Latee Skrevet 11. desember 2006 #21 Skrevet 11. desember 2006 Mener jeg har kjøpt malt koriander på rema.. så skulle ikke være så vanskelig å finne
Ciara Skrevet 11. desember 2006 #22 Skrevet 11. desember 2006 de har fersk ( er det slike små som ligner på rosiner? eller er jeg helt på bærtur?) ← Tror kanskje du tenker på kapers? Fersk koriander er en bunt som ligner litt på persille, fås som oftest i innvandrerbutikker. Har aldri sett det i andre matbutikker.
mee mee Skrevet 11. desember 2006 #23 Skrevet 11. desember 2006 Tror kanskje du tenker på kapers? Fersk koriander er en bunt som ligner litt på persille, fås som oftest i innvandrerbutikker. Har aldri sett det i andre matbutikker. ← nei ikke det jeg tenkte på.. hmm.. hva er det jeg tenker på da? men de har i potte da på ica maxi
Gjest niomi Skrevet 11. desember 2006 #24 Skrevet 11. desember 2006 de har fersk ( er det slike små som ligner på rosiner? eller er jeg helt på bærtur?) ← Du tenker på korinter (eller hva det heter), du. Slik ser koriander ut. Vi bruker bare fersk koriander, og det kjøper vi hos pakkisen, eller på Meny.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 11. desember 2006 #25 Skrevet 11. desember 2006 Mee mee, kanskje det er enebær du tenker på. Fersk fås kjøpt enten i bunt eller i potte, grønne, kniplingsaktige blader, smaker ganske spesielt og helt annerledes enn malt koriander som er malte frø fra samme plante.
Gjest gjesta Skrevet 11. desember 2006 #26 Skrevet 11. desember 2006 Har jeg ikke hørt før. Har du noe dokumentasjon på det? ← Safran er giftig i større doser, og egner seg derfor ikke til selvmedisinering. Urten var tidligere en del brukt som et abortfremkallende middel. Fra denne siden: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/croc_sat.htm Tviler på at det spiller noen rolle når det er snakk om så bittesmå doser, men jeg tror ikke jeg hadde tatt noen sjanse hvis jeg var gravid.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 11. desember 2006 #27 Skrevet 11. desember 2006 Det er til nå ikke dokumentert noen risiko ved bruk av safran som krydder og fargestoff i matlagingen i daglige doser opp til 1,5 g. Dødelig dose angis til 20 g daglig, mens 10 g kan være abortfremkallende. 10 gram er ganske mye, 1,5 g er ganske mye det og. Det er neppe noen fare. Det er ikke advart mot safran noe annet sted så vidt jeg kan finne.
Gjest gjesta Skrevet 11. desember 2006 #28 Skrevet 11. desember 2006 10 gram er ganske mye, 1,5 g er ganske mye det og. Det er neppe noen fare. Det er ikke advart mot safran noe annet sted så vidt jeg kan finne. ← Jeg leste ikke hele siden. Når det står at man 10 g kan være abortframkallende, er det neppe noe problem å bruke 0,25 g i bolledeigen nei.
Intermediate Skrevet 11. februar 2018 #29 Skrevet 11. februar 2018 Ja, nå drar jeg opp en gammel tråd her, jeg håper at det er greit :). Hvor får en kjøpt billig og trygg safran i Norge i 2018?
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2018 #30 Skrevet 11. februar 2018 2 timer siden, Intermediate skrev: Ja, nå drar jeg opp en gammel tråd her, jeg håper at det er greit :). Hvor får en kjøpt billig og trygg safran i Norge i 2018? Billig skal vel godt gjøres, men minst dyrt er det nok på innvandrerbutikker o.l. Vet ikke hva du mener med "trygg", men minst sjanse for å bli lurt er det i alle fall om du kjøper hele tråder i stedet for pulver. Anonymkode: 688ca...3e7
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2018 #31 Skrevet 12. februar 2018 Kjøper safran på min lokale asiabutikk. 1 gr. ekte safran koser 46 kr og den er ISO sertifisert så ikke noe juks. Anonymkode: 1ae25...668 2
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2018 #32 Skrevet 12. februar 2018 13 timer siden, AnonymBruker skrev: Kjøper safran på min lokale asiabutikk. 1 gr. ekte safran koser 46 kr og den er ISO sertifisert så ikke noe juks. Anonymkode: 1ae25...668 Wow så dyrt det er! Anonymkode: eeb4d...368
Intermediate Skrevet 3. mars 2018 #33 Skrevet 3. mars 2018 På 12.2.2018 den 7.42, AnonymBruker skrev: Kjøper safran på min lokale asiabutikk. 1 gr. ekte safran koser 46 kr og den er ISO sertifisert så ikke noe juks. Anonymkode: 1ae25...668 Hva er ISO sertifisering?
Zzyzx Skrevet 3. mars 2018 #34 Skrevet 3. mars 2018 ISO-sertifisering er egentlig et standardiserings-stempel. For å få en ISO-sertifisering så må produktet leve opp til et sett standarder som er definert. For safran så er det mer spesifikt ISO 3632. Det finnes over 20 000 standarder for alt fra safran til barneseter til bil og kvalitetsledelse i bedrifter. https://www.iso.org/standard/44523.html 2
T-Rex Skrevet 7. mars 2018 #35 Skrevet 7. mars 2018 On 11.2.2018 at 12:32 PM, Intermediate said: Ja, nå drar jeg opp en gammel tråd her, jeg håper at det er greit :). Hvor får en kjøpt billig og trygg safran i Norge i 2018? Hvis det er første gang du skal bruke safran, vil jeg foreslå at du kjøper på apoteket. Da har du en kvalitetsreferanse. Billigere safran er ofte ikke like intens på smak, så du må bruke mer av den - så i realiteten blir det ikke nødvendigvis så billig likevel. 1
_popcorn_ Skrevet 7. mars 2018 #36 Skrevet 7. mars 2018 On 12.2.2018 at 9:01 PM, AnonymBruker said: Wow så dyrt det er! Anonymkode: eeb4d...368 Markedsprisen ligger mellom 50 000 og 100 000 kr pr kg, og blir definert som verdens dyreste krydder. Det kommer fra en blomst hvor innhøsting kun kan skje noen få uker i året, hvor man da må hente ut frø/tråder med pinsett, så i forhold til arbeidet med å framstille ren safran, så er ikke prisen så ille 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå