Gjest mela Skrevet 21. november 2006 #1 Skrevet 21. november 2006 Har prøvd å smelte sjokolade før og helle i former, osv. Men jeg synes sjokoladen smelter igjen så himla fort etter den har stivnet i kjøleskapet. Blir klissete på fingrene bare jeg tar på den. Noen som vet hvorfor den blir sånn, eller har noen tips for å unngå det?
Belit Skrevet 21. november 2006 #2 Skrevet 21. november 2006 Den blir sånn fordi sjokolade har veldig lavt smeltepunkt - tror konditorer jobber med sjokolade som holder så lite som 38 grader. Og kroppen din holder 37 grader hvis du ellers er ved normal helse. Når man lager spisesjokolade på fabrikk "poleres" overflaten med et eller annet ufarlig middel som gjør at den blir blank og noe mer mostandsdyktig mot varme pølsefingre
Gjest glamourgirl Skrevet 21. november 2006 #3 Skrevet 21. november 2006 Når jeg smelter sjokolade, bruker jeg mørk kokesjokolade og blander inn en spiseskje smør. Jeg smelter den i vannbad. Bruker dette kun til å dyppe jordbær i, men til det funker det...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå