Gå til innhold

Dele frossen kalkun?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! jeg er singel, men glad i kalkun. Nå er det tilbud på kalkun i butikken til 29 kr pr kilo, og jeg har lyst til å kjøpe en. Men å tilberede en hel kalkun blir litt vel voldsomt for en enpersonshusholdning.

SÅ: Er det lett å dele opp en frossen kalkun (f.eks i 4, slik man deler kylling; 2 bryst og 2 lår?) eller må den tines først (da kan jeg jo ikke legge delene i fryseren så da forsvinner poenget. Håper noen vet?

Skrevet

Jeg har aldri prøvd å dele en frossen kalkun, men hva er iveien med å lage hele? Og deretter fryse restene i posjonspakker? Å varme kalkun funker utmerket.

Skrevet

Det blir kanskje resultatet hvis ingen kan gi meg svar, Malama. Men jeg har lyst til å bruke kalkunen til annet enn bare "stekt", derfor jeg lurer. Men det er ingenting i veien for at jeg kan steke hele og fryse i porsjoner, nei. :)

Skrevet

Ikke noe problem å dele en frossen kalkun.

Du trenger en sag, eller en kraftig fjærkresaks. Da bør det gå høvelig greit.

Skrevet

Du kan jo kjøpe en og PRØVE å dele den frossen, og om det ikke funker så steker du hele?

Det vil jo sikkert la seg gjøre vil jeg tro, men frosset kjøtt er hardt, så du må vel i så fall forvente å få med "skroget" på et vis, for å få løs bryststykkene når det er frosset kan kanskje være noe hardt?

Spennende prosjekt i alle fall.

Vi som bare er to synes også at en hel kalkun er litt stor, men vi er kjempeglad i det, og jeg kunne tenke meg kalkun nå i førjulstida, som en adventsmiddag eller noe sånn, og om vi da ikke inviterer gjester (mange? Kalkun er jo mat min mor pleier å servere i jula med gjester, men hun kjøer jo også de største kalkunene hun finner da) så tenkte jeg å fryse resten til en annen gang.

Men, spent på om noen har prøvd å dele den frossen da, forsåvidt. synesdet høres tungt ut, men jeg har jo aldri prøvd .

Skrevet

Kan man bruke vanlig sag, eller er det spesialsag for slakt du tenker på? Og hvor mye koster en fjærkresaks sånn cirka? Takk for svar begge to forresten!

Skrevet

Og der kom det en erfaring før jeg ble ferdig med mitt lange innlegg også ja.

Fjærkresaks.. her ser man alt jeg aldri har hørt om. Så uvitende er jeg :)

Skrevet

Vi bruker en vanlig sag, har kjøpt en billig som vi kun bruker til å dele frossent kjøtt med.

Fjærkresaksa ( fra victorynox) vår er ikke kraftig nok til å dele frossen kalkun. Så det anbefaler jeg egentlig ikke.

  • 3 uker senere...
Skrevet
Hei! jeg er singel, men glad i kalkun. Nå er det tilbud på kalkun i butikken til 29 kr pr kilo, og jeg har lyst til å kjøpe en. Men å tilberede en hel kalkun blir litt vel voldsomt for en enpersonshusholdning.

SÅ: Er det lett å dele opp en frossen kalkun (f.eks i 4, slik man deler kylling; 2 bryst og 2 lår?) eller må den tines først (da kan jeg jo ikke legge delene i fryseren så da forsvinner poenget. Håper noen vet?

bare å låne motorsaga til naboen det :legrine::legrine:

Skrevet

Jeg hadde stekt hele og invitert noen folk på middag :) Evt hatt kalkun i mange dager.

  • 2 år senere...
Gjest kan man steke kalkun fra stekt t
Skrevet
Jeg hadde stekt hele og invitert noen folk på middag :) Evt hatt kalkun i mange dager.

kan man steke kalkun fra frosset tilstand

Skrevet
kan man steke kalkun fra frosset tilstand

Jeg ville ikke anbefalt det!! Man bør tine kalkun sakte, og over tid. I år faller nyttårsaften på onsdag, og da vil den bli tatt ut og lagt til sakte tining lørdag.

En tommelfingerregel når man steker kalkun er å beregne en halv time i ovnen pr kg. Så, er fuglen 6 kg, bør/skal den stå i ovnen rundt 3 timer +/-. Nå bruker ikke jeg å steike hel fugl. Jeg 'demonterer' den slik at beina og bryst er for seg selv. På den måten blir alle 'delene' likt stekt og jeg unngår å få tørt bryst.

Les mer her. Nederst står en link som viser deg hvordan man kan skjære opp fuglen.

Lykke til :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...