Gjest Gjest_Kjersti_* Skrevet 3. november 2006 #1 Skrevet 3. november 2006 oppskrift ønskes! Med storfekjøtt, sånn som lages helt fra bunnen. Trenger detaljer som koketid o.l. takk :-)
Maja_83 Skrevet 4. november 2006 #2 Skrevet 4. november 2006 5-6 pers 1 kg oksekjøtt vann og buljongterning ca 11-12 poteter 3 store gulrøtter 1/2 middels kålrot 1/2 liten sellerirot Litt bladselleri 1 purre 250 g hodekål 1 løk salt, pepper og gressløk Skjær kjøttet i små terninger og legg i en gryte med vann og buljong. Kok opp og la det trekke til det er mørt. Ca 20-30 minutter. Rens poteter og grønnsaker. Skjær alt i terninger og legg i gryten. Kok opp og la det trekke til alt er mørt. Smak til med salt, pepper og gressløk. Istedenfor noe av kjøttet kan det brukes kjøttpølse eller røkt skinke. Pass på koketiden. Pølse tilsettes til slutt.
Gjest Gjest_Lion Queen_* Skrevet 4. november 2006 #3 Skrevet 4. november 2006 I tilleg til det Maja skriver,pleier jeg på forhånd og koke kraftben av okse, (du finner det i frysedisken) Koker det lenge og vel..ca 2-3 timer. Denne kraften koker jeg grønnsakene i, på slutten av tiden jeg koker kjøttet. Dette syntes jeg gir en fantastisk fyldig smak til lapskausen,og bruker da ikke buljong.
Gjest Gjest Skrevet 4. november 2006 #4 Skrevet 4. november 2006 I tilleg til det Maja skriver,pleier jeg på forhånd og koke kraftben av okse, (du finner det i frysedisken) Koker det lenge og vel..ca 2-3 timer. Denne kraften koker jeg grønnsakene i, på slutten av tiden jeg koker kjøttet. Dette syntes jeg gir en fantastisk fyldig smak til lapskausen,og bruker da ikke buljong. ← Er det bare å putte alt i en kjele og koke, og helle av kraften etterpå? Må jeg skumme av? Tilsetter du noe krydder?
Gjest lLon Queen Skrevet 5. november 2006 #5 Skrevet 5. november 2006 Først koker jeg kraftbena i 2-3 timer. Det er viktig å skumme av,slik at kraften blir klar. Så tar jeg selfølgelig ut kraft bena. Jeg pleier å brune kjøttbitene litt først,og så etterkoker jeg de i kraften etterpå til de blir møre. Deretter putter jeg grønnsakene i og lar de koke med til de er møre. Om du ønsker en tykkere lapskaus,kan du jevne med litt maizena mel blandet med litt av kraften.
Gjest Gjest_Lion Queen_* Skrevet 5. november 2006 #6 Skrevet 5. november 2006 Glemte å si at jeg tilsetter salt og litt hvit pepper når jeg koker kraftbena.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå