edea Skrevet 14. november 2006 #1 Skrevet 14. november 2006 (endret) Mannen og jeg har nylig flyttet fra langt inni gokk til en plass nærme der han kommer fra. Ergo får vi nærmere kontakt med "hans" venner, og tenkte å invitere endel av dem til et romjulsselskap. Tenkte å servere middag, men sliter litt med hva... Tenkte først på pinnekjøtt, men det er det noen som ikke liker. Så tenkte vi gravlaks og dillpoteter, men det falt heller ikke i god smak. Er det noen som har en god ide? Gjerne noe som ikke er så "tungt" i.o.m. at det sikkert blir nok av det tidligere i jula. Vi blir 8 voksne + ei jente på 8 år. Vurderte forresten på å lage en honning-glasert skinke eller noe sånt, noen som har en oppskrift på det? Endret 14. november 2006 av edea
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2006 #2 Skrevet 14. november 2006 Hva med kalkun, div tilbehør og Waldorfsalat? Kalkun er jo blitt litt julete, er godt og magert og god kontrast til feit julemat. Waldorfsalat er friskt og syrlig.
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2006 #3 Skrevet 14. november 2006 jo, forsåvidt. Men har inntrykk av at jeg da kanskje spolerer nyttårs-middagen for de andre.... ?
Catzy Skrevet 14. november 2006 #4 Skrevet 14. november 2006 Svigermor pleier å lage koldtbord med italienske antipasta i romjula. Det er så utrolig bra! Lett og lekkert, og definitivt ikke noe man spiser mye av ellers rundt jul.
kita Skrevet 14. november 2006 #5 Skrevet 14. november 2006 Hva med litt spekemat, eggerøret godt brød og masse annet godt. Deilig etter all julematen.
monja Skrevet 14. november 2006 #6 Skrevet 14. november 2006 Vi bruker en dag med svinesteik i jula. Og kveite. Litt fisk gjør seg innimellom all den tunge julematen.
Gjest Gjesta Skrevet 14. november 2006 #7 Skrevet 14. november 2006 Ovnsbakt laks/ørret! Det er nydelig! Eller dere kan droppe alt som heter jul og servere noe helt annet! Chicken tikka for eksempel?
Gjest Gjest Skrevet 15. november 2006 #8 Skrevet 15. november 2006 Hva med en god lammestek og fløtegratinerte poteter? Eller kanskje et koldtbord med varmt tilbehør, så blir det ikke så mye mas på vertinnen når gjestene er på plass?
LilleBille Skrevet 15. november 2006 #9 Skrevet 15. november 2006 Hva med å gjøre det enkelt å servere julespagetti. Kjøp de posene med tricolore pasta i julefasong - og server med en skikkelig god kjøttsaus - salat og hvitløksbaguetter. Har gjort dette med stort hell flere juler - for et stykke uti romjulen har de aller fleste fått mer enn nok av tung julemat. Evt. lag et lite koldtbord - alltid vellykket.
Gjest Gjesta Skrevet 15. november 2006 #11 Skrevet 15. november 2006 Vi pleier å ha moussaka på skikkelig vis i romjulen. Det smaker alltid kjempegodt og alle gjestene setter pris på det
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå