Gjest Strå Skrevet 19. november 2006 #1 Skrevet 19. november 2006 Hvor stor næringsverdi er det i "ferdigpotetstappe" og "halvfabrikata fløtegratinerte poteter" i forhold til å lage dette fra bunnen av? Er det fryktelig mye salt i disse produktene, og er disse en dårlig erstatning for vanlige kokte poteter et par ganger i uken? Da tenker jeg først og fremst på barn i skolealder og deres behov for sunn mat! Noen av dere kloke hoder som vet? Og hva med jasminris vs kokte poteter (og jeg har hørt alt om Fedon altså! )
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #2 Skrevet 19. november 2006 Sist jeg så på slik ferdig potetstapp var den en e-nummerbombe full i transfett. Mulig det har endret seg.
Gjest Strå Skrevet 19. november 2006 #3 Skrevet 19. november 2006 Ja er den full av transfett og usunne e-stoffer er det uaktuellt, skal selvfølgelig sjekke pakningene på dette her i butikken. Hva med fløtegratinerte poteter? Bare mye fett der og? (Sitter og vrir hjernen for å finne på en haug lettvinte middager neste uke).
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #4 Skrevet 19. november 2006 Føltegratinerte poteter har jeg aldri spist, så den vet jeg ikke noe om. Men gryterett? Kjapt å lage selv, og du kan lage dobbel porsjon og fryse ned.
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #5 Skrevet 19. november 2006 Hjemmelaget potetstappe er kjempelett da!!! Så kan du lage mye og ha neste dag også? Og blande i gulrøtter og kålrot uten at ungee merker det Kok potetene skikkelig møre, stapp og ha i melk og smør... Nammenamm!!!
Gjest Strå Skrevet 19. november 2006 #6 Skrevet 19. november 2006 Jo'a, jeg kan lage hjemmelaget stappe, den er faktisk populær her også! Men noen ganger trenger man noe virkelig kjapt, det er et par dager i uken som er veldig hektiske her. Kan jo selvfølgelig lage store porsjoner og fryse forskjellige ting, men så er det dette potettilbehøret da! (Hvordan blir potetstappen etter et døgn i kjøleskap forressten? Ser for meg noe tråe greier med snerk på? )
Gjest piaf Skrevet 19. november 2006 #7 Skrevet 19. november 2006 Må det være poteter? Hvis jeg skal lage rask middag, unngår jeg nemlig poteter eller ris, og velger pasta i stedet, gjerne fullkornspasta. Wok med nudler er også er raskt og sunt alternativ (med masse grønnsaker og feks kylling,svin eller laks i woken). Og har du prøvd couscous? Det går veldig raskt å tilberede. Eller hva med omelett, salat og grovt brød? Eller suppe og grovt brød? Som du sier er et annet godt tips å lage opp store porsjoner av middag som kan fryses på dager man har god tid, og tines raskt og greit på dager man har det travelt. Og man trenger da ikke poteter til alt av dette heller? Feks div. supper, lapskaus, kjøttsaus til pasta...
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #8 Skrevet 19. november 2006 Superkjapp lapskaus: En pakke strimlet svine eller oksekjøtt. Stekk dette raskt i panna. Samtidig: Kok opp 3dl vann med buljong. Ha oppi en pose frosset lys lapskausblanding som inneholder purre, potet og selleri. La dette koke opp, smak til med salt og pepper, ha oppi kjøttet og voila! Kjempegodt dagen etter også
Gjest Strå Skrevet 19. november 2006 #9 Skrevet 19. november 2006 Takk for svar! Nei, det må ikke være poteter, bare det er en sunn erstatning. Hvordan er fullkornpasta? Sunn og god? Tar gjerne det i stedetfor potetene jeg! Og couscous har jeg heller ikke testet, er det sunt og næringsrikt? Takk for mange tips, kjenner jeg blir litt inspirert her!
Gjest piaf Skrevet 19. november 2006 #10 Skrevet 19. november 2006 Fullkornspasta er absolutt sunt, ja, og jeg synes det smaker veldig godt, ikke så forskjellig fra annen pasta. Couscous er nok litt mindre sunt enn fullkornspasta, fordi det er laget av hvitt mel, dvs durumhvete. Næringsinnhold omtrent som vanlig pasta. Men jeg vil tro begge alternativene blir sunnere enn ferdigvarianter av potetstappe og fløtegratinerte poteter (særlig med tanke på innhold av mettet fett og div. tilsetningsstoffer). Men det kommer jo også an på hva man serverer ved siden av!
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #11 Skrevet 19. november 2006 Og et alternativ til couscous er quinoa. Svært proteinrikt, og sunt. Tar litt lengre tid å lage (20 min, men passer seg selv), men står seg fint til neste dag. Fullkornpasta er godt, synes egentlig den er bedre enn vanlig
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #12 Skrevet 19. november 2006 http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?board=oppskrifter Var i den andre tråden også, og kom på at du kan jo stikke innom forumet. Er endel kjappe oppskrifter der, og studentvennlige (les: billig, lett, men faktisk overraskende lite usunt til å være studentkost) http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1145431497 Var utgangspunktet til pastagryten jeg nevnte i den andre tråden din. http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1140713566 Nøttesteker. Tar tid, men kan fryses. http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1140726805 Et par supper etter prinsippet “putt oppi, kok, rør og se hva som skjer” http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1140712049 Pålegg. 2-3 minutter. http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1065662429 Salat. http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1083022861 Dette vet jeg egentlig ikke helt hva er, men ser godt ut. Og nå tordner det her og jeg må løpe! Kikker innom i morgen
Supraspinatus Skrevet 19. november 2006 #13 Skrevet 19. november 2006 Det verste med ferdigpotetstappe bortsett fra smaken er nok at den er såpass behandlet at den har glykemisk indeks som er omtrent lik som druesukker, dvs at den får blodsukkeret til å skyte til himmels og omtrent like fort dale. Da vil man føle seg sulten igjen. Vanlig potetstappe er ikke veldig mye bedre, men den smaker jo så utrolig mye bedre. Fullkornspasta, ris (spesielt villris) er mye bedre for blodsukkeret. Couscous har jeg ikke så mye erfaring med, men det er visst ganske smakløst, og tar til seg mye smak fra krydder, så det er sikkert ikke så dumt.
Gjest Strå Skrevet 19. november 2006 #14 Skrevet 19. november 2006 Må bare bukke og takke igjen! Takk for alle vegetarlinkene gjest, de skal jeg sjekke ut. (Håper det går bra med deg i tordenværet). Og takk for ditt innlegg også speedbird, skal nok teste fullkornspasta ja.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå