Gjest Donna Skrevet 4. februar 2003 #1 Del Skrevet 4. februar 2003 jeg lurer på hvorfor man skal vaske thai risen jeg. Denne risen er mye bedre og saftigere enn vanlig ris - men det virker litt ekkelt at den må vaskes. er den mindre "ren" enn annen ris? At den kommer fra urensligere forhold kanskje? fint om noen kan svare på dette ? og er det usunt å spise ris? man snakker jo så mye om å ungå karbohydrater for tiden. Men de som spiser ris i andre land er jo ikke akkuratt overvektige da ....ikke lett å bli klok nei Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 4. februar 2003 #2 Del Skrevet 4. februar 2003 Når man skyller risen skyller man bort en del av stivelsen og risen blir mer luftig. Jeg merker at risen blir mer klebrig dersom jeg ikke skyller den. Vet ikke hvor usunt det er med ris, men jo mere bearbeidet risen er jo mer usunn. Eks. middagsris som skal koke i 20 min. er sunnere enn hurtigris som skal kokes i 5 min. Ble du litt klokere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KATTAstrofe Skrevet 5. februar 2003 #3 Del Skrevet 5. februar 2003 Stivelse er rene karbohydrater. Og i de landene hvor de spiser mye ris lever de vel ikke et fullt så stillesittende liv som vi gjør? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. februar 2003 #4 Del Skrevet 5. februar 2003 Vi er lite flinke til å behandle ris. ALL ris skal vaskes. Var på matkurs og der måtte vi vake risen en halv time før vannet er klart. Jeg legger den i dørslag i en bolle. Lar vannet stå å renne over den, innimellom står den i vann. Når vannet er KLART, tar du dørslaget opp. Risen blir mere luftigere. En merker fort om ikke risen er vasket når du spiser den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Donna Skrevet 5. februar 2003 #5 Del Skrevet 5. februar 2003 Tusen takk for informative svar :-) Skal være flink å vaske risen jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå