Susannah Skrevet 7. november 2006 #1 Skrevet 7. november 2006 Vurderer å lage en god kake i morgen, men har ikke ovn tilgjengelig da. Finnes det noen gode kaker som ikke trenger steking? Har alle andre normale kjøkkenredskaper for hånden.
Gjest StoreSky Skrevet 7. november 2006 #3 Skrevet 7. november 2006 Ostekake! 1. pk sitrongelè kremfløte philadelfiaost rømme melis 1 pk kornmo kjeks 200 g Smeltet smør (tror jeg det var..bare så smulene blir most sammen) Lag gèle som på pakken, men halv mengde vann. Kjøl ned til romtemperatur -ikke stivne! Imens lager du krem, tilsett rømme, philadelfiaost, så den avkjølte gelèn, + melis (kan droppes, glemte det en gang og gikk heelt fint!) Knus kjeksen, bland i smeltet smør, trykk dette ned i en rundtform (ca24 cm) til en bunn. Hell i osterøra - la stå til stivnet. Ha eventuelt ett lag med rød gelè på toppen, etter at kaka har stivnet. (her også gjerne halv mengde) FERDIG!
Gjest niomi Skrevet 7. november 2006 #4 Skrevet 7. november 2006 Ostekake: 120 gr smør 1 pk bixit kjeks 130 gr melis 1 ts vaniljesukker 1 bx lettrømme 1pk naturell kremost 2pk sitrongele Knus kjeksen og smuldre i smøret (bland det sammen godt, gjerne i food processor). Klem i form 24 cm. Sett kaldt. Lag 1 pk gele på halv mengde vann. Avkjøl til romtemperatur. Bland lettrømme med kremost, melis og vaniljesukker. Rør inn den avkjølte geleen. Tømmes over kakebunnen. Avkjøles i kjøleskap. Legg evt. fruktbiter (mandarinbåter, halve druer, kiwiskiver) som pynt oppå gele- og ostemassen. Lag den andre pakken gele med halv mengde vann. Avkjøl til romtemperatur. Helles over gele- og ostemassen. Settes kaldt, slik at geleen stivner skikkelig, gjerne over natten. La den stå kaldt til den skal serveres. Lykke til!
Gjest prestekrage Skrevet 7. november 2006 #5 Skrevet 7. november 2006 (endret) Pias Ostekake: Bunn: 1 pk Bixit kjeks 100g smeltet smør. Knus kjeksen, bland inn det smeltede smøret. Trykkes i bunn av en kledd form (rund). Sett dette i kjøleskapet mens du lager: Ostemasse: 2 pk sitrongele (bruk halv mengde vann) 2 pk Mandarin& ananas smøreost 3 dl kremfløte 4 ss sukker 2,5 dl youghourt naturelle Blad ut geleen med halv mengde vann. Avkjøl til romtempratur Bland inn osten, tilsett youghourt. Stivpisk sukker og fløte- vend dette inn i ostemassen. Hell blandingen over bunnen å la stå i kjøleskapet i minst 4 timer (til kaken er stiv). Pynt med hva du vil! (Druer er kjempegodt på denne) Edit: Ostekake er visst trikset her- 3 ulike oppskrifter sålangt!! Endret 7. november 2006 av prestekrage
Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #6 Skrevet 7. november 2006 Vil bare gi en liten kommentar til de som har anbefalt deg å lage gele-lokk på kaken av gele tilberedt med halv mengde vann. Det anbefaler jeg deg ikke å gjøre. Har gjordt det en gang og da ble gele-toppingen "hard" og litt vanskelig å skjære igjenom. Jeg lager alltid gele-toppingen med vanlig vannmengde og det funker best!
Gjest StoreSky Skrevet 7. november 2006 #7 Skrevet 7. november 2006 siste gjest: har funket helt fint for meg...
Gjest niomi Skrevet 7. november 2006 #8 Skrevet 7. november 2006 Funker også helt topp for meg. Jeg gir da ikke råd her uten å ha prøvd det opptil flere ganger selv! En venninne, derimot, brukte vanlig mengde vann på gelelokket. Ble helt håpløst - gele- og ostemassen ble bløt og klissen, og gelelokket falt fra hverandre når kaka skulle skjæres opp...
mowgli Skrevet 7. november 2006 #9 Skrevet 7. november 2006 Jordbærkake 250 g søt havrekjeks (digestive) knuses 110 g smeltet smør 50 g hasselnøttkjerner males grovt 1 pk. jordbærgelè 1/4 l fløte piskes 2 beger lettrømme 100 g melis 1 ts. vaniljesukker Sett en rund kakeform (24/26 cm) på ønsket serveringsfat (kun ringen rundt). Trykk deigen ut direkte på fatet. 1 pk. jordbærgelè lages med halv mengde vann, settes i kjøleskap til den er halvstiv. Rømme, melis og vaniljesukker vendes forsiktig inn i kremen. Når gelèn er halvstiv piskes den med kremen. Blandingen has på bunnen og settes inn i kjøleskapet. Lag en ny pakke gelè med halv mengde vann. Når denne er halvstiv helles den over kaka. Pynt gjerne med jordbær eller skogsbær før gelèn helles over.
mowgli Skrevet 7. november 2006 #10 Skrevet 7. november 2006 Yoghurtkake 75 g digestive kjeks knuses 75 g mandler males grovt 75 g smeltet smør 2 ss sukker 1 pk jordbærgele 1 stort beger jordbæryoghurt 1/4 l fløte Pynt: Jordbær Deigen trykkes ut i ringen til rund form som på forhånd er plassert på ett glassfat. 1 pk jordbærgelè tilsettes halv mengde vann og avkjøles. 1 stort beger jordbæryoghurt og 1/4 l stivpisket fløte blandes forsiktig og geleèn røres inn. Helles over kjeksbunnen. Kremen blir ganske tyntflytende, men den vil stivne når den avkjøles i kjøleskapet. Pynt med jordbær. Prøv også sitrongelè og melonyoghurt.
Susannah Skrevet 7. november 2006 Forfatter #11 Skrevet 7. november 2006 Tusen takk for alle gode forslag!
Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #12 Skrevet 7. november 2006 Du kan jo også kjøpe inn ferdig sukkerbrødbunn og lage en bløtkake med fyll av det du liker best! Selv foretrekker jeg romkrem, moset hermetisk aprikos, vanlig krem og hakket sjokolade.
Gjest gjesta Skrevet 7. november 2006 #13 Skrevet 7. november 2006 "Gelekake" 2 pk valgfri gele (rød er best) 2 bokser kremfløte litt sukker Lag gele som anvist på pakken, men reduser vannmengden til ca. 75% (jeg gjør det litt på slump, så det er vanskelig å si noe helt konkret) Hell et 1-2 cm tykt lag med geleen i en springform (brukt gjerne plastfolie i bunnen, bruker du en springform kan du kle den runde med plastfolie, da det bare er bunnen som trenger å dekkes inni forma) Sett resten av geleen i et vannbad mens du venter på at geleen stivner (i kjøleskap) Når geleen er godt stivna, men ikke helt pisker du krem av fløte og sukker.. Vend geleen inn i kremen slik at den blir smidig og jevn røre.. Hell røra oppi geleen og la det stivne i kjøleskapet.. For å pynte kaka kan man ta krem på kantene som man gjør i bløtkake, og/eller man kan legge frukt mellom de to lagene (ikke kiwi og ananas, for da stivner ikke geleen).. Veldig enkel kake å lage. Kan minne litt om ostekake, men har ikke den syrlige smaken (som kommer fra osten) og kjeksbunnen..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå