lidia Skrevet 2. februar 2003 #1 Del Skrevet 2. februar 2003 Lurer på en ting om karbohydrater. Vet at man ikke skal ha så altfor mye av dette, men hva er liksom greit? Når man leser innholdet i forskjellige matvarer, hva er akseptabelt..skulle gjerne ha skjerpet meg litt her.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arwen Skrevet 2. februar 2003 #2 Del Skrevet 2. februar 2003 Tror jeg har hørt at det ikke bør være over 50. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hviveis Skrevet 2. februar 2003 #3 Del Skrevet 2. februar 2003 Jeg kjenner bare til Lindbergs syn på saken (karbohydrater) og han skiller mellom bra og dårlige karbohydrater. Her er en god artikkel og her er en liste over GI i forskjellige matvarer. GI er et mål som angir hvilke matvarer som i mindre eller større grad bidrar til forhøyde blodsukker-verdier, i form av karbohydrater ("sukker"). Det står blant annet: Spiser man fortrinnsvis matvarer med lav glykemisk indeks blir blodsukkerstigningen lavere, det produseres mindre insulin og lagres mindre fett. Den første artikkelen virker kanskje litt tørr i utgangspunktet, men den er virkelig en øyeåpner så ta deg tid til å lese den. Legen min sier forøvrig at man skal ikke bli helt hysterisk og kutte ut alle karbohydrater. Det er først og fremst raffinert, hvitt sukker man burde holde seg unna for sukker kan kroppen produsere selv. Og femti kilo sukker i året (som gjennomsnittsnordmannen fortærer) er temmelig mange joggeturer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Englepusen Skrevet 2. februar 2003 #4 Del Skrevet 2. februar 2003 I følge Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet bør mellom 55 og 60% av den energien vi får i oss hver dag komme fra karbohydrater. Karbohydrater er en fellesbetegnelse for mange stoffer, blant annet sukker, stivelse og fiber. Mengden sukker bør ikke gi mer enn 10% av energien. Dette betyr at vi bør prøve å holde oss under 50 eller 65 gram sukker per dag, avhengig av om man er kvinne eller mann. Dette fant jeg ut på www.dinkost.no Det er forøvrig en grei side der de svarer på spørsmål helt gratis Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå