Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #1 Skrevet 7. november 2006 Syns Pesto er fryktelig godt, og har funnet ut at det må jeg spise mer av! (Er det usunt..?) Hva bruker du Pesto til? Gode, enkle oppskrifter?
Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #2 Skrevet 7. november 2006 På pasta, i salater, i dressinger, på brødskiva, til marinering, på ostesmørbrød, på pizza, i supper, til ost og kjeks, i potetmos... Vi bruker det til det meste, vi!
Lizzee Skrevet 7. november 2006 #3 Skrevet 7. november 2006 Pesto er godt ja!!! En av våre favorittretter er følgende: Kyllingfileer (stek de litt i panne på sterk varme først) i ildfast form, hell i litt olivenolje, cherrytomater, vårløk, hvitløk og porvencekrydder. (skal stå i ovenen i ca. 20 minutter) Kok pasta, rør pesto inn i pastaen når denne er ferdigkokt. I tillegg- rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og dryss disse over kylling formen når denne er ferdig.
Susannah Skrevet 7. november 2006 #4 Skrevet 7. november 2006 3 enkle oppskrifter: 1.Stek kylling i småbiter. Kok pasta (rør, tagliatelle e.l. ) og hell vannet av. Tilsett noen spiseskjeer pesto i pastaen og rør rundt til alt er blandet. Fres gjerne noen cherrytomater eller andre grønnsaker og ha dette oppi pastablandingen sammen med kyllingbitene - server i en stor skål så ser det lekkert ut. Hvitløksbrød er godt som tilbehør. Voila! Kjempeenkelt og veldig godt. 2. Skjær en "lomme" i et par kyllingfileter og legg noen teskjeer med pesto i hver lomme. Jeg synes kyllingen blir veldig saftig av dette. Stek kyllingen på lav varme. Server med ris eller pasta. Vil du ha saus til, kan du helle litt fløte i stekepannen etter at kyllingen er ferdig, varme den/koke opp og tilsette en teskje pesto. 3. Pesto på pizza. Lag pizza med dine favorittingredienser ; jeg liker den best med veldig tynn bunn og med kyllingbiter. Ha 1/2 teskje med pesto rundt omkring på pizzaen før du steiker den. Kanskje noe av dette kan falle i smak? Hva har du brukt pesto til hittil? Kanskje du har noen oppskrifter selv?
Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #5 Skrevet 7. november 2006 MMMmmm nam! Så mange gode tips! Selv har jeg aldri lagd noe med pesto, kun fått det servert. Så dette var til stor hjelp og inspirasjon:)
Lizzee Skrevet 7. november 2006 #6 Skrevet 7. november 2006 3. Pesto på pizza. Lag pizza med dine favorittingredienser ; jeg liker den best med veldig tynn bunn og med kyllingbiter. Ha 1/2 teskje med pesto rundt omkring på pizzaen før du steiker den. ← Helt enig! Pleier å lage tynn italiensk pizzabunn - har kun på tomatsaus, mozarellaost og pesto!!!
Gjest Fruktfat Skrevet 7. november 2006 #7 Skrevet 7. november 2006 pesto er godt på laks! bare ha over på den ferdig stekte laksefileten.
Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #8 Skrevet 7. november 2006 Herlig:) Er det noen grønnsaker som ikke passer særlig godt til pesto? Ser liksom for meg at f.eks. laks, gulrøtter og pesto blir litt feil. Jeg spør heller, hvilke grønnsaker passer sammen med en pesto-rett?
Latee Skrevet 7. november 2006 #9 Skrevet 7. november 2006 (endret) Varmt brød med pesto, salat og tomat oppå er herlig Endret 7. november 2006 av Latee
Gjest piaf Skrevet 7. november 2006 #10 Skrevet 7. november 2006 Herlig:) Er det noen grønnsaker som ikke passer særlig godt til pesto? Ser liksom for meg at f.eks. laks, gulrøtter og pesto blir litt feil. Jeg spør heller, hvilke grønnsaker passer sammen med en pesto-rett? ← Tomater, grønne bønner (alle slags bønner, egentlig), squash, aubergine, asparges... Det burde vel ikke være noe i veien for å ha rotgrønnsaker som gulrot, pastinakk, persillerot, sellerirot, jordskokk, etc heller til en en pestorett, særlig hvis man feks ovnsbaker dem med litt olivenolje? (Med unntak av kålrabi, kanskje, ser ikke helt for meg kålrabi og pesto... )
Lizzee Skrevet 7. november 2006 #11 Skrevet 7. november 2006 Poteter med pesto er godt. Skjer potetene i båter, ha på pesto og litt havsalt. Stek i ovnen til potetene er møre inni. Deilig til en biff, stekt kylling eller hva du måtte ha lyst på!!
Lizzee Skrevet 7. november 2006 #12 Skrevet 7. november 2006 Det er godt å ta litt pesto i Minestronesuppe også! Lag ferdig suppen først. Før du skal servere tar du og blander litt kraft fra suppen med pesto. Rør den deretter inn i suppen (ikke slik at pestoen blir helt flytende, men litt "klumper") Godt med litt nyrevet parmesan på suppen til slutt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå