Gå til innhold

Oppskårede poteter som har stått fremme


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skjærte opp rå poteter til en hel bataljon som skal ovnsstekes. Jeg la de i formen, krydret og sprayet med olje. Vi ble litt forsinket med middagen, potetene ble stående på benken og nå har de fått brune flekker. Er disse farlige eller gir dårlig smak? Bør jeg kutte opp noen nye (da blir det lite poteter) eller kan jeg bruke dem?

Vil jo ikke gi noen dårlig mage eller vond mat. :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det blir vel omtrent med epler som blir brune. De smaker det samme men ser ikke like lekre ut. Jeg antar at flekkene ikke syns etter steking.

Ingen fare - de skal jo stekes uansett.

Skrevet

Takk! Da slenger jeg dem i ovnen. Mye arbeid spart. ;)

Skrevet

Rå oppskårede/raspede poteter som ikke skal brukes med en gang, bør legges i vann. Stivelsen i potetene reagerer med luft og det dannes faktisk et giftstoff. Hvis det bare er snakk om litt er det ikke farlig, men det kan smake forferdelig! Jeg ville ha stekt en potetbit kjapt i pannen og smakt før jeg stekte alt sammen.

Skrevet

Det var nytt for meg. Hvilket giftstoff snakker vi om, og i hvilke mengder? Kan det være farlig eller smaker det bare vondt?

Skrevet

Jeg tror det er snakk om en svovelforbindelse, men jeg er ikke sikker. Farlig tror jeg neppe det er for det smaker så forferdelig at ingen vil finne på å spise det. Riv en potet og la det stå på kjøkkenbenken ett kvarters tid, så forstår du hva jeg mener ;) .

Skrevet

Har smakt på en bit, og den smaker bare deilig salt og pepper. Laget litt ekstra gulrøtter og sopp i tilfelle potetene blir uspiselige. ;)

Tusen takk for hjelpen!

  • 14 år senere...
Skrevet

Gammel tråd, men det er akkurat dette jeg lurer på!

Jeg skulle lage potetbåter i ovnen går kveld, men sovnet på sofaen. La de ferdigskrellede, oppskårede potetene i kjøleskapet med plast over, og trodde jeg kunne fortsette i dag. Men nå har de fått en grå/svart fargetone over seg (ikke helt, ser fortsatt potetfargen også).

En ting er en time eller to liksom, men her har de ligget en hel natt!!

 

Farlig?

Anonymkode: b699e...86c

  • 2 år senere...
AnonymBruker
Skrevet

Og to år etter på lurte jeg på det samme. Google gir ikke noe godt svar 🙈

Farlig å bruke oppkutta poteter som har blitt litt brune?  Ligget kaldt i kjøleskapet hele tiden (to dager)  👌

Anonymkode: 68f78...986

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Og to år etter på lurte jeg på det samme. Google gir ikke noe godt svar 🙈

Farlig å bruke oppkutta poteter som har blitt litt brune?  Ligget kaldt i kjøleskapet hele tiden (to dager)  👌

Anonymkode: 68f78...986

Nei ikke farlig, de brune flekkene er bare en reaksjon på luft. 

Anonymkode: 358eb...ab4

AnonymBruker
Skrevet

 

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Nei ikke farlig, de brune flekkene er bare en reaksjon på luft. 

Anonymkode: 358eb...ab4

Kan nå skrive under på at det er korrekt. Laget potetsuppe som smakte helt utmerket selv etter to dager i plastpose i kjøleskap (kuttet alt for mye poteter på torsdag 👌

Anonymkode: 68f78...986

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...