monja Skrevet 18. november 2006 #1 Skrevet 18. november 2006 Blåbærpavlova. Bunn/topp: 6 eggehviter 3 dl sukker 1 ts maizennamel 1 ts eddik (hvitvins eller balsamicoeddik) Blåbærkrem: 6 dl kremfløte blåbær syltetøy Pisk eggehvitene til hardt skum, tilsett eddik underveis. Bland sukker og maizenna og tilsett litt etter litt mens du pisker. Fortsett til massen er blank og smidig. Tegn opp sirkler på ca 22 cm på bakepapir. Fordel massen utover bakepapiret, og stek marengsen en og en. Stekes på 160 grader i 60 minutter - midt i ovnen. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Avkjøl på rist. Pisk fløten til krem. Tilsett blåbærsyltetøy etter eget ønske. Legg den ene marengsdelen på et passende fat. Fordel kremen oppi før den siste marengsen legges på toppen. Ha gjerne litt revet sjokolade på toppen.
Gjest adnil Skrevet 18. november 2006 #2 Skrevet 18. november 2006 det er den beste kaken som finnes klar favoritt hos samboern når den er på bordet
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå