Gå til innhold

Din beste lapskaus


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Kjersti_*
Skrevet

oppskrift ønskes!

Med storfekjøtt, sånn som lages helt fra bunnen.

Trenger detaljer som koketid o.l.

takk :-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

5-6 pers

1 kg oksekjøtt

vann og buljongterning

ca 11-12 poteter

3 store gulrøtter

1/2 middels kålrot

1/2 liten sellerirot

Litt bladselleri

1 purre

250 g hodekål

1 løk

salt, pepper og gressløk

Skjær kjøttet i små terninger og legg i en gryte med vann og buljong. Kok opp og la det trekke til det er mørt. Ca 20-30 minutter.

Rens poteter og grønnsaker. Skjær alt i terninger og legg i gryten. Kok opp og la det trekke til alt er mørt.

Smak til med salt, pepper og gressløk.

Istedenfor noe av kjøttet kan det brukes kjøttpølse eller røkt skinke. Pass på koketiden. Pølse tilsettes til slutt.

Gjest Gjest_Lion Queen_*
Skrevet

I tilleg til det Maja skriver,pleier

jeg på forhånd og koke kraftben av okse,

(du finner det i frysedisken) Koker det

lenge og vel..ca 2-3 timer.

Denne kraften koker jeg grønnsakene i,

på slutten av tiden jeg koker kjøttet.

Dette syntes jeg gir en fantastisk fyldig smak

til lapskausen,og bruker da ikke buljong.

Skrevet
I tilleg til det Maja skriver,pleier

jeg på forhånd og koke kraftben av okse,

(du finner det i frysedisken) Koker det

lenge og vel..ca 2-3 timer.

Denne kraften koker jeg grønnsakene i,

på slutten av tiden jeg koker kjøttet.

Dette syntes jeg gir en fantastisk fyldig smak

til lapskausen,og bruker da ikke buljong.

Er det bare å putte alt i en kjele og koke, og helle av kraften etterpå? Må jeg skumme av? Tilsetter du noe krydder?

Gjest lLon Queen
Skrevet

Først koker jeg kraftbena i 2-3 timer.

Det er viktig å skumme av,slik at kraften blir klar.

Så tar jeg selfølgelig ut kraft bena.

Jeg pleier å brune kjøttbitene litt først,og så etterkoker

jeg de i kraften etterpå til de blir møre.

Deretter putter jeg grønnsakene i og lar de koke med

til de er møre.

Om du ønsker en tykkere lapskaus,kan du jevne med

litt maizena mel blandet med litt av kraften.

Gjest Gjest_Lion Queen_*
Skrevet

Glemte å si at jeg tilsetter salt og litt hvit pepper

når jeg koker kraftbena.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...