Leanne Skrevet 11. november 2006 #1 Skrevet 11. november 2006 Jeg skal lage ca 50 boller.. Oppskriften jeg har er på 12 boller.. 1/2 pakke gjær 50 g myk margarin 2 dl lunken melk 3 ss sukker 1/2 ts kardemomme 5 1/2 dl mel Tenkte jeg skulle gange denne oppskriften med 4.. Men skal man da gange alt med 4, det høres jo fryktelig mye ut med 2 pakker gjær!!
Gjest Gjest Skrevet 11. november 2006 #3 Skrevet 11. november 2006 Når man fordobler en gjærdeigoppskrift tar man en halv gang til så mye gjær. Hvis originaloppskriften sier 1/2 pk gjær ville jeg tatt 3/4 pk gjær i en dobbel porsjon. Til en firedobling ville jeg tatt 1 pk gjær.
Leanne Skrevet 11. november 2006 Forfatter #4 Skrevet 11. november 2006 oki.. da prøver vi med 1 pakke gjær takk for svar
skrue Skrevet 12. november 2006 #5 Skrevet 12. november 2006 Litt sent å skrive dette nå tenker jeg, men jeg pleier å lagre færre boller enn det som står i oppskriften for å få en rimelig størrelse på hver bolle (eller rundstykke). Til ca 12-13 dl mel og 4 dl melk lager jeg 16 boller. Dvs, til oppskriften over hadde jeg laget 8 boller.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå