Gjest Anonymous Skrevet 5. februar 2003 #1 Skrevet 5. februar 2003 Er veldig glad i blomkål, og jeg leter etter "oppskrifter" på retter hvor blomkål er hovedingrediensen Noen som har noen å dele?
Midnattsol Skrevet 9. februar 2003 #2 Skrevet 9. februar 2003 Blomkål med hvit saus, baconbiter og revet ost på er godt og enkelt.
Englepusen Skrevet 12. februar 2003 #3 Skrevet 12. februar 2003 Ta en titt her : http://www.frukt.no/oppskrifter/soke.cfm og søk på blomkål så finner du nok noe.
*nora* Skrevet 12. februar 2003 #4 Skrevet 12. februar 2003 Innbakt blomkål! Det er kjempegodt! Har aldri laget det selv, men mamma pleier å lage det. Tror du gjør det slik (om du er en erfaren "husmor" forstår du sikkert hvordan) koker et passelig blomkålhode til det er passelig mørt, lager en farse av kjøttdeig (sikkert a'la kjøttkakedeig...), men jeg er usikker på om hun bruker en eller to kjøttdeiger..., brer dette utover et stykke aluminiumsfolie, og putter hodet oppå der, og bretter folien & kjøttdeigen rundt. Så skal dette koke igjen (...tror jeg...eller kanskje det skal inn i ovnen...som sagt, er du en erfaren husmor finner du nok på noe...) Serveres med hvit saus, gjerne med bacon i, og poteter. Mmmm, det er nydelig!
Donborwen Skrevet 12. februar 2003 #5 Skrevet 12. februar 2003 Denna soppan tyckte jag såg god ut (Tina i SVT:s program "Mat" gjorde den i måndags). Har inte hunnit göra den själv ännu, men ska snart prova! Blomkålssoppa med krutonger rostade i vitlök och ingefära - 4 personer Soppa 1 st blomkålshuvud 1/2 purjolök 1 liter mjölk (3% fetthalt) 3/4 msk grönsaksbuljong salt och peppar efter smak (om man vill: 100 gram philadelphiaost ) Skär ner ca 1/4 av blomkålshuvudet till små blomkålsknoppar. Spara dessa till garnering. Skär resten av blomkålshuvudet i mindre bitar. Skär purjolöken fint. Fräs sedan hälften av purjon med blomkålsbitarna i lite olivolja i en kastrull. Spara resten av den skurna purjolöken till garnering. Häll mjölken över blomkålen och purjolöken och tillsätt också grönsaksbuljongen. Låt det koka tills dess att blomkålen har blivit mjuk. Tillsätt 100 gram philadelphiaost (Philadelpihiaosten är valfri). Mixa blomkålssoppan så att den blir slät med en handmixer, eller i en matberedare. Smaksätt soppan med salt och peppar. Krutonger: 1/2 baguette 1 skalad vitlöksklyfta 20 g färsk ingefära Skär baguetten små tärningar. Riv vitlöken och ingefäran. Rosta brödet i smör och olja i stekpannan. Blanda i vitlöken och ingefäran efter brödtärningarna fått färg. Garnera soppan med krutonger, blomkålsknopparna och skuren purjolök. Ringla eventuellt lite olivolja över varje soppskål. Undrar emellertid om sambon kommer att gilla den... Han är ingen älskare av blomkål direkt...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå