Smarties Skrevet 24. november 2006 #1 Skrevet 24. november 2006 Jeg har funnet en krumkakeoppskrift etter min mor (som var kjent for sine gode krumkaker..), men har liksom ikke klart å få dem til slik hun gjorde.. (Har forsøkt et par ganger.) I den oppskriften står det at det skal være så og så mye sur fløte, og så og så mye søt.. Men jeg mener så tydelig å huske at hun brukte rømme også..!? Er det noen som har krumkakeoppskrifter med rømme i? (Mamma's ble alltid skikkelig tynne, porøse og sprø, og jeg mistenker at det var takket være denne rømmen...) Kan det være at mamma byttet ut noe av den sure fløten med rømme? (Hun lever ikke lenger, for de som lurer, så det er vanskelig å få spurt henne... )
Karamba Skrevet 24. november 2006 #2 Skrevet 24. november 2006 Har ikke oppskriften som vi vanligvis bruker her, men rømme er ikke en ingrediens i oppskriften vår. Og sprø blir de... Fant en oppskrift på nettet som høres ganske lik ut som den jeg har hjemme: Krumkaker
Gjest Gjesta Skrevet 24. november 2006 #3 Skrevet 24. november 2006 Her er min favorittoppskrift: 250 gram egg (altså uten skall) 250 gram sukker 250 gram margarin 250 gram hvetemel rør smør og sukker hvitt. Ha i resten. Stek og kos deg
Helen Skrevet 24. november 2006 #4 Skrevet 24. november 2006 Mora mi satte bestandig kromkake røra i kjøleskapet natta over for da ble kakene bedre, sa hun. Kanskje det er det som skal til??
Ugla Skrevet 24. november 2006 #5 Skrevet 24. november 2006 Jeg har flere (gamle) krumkake-oppskrifter, men ingen av de er det rømme i, så den var ukjendt for meg...
Smarties Skrevet 27. november 2006 Forfatter #6 Skrevet 27. november 2006 Hmm, kanskje det er jeg som husker feil, da... Men den med å sette røra i kjøleskapet natta over skal jeg jammen prøve.. Det tror jeg kanskje hun gjorde, når jeg tenker meg om
NullHull Skrevet 28. november 2006 #7 Skrevet 28. november 2006 Det er ikke strull du tenker på da? Forskjellen på strull og krumkaker er jo at strullen som regel skal ha rømme/evt. fløte i røren, mener jeg...
Smarties Skrevet 29. november 2006 Forfatter #8 Skrevet 29. november 2006 Niks - det er ikke strull, det er krumkaker jeg mener. Har nå snakket med en tante, og hun bekreftet min mistanke om at noe av fløten var byttet ut med rømme Så jeg skal få nærmere instruksjoner fra henne
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå