Gå til innhold

Brente mandler


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal prøve å lage brente mandler. Har fått med meg hvilke ingredienser jeg skal bruke (mandler, melis og vann), men lurer på hvordan jeg går frem. Skal alt kokes opp og røres til vannet er borte og melisen smeltet? Er det best å bruke en teflonpanne eller en teflonkjele? Skal jeg ha noe smør oppi?

Hjelp! :overrasket:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Og skal mandlene skåldes først?

Gjest Deception
Skrevet

Det lureste er nok å bruke en kaserolle som tåler sterk varme, for det blir rimelig varmt med smeltet sukker. Jeg har ikke smør i den oppskriften jeg har prøvd (en gang), og du skal først røre til alt blir hvitt, og deretter til sukkeret smelter før du har mandlene oppi. Om du skal skålde dem eller ikke er opp til deg.

Mitt forsøk strandet fordi mandlene klistret seg så utrolig sammen, nå håper jeg noen kommer inn i tråden med et totalt idiotsikkert triks. :sjarmor:

Skrevet

Det går ikke å forhindre at mandlene skistrer seg sammen. Jeg pleier å bruke jernpanne og to gafler til å røre med. Når mandlene er ferdig karamellisert, legger du dem over på et matpapir. Skill dem fra hverandre med gaflene, slik at ingen ligger nær hverandre. La dem bli kalde slik, og vips ferdig!!

Skrevet

Da er de ferdige, og det ble ikke så verst. :) Brukte fiskens oppskrift (halvert):

250 g mandler

125 g melis

75 ml vann

Kokte opp alt, og da vannet hadde kokt bort begynte sukkeret å krystallisere seg. Skrudde varmen på fullt og rørte som en gal til mandlene ble gylne. Det tok i overkant av ti minutter. Helte mandlene på bakepapir og spredte dem utover.

Resultatet ble bra, men jeg burde ha smurt bakepapiret først. :sjenert:

Takk for hjelpen. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...