Gå til innhold

Graving av kjøtt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fikk servert gravet elgkjøtt og det var supergodt, oppskrift anyone?

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Gjest Gjest_Inger_*
Skrevet

Fant denne tråden.

Jeg er mest glad i oksekjøtt, ser oppskriften er for vilt eller får, men det går vel like bra med okse???

Dessuten er jeg ikke veldig glad i verken karve eller akevitt, kan annet krydder benyttes mon tro?

Kan man tine et helt stykke okse ytrefilet, så grave og fryse det igjen?

Og hva med laks, noen som har prøvd å grave hjemme? Har bra tilgang på fisk så det hadde vært artig å prøvd det.

Skrevet

Du kan fint bruke annet krydder som du liker. F.eks koriander, spisskummen, pepper, timian, rosmarin eller andre urter.

Akevitt kan byttes ut med cognac, armanac?, whisky eller annet brennevin som du liker.

Skrevet (endret)

Glemte å svare på fiskespørsmålet.

Har gravet laks flere ganger, da har jeg brukt dill og cognac som krydder.

Brukte like mye salt som sukker, brukte en Arne Brimi oppskrift som utgangspunkt.

http://www.brimi.no/tips/laks_og_aure.htm

Har også en god oppskrift på sennepsaus hjemme hvis du er interessert.

Endret av pulverheksa
  • 10 måneder senere...
Gjest Gjest_Berit_*
Skrevet

Hentet fram denne. Har lyst til å prøve å grave kjøtt.

Men lurer på dette med kjøttet. Kan man bruke frossent kjøtt, tine det, grave det for så å fryse det igjen? Er jo greiest å få tynne skiver hvis man bruker frossent kjøtt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...