elliane Skrevet 27. november 2006 #1 Skrevet 27. november 2006 Hei! Jeg skal bake mange gode brød til jul. Det er bedre enn kaker. Noen med gode oppskrifter. Ønsker å prøve surdeigbrød.
Snuppen Skrevet 27. november 2006 #2 Skrevet 27. november 2006 Kopierer fra en link jg fant jeg..kan ikke akkurat si d fristet å bake surdeigsbrød! Prosessen med å bake surdeigsbrød er nokså omfattende. Derfor lønner det seg å starte i tide. Uansett er det verdt arbeidet. Dette brødet er meget holdbart og fantastisk godt. Slik lager du surdeig: Dag 1 - kveld 1 1/2 dl lunket vann 1 ts honning 1 ts fennikelfrø (hvis du ønsker) Ca. 60 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann, honning og mel i skålen . Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass. Dag 2 - morgen 1 dl lunkent vann 40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen. Rør inn deigen fra dagen før. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass. Dag 2 - kveld 1 dl lunkent vann 40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell av vannet og bland vann og mel i skålen. Rør inn deigen fra morgenen. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass Dag 3 - morgen 1 dl lunket vann 40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen. Rør inn deigen fra dagen før. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på lun plass. Dag 3 - kveld 1 dl lunkent vann 40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen. Rør inn deigen fra morgenen. Dekk til deigen med plast Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass. Surdeigen skal nå være ferdig med små bobler og lett syrlig i smaken. La deigen stå en ekstra dag og den er klar til å begynne å bake med. Ta av 100 g og bland det inn med 750 g Jyttemjøl, samt 10 g salt og ca 8 dl vann. Bland det godt til løs deig, dekk til og sett deigen et lunt sted til neste dag. Husk å ta av surdeig hver gang du baker. Går det dager mellom hver baking, settes surdeigen kjølig mellom hver baking. Neste dag Hvis deigen kjennes for løs, blandes litt mer Jyttemjøl inn.Bland i eventuelle frø. urter osv. hvis du ønsker. Dette blir to brød. Helles i former,settes til heving. Forvarm ovn til 250 gr og sett brødene inn. Skru så ned 180 gr. og stek brødene ca. 40-50 min.Sett de så på rist til avkjøling. Lykke til med surdeigsbrødet!
elliane Skrevet 28. november 2006 Forfatter #3 Skrevet 28. november 2006 Hei Har lyst å prøve jeg selv om det er litt stress. Hva er jyttemjøl? Har de det på de fleste butikker el spesialbutikk?
Snuppen Skrevet 29. november 2006 #4 Skrevet 29. november 2006 http://www.holmen-crisp.no/jyttemjol/default.htm se på den.. ser ut som d er mel uten gluten..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå