Gå til innhold

Dijon Sennep


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, jeg kjøpte et glass med dijon sennep idag. Har aldri kjøpt det før (likte ikke sennep som barn.. :sjenert: ) men det stod som en ingrediens i en oppskrift.

Men det er så mye igjen, så hva i all verden kan jeg bruke resten til? Forslag?

Den er ganske så sterk...*host host*

Takknemlig for alle svar! :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pølser, og de fleste typer svinekjøtt. I saus.

Skrevet (endret)

Jeg kjøpte også mitt første glass Dijonsennep i dag, for jeg skal lage Fransk fiskeform til middag. Ellers vet jeg ikke, så jeg får følge med på denne tråden ;)

Fant en oppskrift til med Dijonsennep som ingrediens: Løvskiver med mozarella

Endret av Drua
Skrevet
Pølser, og de fleste typer svinekjøtt. I saus.

Å, glemte å si at jeg er vegetarianer. Eller, jeg spiser visst litt fisk.... ;)

Skrevet

Dijonsennep er nydelig på ostesmørbrød. En annen måte å bruke den på, for oss om ikke er vegeterianere, er å smøre den på valnøttbrød og ha skinke på. Kjempegodt.

Skrevet

Du kan bruke dijonsennep i vinaigrette, dvs salatdressing, sammen med olivenolje og sitron, vineddik eller balsamico. Kjempegodt på vanlig grønn salat, pastasalat eller feks salat med basis av bønner/linser/kikerter.

Ellers gjør jeg som Brunhilde og bruker sennepen på smørbrød - med alle mulige pålegg, egentlig, istedet for smør el. :)

Skrevet

Mange gode forslag her, thanks! :)

Jeg kjøpte også mitt første glass Dijonsennep i dag, for jeg skal lage Fransk fiskeform til middag. Ellers vet jeg ikke, så jeg får følge med på denne tråden ;)

Fant en oppskrift til med Dijonsennep som ingrediens: Løvskiver med mozarella

Den franske fiskeforma tror jeg at jeg skal prøve meg på altså ;)

Og det var dressing jeg trengte sennepen til igår, men hvor mye sennep skal det være i forhold til olje/balsamico?

Skrevet

til dressig bruker jeg 1/2-1ts sennep, til 1-2 ss balsamico og ca 3-5 ss olje.

Kommer litt an på hvor sterkt du liker det.

Skrevet

Bruker forøvrig dijon sennep i hjemmelaget majones, dressinger, og i gryteretter med rømme/fløte, på smørbrød.

Egentlig der jeg ville brukt annen sennep.

Skrevet
til dressig bruker jeg 1/2-1ts sennep, til 1-2 ss balsamico og ca 3-5 ss olje.

Kommer litt an på hvor sterkt du liker det.

Takk for den infoen! :) Jeg gjorde vel omtrent omvendt, 2 spiseskjeer med sennep, osv. Ikke rart det ble sterkt! :ler:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...