Gå til innhold

Hva spiser du til jul?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Vi spiser ribbe med hjemmemekket surkål, kokte grønnsaker, kokt poteter, tyttebær og saus. Til dessert så er det multekrem.

Men for mitt vedkommende så er frokosten på julaften mye viktigere og bedre: varme rundstykker, grovbrød med alt av deilig pålegg: røyket laks, spekemat, juleskinke, eggesalat, sylte... mmmm :sikle:

Endret av -eline-
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Julaften blir det forhåpentligvis pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter, og riskrem med rød saus til dessert! Sukk... Gleder meg til jul....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen fast julerett, jeg lager noe nytt og godt hvert år. :)

Det samme her. I år tror jeg det blir en slags buffet med forskjellige retter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi spiser alltid pinnekjøtt, kålrabistappe og mandelpoteter. Og jeg må ha Hansa julebrus til :sjenert: mens de andre drikker juleøl og akevitt ;)

Litt forskjellig til dessert, det er alltid julens store diskusjonstema - om jeg vinner blir det hjemmelaget karamellpudding med krem! :hoppe: Fruktsalat med vaniljeis og kransekake er like under på rangeringslisten ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

må bare he pinnekjøtt med kålrabistappe og sjyen fra pinnekjøttet, og litt ribbe da men pinnekjøttet er det beste, har allerede begynt å spise det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hjemme har vi alltid hatt reinsdyrsteik. Jeg spiser ikke lenger industrikjøtt, så jeg vet ikke helt hva jeg skal ha i år... i fjor hadde jeg laks mens resten av familien spiste pinnekjøtt, i år blir det kanskje en soyastek med tilbehør.

Endret av Tabris
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sambo og jeg har tatt med oss litt ulike tradisjoner hjemmefra, men de er fullt forenlige. Julemiddagen her i huset er: pinnekjøtt av lam og gris, røkt julepølse, melne poteter, surkål og kålrabistappe. Vi bruker dessuten saus på pinnekjøttet, noe jeg tror er ganske uvanlig. Den lages som vanlig brun saus, men vi bruker kokekrafta så den blir feit, ja, og kjempegod. Til dessert: fruktsalat med is.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frk Åberg

Familien pleier å spise pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter. Jeg spiser ikke kjøtt, så det varierer hva jeg spiser. I år blir det torsk, tenker jeg. Har noen ganger spist lutefisk. Har samme tilbehør som de andre. Hvis jeg har lutefisk, har jeg ertestuing i tillegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe, medisterpølse, medisterkaker, rødkål, surkål, poteter, saus/sky, og tyttebærsyltetøy. Dessert varierer litt, karamellpudding, riskrem, eller fruktcoctail med pisket krem m/sjokoladedryss.

Jeg liker aller best pinnekjøtt, men blir nedstemt i familien, så pinnekjøtt har vi alltid på bursdagen min i romjulen :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi spiser julemiddag hos mamma og pappa. Der får vi servert ribbe, julepølse, sossiser, medisterkaker, surkål, gulerøtter, erterstuing, poteter, saus og tyttebær. Til det drikker vi juleøl, akevitt, rødvin (meg) og julebrus til barna. Til dessert har vi riskrem med rødsaus. Nam, gleder meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...