Gå til innhold

Koking av ris og pasta


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvorfor skal man tilsette salt i vannet når man koker ris og pasta? Er det for smakens skyld så kan man vel salte selv etterpå?

Eller er det en annen god grunn?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg aner ikke, men dropper som oftest salt.

Har ingen problemer med det.

Gjest Gjest_holly_*
Skrevet

For at saltet skal koke i risen/spagettien i stedet for å bare ligge oppå.. Det er vel det samme som å tilsette salt i gryter o.l. før i stedet for å salte etter at den er ferdig.

Jeg er ikke noe salt-menneske, men spagetti smaker så vassent uten godt saltet vann.

Gjest KATTAstrofe
Skrevet

Jeg bruker det for å fjerne "vass-smak" som vi kaller det her.

Skrevet

Salt er et krydder, ikke noe obligatorisk. Men som noen nevner her, ris og pasta har en tendens til å smake ingenting uten litt salt. Og det smaker ulikt med pasta/ ris som er kokt i salt, og salt som er drysset oppå etterpå

Skrevet

Naturligvis smaker det annerledes om man koker risen/pastaen i saltet vann enn om man salter oppå etterpå. Har du forresten prøvd å ha salt oppå grøt som du har glemt å salte mens den kokte? Det funker ikke særlig bra....

Skrevet

Jeg pleier å ha en buljongterning i vannet når jeg koker pasta jeg :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...