Gjest Gjest Skrevet 3. november 2006 #1 Skrevet 3. november 2006 Hvor mange undervisningstimer har en lærer i norsk skole per uke?
Gjest Gjest Skrevet 3. november 2006 #2 Skrevet 3. november 2006 hvilket fag? hvilket trinn? hvilken alder har læreren?
Lilleba Skrevet 3. november 2006 #3 Skrevet 3. november 2006 (endret) Dette spørsmålet går det ikke an å gi et entydig og enkelt svar på, av disse grunner: 1. Læreres undervisningsplikt ("leseplikt") oppgis ikke lenger pr. uke, men pr. år, som årsramme. Dette er pga av at man nå kan variere ukentlig undervisningsplikt for læreren dersom det er hensiktsmessig, men årsrammen skal ligge fast. 2. Lærere har forskjellig undervisningsplikt avhengig av skoleslag, fag og alder. Men her er noen årsrammer: (Siden elevene er på skolen 38 uker, kan man dele årsrammene på 38 for å få et gjennomsnitt pr. uke). Barneskolen (1.-7. klasse) har bare en årsramme: 988 timer (gjennomsnitt:26 pr. uke) Ungdomsskolen har fire årsrammer: norsk (+ samisk og tegnspråk som 1. språk): 808 timer engelsk og heimkunnskap: 847 timer Gym og kunst & håndverk: 948 timer Alle andre fag: 885 timer Videregående har et hav av årsrammer, varierende fra 847 til 622. I tillegg kommer at lærere over 55 år får redusert sin årsramme med 5,8 %, mens lærere over 60 år får redusert den med 12,5. Så her er det bare til å sette i gang med å regne for å finne ukesgjennomsnittet på både den ene og den andre! Endret 3. november 2006 av Lilleba
Gjest Gjest Skrevet 4. november 2006 #4 Skrevet 4. november 2006 Hvor mange undervisningstimer har en lærer i norsk skole per uke? ← Som lærer i videregående skole i 100 % stilling har jeg 10 timer norsk 8 (60 %) 4 timer samfunnslære (20 %) 3 timer historie (15 %) kontaktlæreransvar (5 %) i tillegg kommer bunden tid der man må være til stede på jobb i forbindelse med møter av ulike slag.
Gjest Gjest Skrevet 6. november 2006 #5 Skrevet 6. november 2006 Som almennlærer i barneskolen har jeg: 26 timer undervisning, 1 time kontaktlærer. Jeg har bunden arbeidstid fra 08.00 til 15.30 fire dager i uken. Den femte - fredag -til kl 12.30. Vi har en arbeidsuke (08.00 -16.00) utenom de dagene elevene er på skolen. Utover det er vi bundet til kveldsjobbing pr år: 2 foreldremøter a ca 2 klokketimer. 30 timer til elevsamtaler, obligatorisk juleavslutning, sommeravslutning og U-landsaksjon. Sum kveldsjobbing 40 timer. (Bare så det er sagt. Dette er ikke noen klaging, bare fakta. Har absolutt ingenting å klage på hva arbeidstida angår. Men vi blir jo hele tiden beskyldt for at vi klager enten det gjelder lønn eller arbeidstid) Men nå kommer det jo ny arbeidstidsavtale, så tiden vil vise hva arbeidstiden blir. Ble du klokere? For å si det slik, så styrer vi fremdeles litt av arbeidstida, og må ikke sitte på jobb hver dag til kl 16.00. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.
Gjest Gjest Skrevet 6. november 2006 #6 Skrevet 6. november 2006 Meg over, glemte selvsagt å si at vi har fri om sommeren, nesten like lenge som elevene som en kombi av ferie og avspassering.
Gjest Gjest Skrevet 6. november 2006 #7 Skrevet 6. november 2006 26 undervisningstimer PLUSS en kontaktlærertime? Da har du en time for mye. Kontaktlærertimen skal trekkes av undervisningen, slik at en lærer på barneskolen da skal ha 25 undervisningstimer. Har dere sovet i timen?
Gjest Hedda Gabler Skrevet 6. november 2006 #8 Skrevet 6. november 2006 26 undervisningstimer PLUSS en kontaktlærertime? Da har du en time for mye. Kontaktlærertimen skal trekkes av undervisningen, slik at en lærer på barneskolen da skal ha 25 undervisningstimer. Har dere sovet i timen? ← Da har nok jeg også sovet, hadde 26 timer pluss kontaktlærertimen. Fikk jo en ekstra time leseplikt i gave av Helga for noen år siden...
Lilleba Skrevet 7. november 2006 #9 Skrevet 7. november 2006 Den ekstra timen som lærerne fikk i "skolepakken" for fem år siden har ingen betydning her. (Den gang var leseplikten 25 timer pr uke på barnetrinnet og ble økt med en time). Kontaktlærertimen (som nå er obligatorisk for alle uansett hvor mange elever man er kontaktlærer for) er 38 timer pr år som skal trekkes av årsrammen. Årsrammen på barnetrinnet er 988 timer. Da står man igjen med en årsramme på 950 timer. Når man deler det på 38 uker (de ukene elevene er til stede) får man 25 timer i uken. Hvis du er kontaktlærer på barneskolen og har hel stilling, skal du mao. ha 25 undervisningstimer pr uke. Dette er ikke synsing, men fakta. Har du mer, skal du ha overtidsbetaling. Du skal nemlig ha overtidsbetalt hvis du underviser mer enn årsrammen. Dette er enkle saker for fagforeningen, så dette kan du bare gå videre med. Du har kanskje en del overtidsgodtgjøring til gode? Dette er hentet fra arbeidstidsavtalen: b) Kontaktlærertjeneste for elevene Lærere i grunnskolen og i videregående opplæring som utfører kontaktlærertjeneste for elevene, får redusert årsrammen for undervisning med minimum 38 timer. Hvis din rektor sier: "Ja, men vi har en lokal avtale som er annerledes ", så kan det være riktig, men da må du be om å få se den avtalen, og så kan du lure på om den/de tillitsvalgte på skolen virkelig var så uvitende (dum) at de inngikk en avtale som økte undervisningstiden deres? Slike avtaler kan bare inngåes ved partsenighet, dvs. en rektor kan ikke bruke styringsretten sin, man må være enige, men dessverre er mange fryktelig uvitende om slike ting, både rektor og tillitsvalgte. Så det finnes rektorer som tror de kan bruke styringsretten sin til å pålegge flere undervisningstimer (uten overtidsbetaling) og lærere som er uvitende nok til å godta det. Er du, Hedda Gabler, en av dem?
Gjest Gjest Skrevet 7. november 2006 #10 Skrevet 7. november 2006 OK, takk for svar. Da ser jeg at jeg med mine 23 timer deltidsundervisningsjobb jobber omtrent fulltid. , alt etter hva slags klassetrinn man sammerligner med.
Lilleba Skrevet 7. november 2006 #11 Skrevet 7. november 2006 Ja, hvis du er på ungdomsskolen, har du sannsynligvis hel stilling, hvis du er kontaktlærer, for den kommer jo i tillegg. Kun gym og kunst & håndverk har 24,95 timer i uken, mens engelsk har 22,29, norsk har 21.27 og alle andre fag 23,29. Her må det ganges og deles og regnes for å finne nøyaktig stillingsprosent.
Gjest Gjest Skrevet 8. november 2006 #12 Skrevet 8. november 2006 og noen skoler velger flat leseplikt for alle. Det går også an hvis alle er enige i det. Også fordeler man de andre oppgavene seg i mellom på teamet. Det er mange muligheter. Og lærere er kreative og fleksible. Og husk da, vinterferie, påskeferie og sånn er ikke ferie., det er avspasering, lærere har ikke mer enn 5 uker ferie de heller!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå