Moo Skrevet 26. november 2006 #1 Skrevet 26. november 2006 Har da laget de før og det har alltid gått bra, men denne gangen bare fløyt de utover og ble hule ... Brukte 250 g mandler, 250 g melis og to eggehviter. Noen som har tips?
fil Skrevet 26. november 2006 #2 Skrevet 26. november 2006 Hei, jeg holder akkurat på å bake kransekake selv. Steiker siste brett. Grunnen til at det flyter utover/sprekker opp er at deigen er for løs. Du må ha mer mandler i. Et tips jeg flikk fra en husmor som er dreven i faget, var at før utbaking putter deigen i alum. folie, setter den i ovnen i 1 time på 100grader og avkjøler den før man baker ut. Deigen skal vistnok bli lettere å arbeide med etc. (Var ikke innlogget som fast bruker, så det var litt tiltak å svare, men man hjelper jo en venn i nød).
fil Skrevet 26. november 2006 #3 Skrevet 26. november 2006 Min oppskrft er 500 g melis 500 mandler 3 (4) store eggehviter som røres i 1 og 1 til passe konsistens på deigen
skrue Skrevet 26. november 2006 #4 Skrevet 26. november 2006 Har da laget de før og det har alltid gått bra, men denne gangen bare fløyt de utover og ble hule ... Brukte 250 g mandler, 250 g melis og to eggehviter. Noen som har tips? ← Dette er normalt et tegn på for mye eggehvite. Som det allerede er nevnt så er det en fordel å varme opp marsipanen svakt. Det som skjer da er at noe av oljen i mandlene utfelles og denne oljen knar man inn i deigen for å få den fast. Jeg pleier å ha eggehvitene i, knar sammen, setter en stor vid gryte på lavest varme og knar deigen i denne gryten til deigen er blitt så varm at jeg ikke klarer det lengre (pga varmen). Sist jeg laget marsipan hadde jeg 700g mandler, 700g melis og 120g eggehvite (tre eggehviter). Jeg tror jeg kunne ha hatt litt mer eggehvite og skal prøve med det neste gang.
Gjest tøtto Skrevet 7. november 2007 #5 Skrevet 7. november 2007 Har da laget de før og det har alltid gått bra, men denne gangen bare fløyt de utover og ble hule ... Brukte 250 g mandler, 250 g melis og to eggehviter. Noen som har tips?
Gjest tøtto Skrevet 7. november 2007 #6 Skrevet 7. november 2007 Nå har eg akkurat laga mandelstenger, som eg har valgt å kalla det. Eg har fått detaljert oppskrift av svigermor. Mandlene må malas til mjøl. eg sikta dei, og malte dei "store" klumpane ein gong til. Bland med melis. Ha i litt og litt eggekvite, og lag til ein hard deig. Sett deigen kaldt over natta. Trill den ut til pølser og steik ved 180 grader i 8-10 minutt. Eg varma ikkje opp deigen, men d funka for d:) Nå ska eg ut å kjøpa sjokolade, og duppa endane i sokolade og nøtter:) Lykke t!
Gjest Gjest_tonje_* Skrevet 17. desember 2007 #7 Skrevet 17. desember 2007 du må male mandlene for hånd, med sånn mandelkvern, da slipper du at de flyter utover
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå