'Lilly' Skrevet 1. februar 2003 #1 Skrevet 1. februar 2003 Planlegger å få tak i div. friske krydderurter som jeg skal ha på kjøkkenet (Ikke bare kjøpe en kvast i ny og ned, men nærmest en krydderhage på kjøkkenet... skjønner?). Har lenge tenkt på det, men har hørt andre si at de har problemer med å holde de ved like. Hvor lenge holder de? Hvor og hvordan trives de best? Hvilke krydderurter holder seg godt?
Gjest Étoile Skrevet 1. februar 2003 #2 Skrevet 1. februar 2003 Mynte tåler ganske røff behandling og er lett å holde ved like, vokser fort gjør de også. Timian pleier jeg også å klare å holde liv i en stund, imens basilikum og koriander pleier å ta kvelden ganske fort.... Hvis du kjøper urtene i dagligvarebutikken er det viktig at du planter dem om i en større potte, pottene de kjøpes i er for små, og røttene får ikke nok luft og da varer de ikke lenge. Det beste er vel å så frøene selv, "oppskriften", hvor mye lys og vann osv. de skal ha pleier å stå på frøpakken. Har planer om å lage meg en liten urtehage ute på balkongen til våren, deilig med enkel tilgang til friske urter. Lykke til!
Gjest Starya Skrevet 1. februar 2003 #3 Skrevet 1. februar 2003 Jeg synes de som står i butikkene ser så shabby ut, ser for meg at det yngler av småfluer... Har lenge hatt planer om å så frø, men må nok vente til jeg får plass til dem et sted..
Gjest gjesta Skrevet 1. februar 2003 #4 Skrevet 1. februar 2003 Det var en god idè å så dem selv. Lukten av friske krydderurter på kjøkkenbenken er fantastisk, men jeg får de ikke til å vare mer enn en ukes tid før de henger med hodet. Noen som har sådd selv og gi noen tips??
'Lilly' Skrevet 2. februar 2003 Forfatter #5 Skrevet 2. februar 2003 Takk for gode råd. Skal nok begynne å så, nå!!!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå