Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Jeg skal bake mange gode brød til jul. Det er bedre enn kaker. Noen med gode oppskrifter. Ønsker å prøve surdeigbrød.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kopierer fra en link jg fant jeg..kan ikke akkurat si d fristet å bake surdeigsbrød!

Prosessen med å bake surdeigsbrød er nokså omfattende. Derfor lønner det seg å starte i tide. Uansett er det verdt arbeidet. Dette brødet er meget holdbart og fantastisk godt.

Slik lager du surdeig:

Dag 1 - kveld

1 1/2 dl lunket vann

1 ts honning

1 ts fennikelfrø (hvis du ønsker)

Ca. 60 g Jyttemjøl

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann, honning og mel i

skålen . Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang.

Sett deigen på en lun plass.

Dag 2 - morgen

1 dl lunkent vann

40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra dagen før. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang.

Sett deigen på en lun plass.

Dag 2 - kveld

1 dl lunkent vann

40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell av vannet og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra morgenen. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang.

Sett deigen på en lun plass

Dag 3 - morgen

1 dl lunket vann

40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra dagen før. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang.

Sett deigen på lun plass.

Dag 3 - kveld

1 dl lunkent vann

40 g Jyttemjøl Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra morgenen. Dekk til deigen med plast Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass. Surdeigen skal nå være ferdig med små bobler og lett syrlig i smaken. La deigen stå en ekstra dag og den er klar til å begynne å bake med. Ta av 100 g og bland det inn med 750 g Jyttemjøl, samt 10 g salt og ca 8 dl vann. Bland det godt til løs deig, dekk til og sett deigen et lunt sted til neste dag. Husk å ta av surdeig hver gang du baker. Går det dager mellom hver baking, settes surdeigen kjølig mellom hver baking.

Neste dag

Hvis deigen kjennes for løs, blandes litt mer Jyttemjøl inn.Bland i eventuelle frø. urter osv.

hvis du ønsker. Dette blir to brød. Helles i former,settes til heving. Forvarm ovn til 250 gr og sett brødene inn. Skru så ned 180 gr. og stek brødene ca. 40-50 min.Sett de så på rist til avkjøling.

Lykke til med surdeigsbrødet!

Skrevet

Hei

Har lyst å prøve jeg selv om det er litt stress. Hva er jyttemjøl? Har de det på de fleste butikker el spesialbutikk?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...