Gå til innhold

julegotteri


Gjest adnil

Anbefalte innlegg

Noen som har forslag til julegotteri som er enkelt å lage , og gjerne med sjokolade.

prøvde meg på fudge i forrige uke å det gikk rett vest, den ligger nå i fryseren i håp at den stivner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Takk og god jul til deg også :)

Er du riktig så kunstnerisk kan du jo lage marsipanbrød, trekke de med tykk sjokolade, og pynte med grønne krisstornblader og små røde bær, i marsipan. Pakket inn i litt cellofan er de kjempesøte smågaver :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal prøve noe som er nevnt i en annen tråd for noen uker siden. Troikasjokolade

1 Kjevle et lag marsipan legg i en form

2 Fordele et lag nougat over dette

3 Helle på en tykk gele (mindre vann enn normalt)

4 La det stivne, dele opp i biter og dyppe bitene i sjokolade.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hm....så kreative dere er , det der hørtes farlig godt ut....må prøve

Elsker jo sjokolade så det der er midt i blinken....tusen takk :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vet ikke om det faller inn i kategorien for godteri, men det spises ihvertfall som godteri i vår familie; sarah bernhard. Det består av små topper stekt kransekakemasse med sjokoladekrem med appelsinsmak på toppen. De går unna som varmt hvetebrød her i huset, klarer ikke lage nok til jul :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er oppskriften på Sarah Bernhard:

Gir 25-30 stk

Kransekakemasse

1 dl kremfløte

2 ss smør/margarin

200 g kokesjokolade (jeg bruker lys, men det er smak og behag :) )

revet skall av 1/2 appelsin

Rull små topper av kranskekakemassen og legg på et stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 12 minutter.

Kok opp kremfløte og smør, og tilsett sjokolade i småbiter. Rør til all sjokoladen har smeltet og røren er blank. Smak til med finrevet appelsinskall. Avkjøl (gjerne i kjøleskapet) til massen får en kremaktig konsistens.

Fyll kremen i sprøytepose og sprøyt små spisser oppå den flate siden av bunnene. Settes kaldt til kremen stivner.

Disse kan oppbevares i fryseren ettersom de tiner så fort som bare det!

Hvis man vil gjøre mer ut av de kan man jo lage kransekakemassen selv, og dyppe de ferdige toppene i smeltet sjokolade med litt kokosfett i.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...