Merneith Skrevet 8. desember 2006 #1 Skrevet 8. desember 2006 Jeg har ørten pakker med hvitløk. Har dere forslag til retter som har mye hvitløk? Har hørt rykter om at det finnes noe som heter "kylling med 100 hvitløk". Noen som har smakt noe liknende?
Arkana Skrevet 8. desember 2006 #3 Skrevet 8. desember 2006 Jeg har oppskrift på en veldig god dip/dressing med masse hvitløk. Nydelig som dip til både potetgull/tortillachips og grønnsaker, til bakt potet, ovnsbakte potetbåter, kyllingvinger eller hva du måtte ønske. To hele hvitløk deles i fedd (ikke skrell dem) og blandes med litt olje i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og bak ved 200 grader i 25 minutter. La dem avkjøles litt og klem så ut hvitløken fra skallet. Dryss over litt grovt salt og mos med en gaffel. Bland med 4-5 ss hver av majones (Helmanns) og rømme, litt salt og litt paprikapulver. Sett kaldt til den skal serveres. Ellers synes jeg det er godt med en enkel chili- og hvitløkspasta. To hele hvitløk deles i fedd og legges i en kjele med kaldt vann, kok opp og la koke ett minutt. Skrell dem. Legg på nytt i kaldt vann, kok opp og sil av. Del i skiver. Skåld 2-3 tomater, fjern frøene og del kjøttet i små terninger. Del en frisk rød chili i ringer og finhakk litt basilikum. Fres hvitløk, chili og tomater i litt olje. Rør inn basilikum, salt og pepper. Bland med nykokt pasta og litt olivenolje. Server med revet parmesan. Og så har du dette gode hvitløksbrødet fra Nigella: 500 g hvetemel 15 g gjær 1 ss salt 3-4 dl vann 5 ss olivenolje 3 hele hvitløk en bunt bladpersille Bland mel, gjær og salt i en bolle. Hell i 3 dl vann og oljen og kna godt sammen, tilsett evt mer væske om nødvendig. Dekk til og la heve 1 time. Klipp av litt av toppen av hvitløkene (men la dem være hele) og legg hver på et stykke folie. Drypp over litt olje og pakk sammen. Stek ved 190 grader i 45 minutter. Ta ut og pakk opp, avkjøl til du kan holde dem. Klem ut hvitløksfeddene i en foodprocessor og ha i revet persille og olivenolje. Kjør sammen. Kna deigen godt og del i to. Bank/kjevle ut til et slags naan-brød. Legg på stekebrett og la heve 25 minutter. Lag fordypninger med fingeren på brødene og fordel urteblandingen over, dryss over grovt salt. Stek ved 200 grader i 20 minutter.
Belit Skrevet 9. desember 2006 #4 Skrevet 9. desember 2006 Bak hele hvitløk i ovn til de er helt myke og bruk dem i supper, gryter o.l. Smaken blir mild og søt. Evt Skjær hele hvitløk i to, smør smør og honning på kuttflatene og bak i ovn til de er myke. bruk som tilbehør til feks biff, koteletter, stek el.l.
Gjest Eir Skrevet 10. desember 2006 #5 Skrevet 10. desember 2006 Alt som er helstekt/steik og inneholder hvitløk kan du pøse på nokså store mengder på. Skjær små stikk i kjøttet, og press en hvitløksbåt i hvert stikk. Veldig god på alt av lam og kylling. Så kan du også oljemarinere hvitløk på glass, og ha i salater, til ost og kjeks eller som snacks. (Spesielt godt til alkohol.) Fyll ett rent glass med hvitløksbåter, hell på olivenolje du har krydret med dine favotritturter. (Feks timian, oregano, basilikum, rosmarin, chili, paprika osv...) La stå kjølig minst en ukes tid før du smaker på dem.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå