Gjest Gjest_Lilli_* Skrevet 31. oktober 2006 #1 Skrevet 31. oktober 2006 Hvordan lager man det? De har det f.eksempel på Noahs ark på Grünerlokka og på Habibi ved krikeristen. Elsker det! Men hvordan blir den så rød/gul og saftig og fin? Noen som vet?
Gjest piaf Skrevet 31. oktober 2006 #2 Skrevet 31. oktober 2006 Jeg pleier å lage bulgur med løk og tomater, den blir rød-oransje i farge. Jeg surrer da løken myk i olje, tilsetter bulgur og hermetiske tomater pluss litt vann, salt og pepper (man kan også tilsette krydder som koriander, cumin og/eller allehånde), og koker i 3-4 min. Så dekker jeg gryten med en kjøkkenhåndkle og lokket, slik at det blir helt tett, tar den av platen og lar bulguren stå og trekke/svelle i 20 min. Den ferdige bulguren får en litt kremet konsistens, antakelig pga stivelsen i bulgurkornene. Ellers vil jo gurkemeie eller safran (som også brukes i mat fra Midt-Østen) lage en varm, gul farge, men en helt annen smak.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå