Gjest *Just-Me* Skrevet 21. november 2006 #1 Skrevet 21. november 2006 Finner så mange forskjellige ostekakeoppskrifter... trenger en supergod en!!! Har aldri laget ostekake før, men det virker jo så lettvindt og enkelt.
Arkana Skrevet 21. november 2006 #2 Skrevet 21. november 2006 Mine to favoritter. Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller la det bare være to separate lag. Sett kaldt 4 timer. Ostekake fra Gastronomisk Institutt 15 kornmokjeks 75 g sukker ½ ts kanel 8 ss smeltet smør 700 g naturell kremost 150 g sukker frøene fra 1 vaniljestang 2-3 ss sitronsaft 4 egg 5 dl lettrømme 7 ss sukker frøene fra 1 vaniljestang Kjør det tørre sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Klem utover bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovn ved 175 grader i 10 min. Kjør ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i food prosessor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel ostemassen over bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min (avhengig av ovn, i min trenger den nærmere 60 min). Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn ved 120 grader i 3-5 min. Denne pleier jeg å servere med bringebærcoulis (ferske eller frosne bringebær røres med sukker/melis, press gjennom en sikt for å fjerne frøene).
celice Skrevet 21. november 2006 #3 Skrevet 21. november 2006 Dette er min favoritt, og veldig enkel. Ostekake Bunn: 1 pk. Kornmo 150 gr. smeltet margarin Fyll: 2 pk. Tine Ananas/Mandarin kremost 70gr. Sukker 1 ts. Vaniljesukker 2 ½ dl Rømme 1 boks Kremfløte 1 pk. Sitrongele 2dl. Vann Kornmo knuses i små biter (bruk stavmikser), og blandes med smeltet smør. Trykk massen ned i en rund kakeform, der bunnen er fjernet og erstattet av et kakefat. Avkjøl mens fyllet lages. Sitrongeleen røres ut i kokende vann og avkjøles (ikke la stivne). Kremfløten piskes til krem. Alt blandes med mikser og helles over bunnen. La stå kaldt over natten.
Gjest niomi Skrevet 21. november 2006 #4 Skrevet 21. november 2006 Min favoritt: Ostekake: 120 gr smør 1 pk Digestive kjeks 130 gr melis 1 ts vaniljesukker 1 bx lettrømme 1pk naturell kremost 2pk sitrongele eller annen god gele Knus kjeksen og smuldre i smøret (bland det sammen godt, gjerne i food processor). Klem i form 24 cm. Sett kaldt. Lag 1 pk gele på halv mengde vann. Avkjøl til romtemperatur. Bland lettrømme med kremost, melis og vaniljesukker. Rør inn den avkjølte geleen. Tømmes over kakebunnen. Avkjøles i kjøleskap. Legg evt. fruktbiter (mandarinbåter, halve druer, kiwiskiver) som pynt oppå gele- og ostemassen. Lag den andre pakken gele med halv mengde vann. Avkjøl til romtemperatur. Helles over gele- og ostemassen. Settes kaldt, slik at geleen stivner skikkelig, gjerne over natten. La den stå kaldt til den skal serveres. Lykke til!
skrue Skrevet 22. november 2006 #5 Skrevet 22. november 2006 Jeg synes den andre Arkana nevner er best. For å gjøre det enkelt bruker jeg seks hele pakker med kremost (125g * 6 = 750g). Jeg pleier å bruke fem naturell og en smaksatt (eks mandarin). Jeg lager denne kaken to dager før den spises. Lagres i kjøleskap.
Mischa Skrevet 22. november 2006 #6 Skrevet 22. november 2006 mmmm ostekake... her er min oppskrift, den slår alltid godt an, til og med venninnen min som hater ostekake fikk seg ny favorittkake etter å ha smakt denne 1 pakke Bixit kjeks 100 g smør 1 pakke kremfløte 1 pakke lett rømme 2 pakker romtemperert philadelfiaost 100 g melis 1 stk sitrongele pakke 2,5 dl vann 1 stk jordbærgelepakke 2,5 dl vann Knus bixit kjeks, bland med smeltet margarin. Trykk det ned i en rundt form som enten er smurt eller dekket med bakepapir. Rør ut sitrongele med vannet, la det stå kjølig i ca 15-20 min, følg med! Den skal være akkurat så avkjølt at den snart stivner, men ikke vent for lenge da blir det klumper Bland sammen sitrongele, kremfløte, rømme, philadeplhia ost og melis, visp sammen, hell over bunnen. La stå kaldt til stivnet. Lag rød gele og avkjøl, når den er kald (men ikke stivnet) helles den over kaken. Avkjøles på nytt til topplokket er stivnet. Nam nam nam!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå