Pasha Skrevet 12. november 2006 #1 Del Skrevet 12. november 2006 Jeg får besøk av et familiemedlem rett etter jul og hun er vegater. Dvs hun spiser alt av sjømat, samt melk og eggprodukter. Men spiser ikke noe form for kjøtt. Hva har man f.eks på en vegetarpizza? og hva med taco. har sett at dem selger sånne blandinger til vegatarianere i stedenfor kjøtt. Men er det noe godt? Og hva annet kan man servere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maja_83 Skrevet 13. november 2006 #2 Del Skrevet 13. november 2006 Vegetar wok er skikkelig godt Bare lag den som en vanlig kylling wok og dropp kyllingen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. november 2006 #3 Del Skrevet 13. november 2006 Det finnes vegetar"kjøtt"deig på helsekosten. Jeg synes den er veldig god å bruke i pizza og sånn, men personlig synes jeg ikke den er så god med tacokrydder i. Da synes jeg det er bedre å lage en tomatbasert bønne-champignon-løk saus. Jeg har superdilla på vegetar quesedilla for tiden, synes det går taco en høy gang! (Og jeg er taco-fan). Ellers har de masse rare greier i vegetarfryseren. Selleribiff er KJEMPEGODT feks. Og hvis hun spiser sjømat, har du jo et hav av muligheter (bokstavelig talt, hehe). Hva med wok med kamskjell? Eller scampi? Eller krepsehaler og blåskjell? Eller laks og torske-blanding? Mmmm... det tror jeg vi skal ha i dag! Det er vanvittig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pulverheksa Skrevet 13. november 2006 #4 Del Skrevet 13. november 2006 Vegetar pizza er knallgodt. Lag en god tomatsaus eller bruk en fra glass. Ha på løk, paprika, sjampinjong, squash og ost og et dryss oregano. Og vips, beste pizzaen i verden Her er en veggistaco tråd http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=188351&hl= Vi bruker å lage en tomat og squashform, som er nydelig Legg tomat og squashskiver annenhver i en form, med et basilikumblad i mellom. Bland 1-2 fedd most hvitløk med 2-3 ss olivenolje litt salt og pepper hell det voer tomaten og squashen, riv over litt parmesan og bak i ovnen i 20-25 min på 225 grader. Til dette har vi hatt litt forskjellig, bl.a en couscos salat eller brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. november 2006 #5 Del Skrevet 13. november 2006 det er for øvrig INGEN vegetarianere som spiser fisk eller sjømat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2006 #6 Del Skrevet 14. november 2006 Den tacomixen til santamaria (ICA og meny)er ganske god den, og grei som festmat. Til vanlig er det tomatbønner jeg pleier ha i taco pga at det er billigere. Bør sikkert gå glatt ned hos de fleste pescetarianere og har aldri fått klager fra andre heller Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2006 #7 Del Skrevet 14. november 2006 det er for øvrig INGEN vegetarianere som spiser fisk eller sjømat! ← Jo, vegetarianer er et paraplybegrep, og pescianer går under dette. En pescianer er en som spiser sjømat. En ovu-lacto vegetarianer spiser egg og melk, mens en veganer spiser ingenting som produseres av dyr, selv ikke honning. På folkmunne bruker man vegetarianer om en veganer, men det er altså ikke helt korrekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 14. november 2006 #8 Del Skrevet 14. november 2006 Til pizza kan du lage en vanlig tomatsaus, og så kan du for eksempel lage porsjonspizzaer slik at hver enkelt kan få legge på sitt fyll. Da kan du ha biffstrimler, pepperoni, skinke eller ferdigstekt kjøttdeig til de som spiser slikt, og så kan du f.eks. ha oliven, soltørkede tomater, sjampinjong, purreløk, og paprika til vegetaren. Du trenger ikke nødvendigvis kjøttdeigerstatning til taco. Her i huset bruker vi bare grønnsaker og kanskje litt bønner, som vi lager til en røre. Siden det er mye væske i grønnsaker trenger du ikke tilsette væske når du blander i tacokrydderet. Annet godt og enkelt å lage er for eksempel gratinert brokkoli. Da bare forveller du brokkoli mens du lager en ostesaus. La vannet renne godt av brokkolien så du ikke tynner ut sausen, legg brokkoli i ei form og hell ostesaus over. Dryss gjerne litt ekstra ost over forma og sett i ovnen på 180 grader til osten får litt farge. Du kan også lage vegetarlasagne. Bytt ut kjøttdeigen i tomatsausen med ekstra finkuttede grønnsaker (f.eks. squash, mais, gulrøtter) og lag lasagnen som vanlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pasha Skrevet 14. november 2006 Forfatter #9 Del Skrevet 14. november 2006 Takk for tips og råd alle sammen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2006 #10 Del Skrevet 14. november 2006 Jo, vegetarianer er et paraplybegrep, og pescianer går under dette. En pescianer er en som spiser sjømat. En ovu-lacto vegetarianer spiser egg og melk, mens en veganer spiser ingenting som produseres av dyr, selv ikke honning. På folkmunne bruker man vegetarianer om en veganer, men det er altså ikke helt korrekt. ← Ikke i min omgangskrets, som forøvrig er kjøttetere stort sett. Til IdaH, disse er nydelige: Vegetariske Currypuffs (thai) 12-16 stykker 1 pakke butterdeig Fyll: • 50ml olje • 1 fedd hvitløk, finhakket • 3 ss koriander, finhakket • 2 ts nymalt sort pepper • 1 ts malt koriander • 1 ts malt gurkemeie • 1 ts malt spisskummen • 120g gulrot, i terninger • 180g potet, i terninger • 1 ss sukker • 1 ss soyasaus • 2 ts sitronsaft • 1 rød chili finhakket • 75g erter Varm opp olje i en panne på middels varme, og tilsett hvitløk, fersk koriander, pepper, malt koriander, gurkemeie og spisskummen. Etter noen minutter, tilsett gulrot og potet og la koke i et par minutter. Tilsett sitronsaft, chili, sukker og et par teskjeer med vann. La småkoke, under omrøring, i 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Tilsett ertene og la koke i ytterlige 5 minutter til all væsken har fordampet og grønnsakene er ferdige. La blandingen avkjøle seg. Del butterdeigsplatene i to, og kjevle ut til de er 2-3 mm tykke. Legg en skje med fyll midt på hver del og brett deigen over fyllet, slik at det pakkes inn. ”Lås” skjøten med en gaffel. Pensle med egg. Stek i ovn ved 220 grader i 15-20 minutter. Sjampinjong fylt med pesto 60 g frisk basilikumblader 3 fedd presset hvitløk 80 g pinjekjerner 50 g revet parmesan 1 dl olivenolje 14 små sjampinjonger Basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan kjøres i foodprocessor, olivenoljen tilsettes etter hvert. Kjør til det er godt blandet. Fjern stilken fra sjampinjongene. Bak soppen med toppen opp i ovnen ved 200*C til de er lett brunet. Snu soppen og ha en toppet spiseskje pesto oppå hver. Serveres straks. Sommerruller 12 ark med rispapir Fyll: • 2 ”stykker” risnudler • 1 god håndfull bønnespir • 100 g sukkererter, i strimler • ½ rødløk, finhakket • 40 g hakkede cashewnøtter • ½ agurk, strimlet • koriander, soyasaus og pepper etter smak Kok risnudlene til de blir myke. (Rør underveis, slik at det ikke kleber seg.) Sil ut og avkjøl. Bland alt i en bolle, smak til med frisk koriander, soyasaus og pepper. Fyll en stor bolle med varmt vann og dypp et ark med papir ned i det varme vannet til det blir mykt. Hold papiret over bollen så overflødig vann drypper av. Legg papiret ned på en fjøl og legg fyll på. Brett som vårruller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2006 #11 Del Skrevet 14. november 2006 Fant disse også: Beates løk- og urtepai Lag paideigen slik: 150 g smør (meierismør) 200 g hvetemel 2 ss vann Smør, mel og vann kjøres i en kjøkkensmaskin. Legg deigen til avkjøling i minst en halv time i kjøleskapet. Vær veldig rask når du kjevler ut deigen, ellers smelter smøret, og legg den på plass i paiformen. Deretter skal paideigen forsteike i 10 minutter på 200 grader. Mens deigen forsteiker i ovnen freser du løk og urter på stekepannen. Vi brukte estragon, persille og oregano sammen med vårløk og purreløk. Men du kan variere etter eget ønske med de urter du har tilgjengelig. Fyll så løk og urter i den forsteikte paien. Visp sammen 5 egg og 1 dl kremfløte i en kasserolle og hell over paien. Over dette igjen drysser du parmesansost eller jarlsbergost. Stekes så på 200 grader i 20 minutter. OVNSSTEKTE GRØNNSAKER 4-6 porsjoner 400 g små poteter, delt i to 1 nett sjalottløk 1 rødløk i båter 2-4 gulrøtter delt på langs 1 rød paprika i strimler 1 gul paprika i strimler 1 squash i skiver 1 liten aubergine i skiver 200 g små tomater 1 liten sellerirot i terninger 1 hvitløk delt i to på tvers 4-6 ss flytende melange 1 ts salt 1 ts timian noen grener rosmarin litt persillerot Vask opp og del opp alle grønnsakene og legg dem i en liten langpanne. Ha på krydder og den flytende margarinen. Stek ved 225 grader i ca 35 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pasha Skrevet 14. november 2006 Forfatter #12 Del Skrevet 14. november 2006 Tusen takk for oppskriftene. De skal jeg skrive ut og prøve å lage. (kanskje best å teste ut for hun kommer).. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 14. november 2006 #13 Del Skrevet 14. november 2006 Dette er noen av våre favoritter for tiden: Enchiladas (fylte tortillas med sterk tomatsaus over og gratinert med ost) Chili sin carne Piafs pai med purre, chevre og valnøtter Pai med grillede grønnsaker (aubergine, squash, gjerne soltørket tomat og rosmarin) Pomodori alla milanese (tomater fylt med en slags risotto servert på en seng av spinat og pinjekjerner) Chana masala (kikertrett), gjerne sammen med naanbrød eller chapati og grønne bønner (eller brokkoli) og tomater Couscoussalat Ellers finner du mange tips i vegetarmiddagtråden! (Si fra hvis det er noen oppskrifter du er interessert i) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå