Gjest Shoreh Skrevet 15. november 2006 #1 Skrevet 15. november 2006 Til de som vil ha belgiske vafler så kan Jernia bestille Clatronic WA 523 Europe jern til 200 kr. Vurderte å kjøpe på nett men dette jernet er veldig bra (har ei venninne fra Belgia) og med porto og toll sparer man heller ingenting på å kjøpe over nett.
Gjest Gjest Skrevet 15. november 2006 #2 Skrevet 15. november 2006 Hei Har du oppskrift på belgiske vafler å dele med meg?PLEASE
Mrs_M Skrevet 20. november 2006 #3 Skrevet 20. november 2006 Shoreh : Hvilken Jernia bestilte du fra ?? Sendte deg også en pm ang det samme Eller om det er noen andre som også har bestilt gjennom Jernia ? Jeg maila jernia for et stund siden, men fikk da til svar at de ikke kunne bestille dette !
Gjest Shoreh Skrevet 20. november 2006 #4 Skrevet 20. november 2006 Ringte min lokale Jernia butikk som bladde opp i en levrandørkatalog fra et firma som het Reuro. Jernet heter Europastyle WA 523. Beklager sent svar.
Pasha Skrevet 20. november 2006 #5 Skrevet 20. november 2006 Dette jernet har gått ut av produksjon og kan ikke skaffes lengre.
Gjest Shoreh Skrevet 20. november 2006 #6 Skrevet 20. november 2006 Da er det artig at et flunkende nytt jern av denne typen nå står i kjøkkenskapet mitt.
Pasha Skrevet 20. november 2006 #7 Skrevet 20. november 2006 Det har i allefall gått ut fra levandøren (og da mest sannsynligvis også produksenten da levandøren var den eneste i norge som hadde det) nå.
Gjest Shoreh Skrevet 20. november 2006 #8 Skrevet 20. november 2006 Jeg fikk nok en av de siste som var på lager.
Pasha Skrevet 20. november 2006 #9 Skrevet 20. november 2006 sannsynligvis er det nok årsaken til at du fikk det da ja.
Mrs_M Skrevet 21. november 2006 #10 Skrevet 21. november 2006 Uff, var på Jernia igår og fikk vite at den faktisk er gått ut av produksjon Er det ingen andre som vet hvor andre steder man kan skaffe det fra ? Sjekket på amazon, men de sender dessverre ikke til Norge.. Heller ikke noe treff på ebay utenom fra USA, men den vil ikke passe her pga antall volt. 1
Belgiskvaffel Skrevet 27. november 2006 #11 Skrevet 27. november 2006 (endret) Har fått kjøpt vaffeljern til belgiske vafler i dag Fant det i en butikk i Stavanger Her er linken til butikken: http://www.matec.no/productview/19396981/ tlf 51 52 65 80, der treffer du en hyggelig dame som gjerne sender vaffeljerne i posten Prisen er kr. 625,- og skal det sendes i post tilkommer kr. 100,- i porto. Det er nok ikke et helt billig jern, men det spiller ingen rolle når jeg bare måtte ha det hehe Masse vaffelhilsen fra TristAn ps Det fulgte også med to forskjellige oppskrifter på røre til vaffler, men desverre så var det kun på tysk noen som oversetter ? Endret 27. november 2006 av Belgiskvaffel
Gjest Kermit Skrevet 27. november 2006 #12 Skrevet 27. november 2006 Hva er forskjellen på belgiske vafler og vanlige vafler?
Gjest gjesta Skrevet 27. november 2006 #13 Skrevet 27. november 2006 ps Det fulgte også med to forskjellige oppskrifter på røre til vaffler, men desverre så var det kun på tysk noen som oversetter ? ← Å oversette et par oppskrifter høres overkommelig ut, så jeg melder meg frivillig om du legger dem ut! ,)
ashera Skrevet 28. november 2006 #14 Skrevet 28. november 2006 Hva er forskjellen på belgiske vafler og vanlige vafler? ← Belgiske vafler er firkantede, tykkere og mer kakeaktige i konsistensen. Tor også de må ha en solid dose smør i seg. Serveres ofte med melisdryss.
Gjest Fruktfat Skrevet 28. november 2006 #15 Skrevet 28. november 2006 jeg mener da jeg så belgisk vaffeljern på glasmagasinet i oslo i går :klø:
Belgiskvaffel Skrevet 28. november 2006 #16 Skrevet 28. november 2006 (endret) Å oversette et par oppskrifter høres overkommelig ut, så jeg melder meg frivillig om du legger dem ut! ,) ← Takk skal du ha Her er oppskriften: Orginal Brüsseler Waffeln 250g gesiebtes Mehl 200 ml lauwarmes Leitungswasser 200 ml lauvarme Milch 20g Hefe 1 Messerspitze Salz 4 Eier 125g geschmolzene Butter Hefe in lauwarmen Wasser auflösen, Eier trennen. Das Mehl in eine grose Schüssel geben und in der Mitte eine Mulde eindrücken. Die aufgelöste Hefe in die Mulde geben und mit dem Mehl, der Milch und dem salz vermengen. Eigelb zufügen und alles sorgfältig durchkneten, bis einer glatter Teig entsteht. Nun das EiweiS sehr steif schlagen und zusammen mit der geschmolzenen Butter unterheben. Den Teig ca. 15-20 Minuten bei Zimmertemperatur gehen lassen. Das HeiSe Waffeleisen mit Butter bestreichen, eine Schöpfkelle Teig hineingeben und die Waffel goldgelb backen. --- Noe skjønner jeg av det, men for lite til å bruke oppskriften uten oversettelse. Legger også inn et par andre oppskrifter. Belgiske vafler 5 dl hvetemel 1 dl sukker 4 dl H- melk 1 1/2 dl smeltet smør (helst melange) 3 ts bakepulver 2 egg La røren svelle i minst 30 min og stek vafler på vanlig måte. --------------------------------- Grunndeig til belgiske vaffler * 125g romtemperert Crème Fraîche * 250 g siktet hvetemel * 250 g smør * 100 g melis * 6 egg *1/2 ts salt * 1 pk (tysk forpakning) vaniljesukker, jeg foreslår 1 ts Tilberedning 1. Rør smøret mykt 2. Pisk egg og sukker til eggedosis i vannbad, røres inn i smøret sammen med hvetemel 3. Bland inn Crème Fraîche og salt 4. Stekes i smurt vaffeljern. 5. Bland melis og vaniljesukker, og strø dette på vaflene mens de er varme. ------------------ Endret 29. november 2006 av Belgiskvaffel
Gjest gjesta Skrevet 29. november 2006 #17 Skrevet 29. november 2006 Orginal Brüsseler Waffeln 250g siktet hvetemel 200 ml lunkent vann fra kranen 200 ml lunken melk 20g gjær 1 knisodd salt 4 egg 125g smeltet smør Løs opp gjæren i vannet. Del eggene. Ha melet i en stor bolle og lag en grop i midten. Hell gjæren i gropen og bland med melet, melken og saltet. Tilsett eggeplommene og kna til du får en glatt deig. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i deigen sammen med det smeltede smøret. La deigen heve i romtemperatur i 15-20 minutter. Smør vaffeljernet med smør og hell en øse med vaffelrøre/deig i jernet. Stek til vaflene er gyldne.
Mrs_M Skrevet 30. november 2006 #18 Skrevet 30. november 2006 Vurderte å bestille fra Stavanger, men tenkte jeg kunne ta en tlf til GlasMagasinet..Og de hadde faktisk 3 stykker igjen Så igår ble jeg en lykkelig eier av et belgisk vaffeljern.. Kosta 899,- men siden jeg har leta rundt så lenge så er det greit. Skal testes ut ikveld Mmmm..
Mrs_M Skrevet 1. desember 2006 #19 Skrevet 1. desember 2006 Prøvde meg på denne igår : Grunndeig til belgiske vaffler * 125g romtemperert Crème Fraîche * 250 g siktet hvetemel * 250 g smør * 100 g melis * 6 egg *1/2 ts salt * 1 pk (tysk forpakning) vaniljesukker, jeg foreslår 1 ts Tilberedning 1. Rør smøret mykt 2. Pisk egg og sukker til eggedosis i vannbad, røres inn i smøret sammen med hvetemel 3. Bland inn Crème Fraîche og salt 4. Stekes i smurt vaffeljern. 5. Bland melis og vaniljesukker, og strø dette på vaflene mens de er varme. ------------------ Men det jeg lurer på er at det står i punkt 2 : Pisk sukker og egg til eggedosis.. Men det er jo ikke noe sukker i oppskriften ? Jeg lagde de hvertfall uten sukker, og de ble knallgode Men skal det være sukker i dem eller ikke ??
Multi Skrevet 1. desember 2006 #20 Skrevet 1. desember 2006 Det jo melis i, og det er jo også sukker?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå