Gå til innhold

En god pastarett....


Ruby

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Étoile

Her er en litt vårlig pastavariant, du trenger:

1 bunt asparges

ca 2 dl matfløte

1 ss dijonsennep

sitronsaft

salt+pepper

litt buljong er også godt oppi, bruker da flytende fra knorr, kjøtt&vin

Pasta, jeg pleier å bruke fersk ravioli med ostefyll

Revet parmesan

(Jeg gjør det bare på slump, er ikke helt sikker på hvor mye jeg bruker av hver, dette er sånn ca, du får smake deg fram)

Jeg skjærer av enden på aspargesen og skreller de litt i enden hvis det trengs, så kutter jeg dem i ca 5 cm lange staver og legger toppene til siden. Deretter steker jeg aspargesen i litt smør/olje ca 4 min til de blir litt møre, tilsett fløte, sennep, sitronsaft og buljong etter smak og la det koke inn til det blir litt tykkere konsistens. Krydre m/salt pepper, ta oppi aspargestoppene og la det koke 2 min til.

Kok pasta etter anvisningen på pakken, server med sausen og dryss parmesan på toppen. Det er også godt med kyllingfilet oppi hvis man ikke vil ha det helt veggis.

Dette er rene fastfooden og skikkelig yummy yummy!! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fersk pasta, gjerne spinat utgaven

strimlet svinekjøtt

sopp

sharlott løk

squash

krydder

creme fraiche

kok pasta

wok kjøtt og grønnsaker,

ha i creme fraiche på slutten

Veldig godt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld skal jeg lage pasta med pesto :D !

Det er kjempegodt!!

Kveldens variant består av tagliatelle, grønn pesto og stekt kyllingfilet.

I tillegg surrer jeg løk og paprika som jeg har ved siden av kyllingen.

Topper det hele med revet parmesan...mmmmm...

Serveres med hvitløksbaguetter og rødvin!

Skal bare sjekke lottoen først 8) !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk en ferdig rød pastasaus og bland med hakkede peanøtter...

Peanøtter er dødsdigg til pasta. (jeg pleier å lage sausen selv, men bruker aldri oppskrift).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Her er en knallgod oppskrift: Skjær opp en squash, en rødløk og litt champignon. Stek dette sammen med kyllingfileter eller bland i ferdig grillet kylling når det andre er stekt. Ha i en boks creme fraiche, litt chilisaus (f.eks Heinz) og krydre med salt og pepper. Mmmmm....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En god ide er å ta kylling, hermetiske tomater, litt buljong, opphakket chili og litt sopp....bland dette, og vips har du en god pastasaus!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Tristessa

Prøv min oppskrift på Carbonara - den eneste ekte!

- ca 100g pasta pr. person

- Ett stort egg pr. person

- bacon, helst tørrsaltet

- parmesan

Stek baconet på svak varme, det skal kun lunkes, ikke bli sprøtt. Så kommer noe av det aller viktigste. Kok pastaen i rikelig med fosskokende vann, godt saltet. Dette har blitt sagt før, men jeg får fremdeles dårlig, ihjelkokt pasta servert rundt omkring. Spaghetti egner seg best til denne retten, og den skal kokes i ca. 8-9 minutter, selv bruker jeg ikke klokke, men kjenner med jevne mellomrom om den er klar til å tas - den skal være "al dente"

Mens spaghettien koker, røres egg(ene) sammen med parmesan slik at det blir en tykk røre. Når pastaen er ferdigkokt, siles den i dørslag og helles tilbake i gryten med en real klatt smør. Hell over parmesanblandingen og baconet og server straks, mens blandingen enda er myk og klissete, den må for all del ikke smule seg. Riv over mer parmesan etter smak, og krydre med svartpepper rett ut av kvern.

Og så håper jeg virkelig at det smaker, og at denne oppskriften avliver en hver annen dårlig "carbonaraslekting". Jeg kan mine pastaretter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Bacon og sopp saus

Skivet sjampinjong

bacon i terninger dette brunes

Ha på en pakke fløte

revet sitronskall

litt hakket hvitløk

litt revet muskat

smak til med salt og pepper

Passer godt til fylt pasta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest the imp

500 g spaghetti

0,5 dl olivenolje

1 bunt persille

4 fedd hvitløk

1 chili

parmesanost

Slik gjør du:

kok den omtrent 1 minutt mindre enn det står på pakken. (al dente)

Hakk så hvitløk, persille og chili. (Vil du ikke ha så sterk chili, bør du ta bort frøene.) Varm oljen i en gryte og tilsett de hakkede ingrediensene. La det hele småkoke litt før du tilsetter spaghettien, og blander godt.

Dryss parmesanost over. har du spart litt persille kan du pynte med den før du serverer.

NB! Du kan godt tilsette flere ingredienser som for eksempel paprika og bacon i strimler, eller andre ting du måtte ha i kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage denne.

1 løk

1 boks Champignoner

1 boks hakkede tomater

2 fedd (eller mer :wink: ) hvitløk hakket

[litt tomatpuré(om du vil)

1/2-1 boks bønnespirer(gir en litt syrlig smak)

Steker løk + champ. til de nesten begynner å få farge. På slutten av steketiden har jeg oppi hvitløk og steker ca. 1 minutt til. Så har jeg opp bønnespirer, og tar opp de hakkede tomatene nesten med en gang. Litt tomatpure blandes i. Og så har jeg oppi basilikum, oredano, og gjerne litt chili.

Mmmm

S

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en av mine favoritter:

Pasta etter eget ønske

1 rød, en grønn og en gul paprika

1/2 - 1 løk

Hvitløk

1 pk. bacon (gjerne kalkun bacon, hvis det finnes i Norge?)

3 dl fløte

2-3 spise skjeer tomatpure

karri

timian

salt og pepper, etter smak

Kok pastaen

Del bacon, løk, paprika og hvitløk i passe biter. Stek i olje i en panne. Hel føten i en skål, bland inn tomat pure og krydder. Hel over grønsakene og baconen. Kok opp til fløten tykner seg, smak til med pepper, salt og mere krydder, om nødvendig. Server med pasta, og gjerne godt brød.

Piglet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Denne har jeg akkurat lært meg, og jeg må si - det er faktisk den beste pastasalaten jeg har smakt. Jeg og min mann spiste opp rubbel og bit, og dette er en oppskrift for 6 personer :D

PANZANELLASALAT

6 personer

20 minutt

200 g penne

1/2 loff (gjerne en dag gammel)

2ss olivenolje

2 tomater i terninger

1 rødløk i tynne ringe

2 ss basilikum, finhakket

2 ss persille, finhakket

2 stekte kyllingfileter i biter

1 dl olivenolje

3 ss rødvinseddik(denne kan gjerne byttes ut med Balsamicoeddik - det synes jeg er best)

salt og nykvernet pepper

Varm stekeovnen til 180 'C

kok pastaen i stor kjele med godt saltet vann(ca 2 ss havsalt)

sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann

bland loffterninger m/ olje(2 ss)

Legg loffterningene på en stekeplate, stek de på 180 'C til de er sprø og gylne

bland pasta, loff -og tomatterninger, rødløk, urter og kyllingfileter i en serveringsbolle.

Bland olje og eddik til en dressing

Hell dressingen over salaten.

smak til med salt og pepper.

Server pastasalaten straks slik at brødterningene ikke blir myke.

---------------------------

Denne er det virkelig verdt å prøve!!!!

Lykke til!

Klem ine2

:wink::wink::wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...