Frk. Stella Skrevet 16. november 2006 #1 Skrevet 16. november 2006 Hva fyller dere vannbakkels med? Jeg er vant med syltetøy, krem (eller blanding av pisket kremfløte/vaniljekrem) og melisdryss - men andre litt spenstige forslag?
Arkana Skrevet 16. november 2006 #2 Skrevet 16. november 2006 Bringebærfromasj er også godt som fyll. Istedet for å bruke vannbakkels som dessert, kan du fylle dem med noe "salt" og spise som smårett/forrett. F.eks. soppstuing, eller fyll av hakkede hardkokte egg, hakkede soltørkede tomater, hakket løk, presset hvitløk, skinke, crème fraîche, majones, sennep og hakkede urter.
Snuppelura Skrevet 16. november 2006 #3 Skrevet 16. november 2006 Jeg pleier å bruke sjokolademousse eller vaniljekrem og bjørnebær
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2006 #4 Skrevet 16. november 2006 Jeg fyller de med vaniljekrem og på toppen har jeg litt smeltet kokesjokolade
Lilleh Skrevet 17. november 2006 #6 Skrevet 17. november 2006 Går ann å servere dem med en ostekrem inni også Litt rester av blåmuggost + annen myk ost som man kjører sammen i foodprosessor, og blander med stivpisket/lettpisket creme fraiche, kan også blande litt urter i kremen, dette synes jeg er et litt spennende og deilig alternativ i alle fall
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2006 #7 Skrevet 19. november 2006 jeg får ALDRI til vannbakkels! Har prøvd 4-5 forskjellige oppskrifter, vært nøye på mål og på å ikke åpne komfyrdøra før de er avkjølt, men de faller bare sammen når de tas ut av ovnen og blir rå inni. Noen som sitter på en idiotsikker oppskrift? *håpe*
Arkana Skrevet 19. november 2006 #8 Skrevet 19. november 2006 Noen som sitter på en idiotsikker oppskrift? ← Denne bruker jeg, og vannbakkelsene blir alltid vellykkede. Vannbakkels 2 ½ dl vann 125 g smør 125 g hvetemel 3-4 egg Kok opp vann og smør. Sikt i hvetemel og rør til en jevn grøt. La koke i 4-5 minutter. Rør godt hele tiden. Avkjøl litt. Rør inn ett og ett egg. Sett røren med skje på bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter. Stekeovnsdøren må ikke åpnes de første 10-15 minuttene. Avkjøl på rist.
Frk. Stella Skrevet 20. november 2006 Forfatter #9 Skrevet 20. november 2006 Jeg har heller aldri problemer med vannbakkels. Jeg bruker samme oppskrift som Arkana, men jeg lar det ikke stå og koke. Jeg rører inn melet, og rører godt til deigen slipper "bollen". Lar deigen avkjøles litt før jeg rører inn eggene. Min erfaring er at vannbakkels enten bør spises ganske raskt samme dag de lages, eller fryses så fort de er avkjølt. Når de skal fylles etter å ha vært frosne, lar jeg de ligge 3-4 min på kjøkkenebenken før jeg deler og fyller dem (de er da fremdeles litt frosne og "kalde" inni...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå