Gå til innhold

Steik av rein til middag


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lang tid estimerer dere på en steik (villrein) som bare veier 0,5kg? Skal lage den i steikovnen og servere den ca kl 21.00 idag. Trenger kanskje ikke mer en max et par timer...???

Hilsen ei som prøver å være ei god husmor :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tja, gir du en så liten steik 2 timer i ovnen er du vel nesten garantert den tørreste steika du kan få? ;) Rein er magert kjøtt og bør IKKE overstekes.

Jeg foretrekker å grytesteke reinsdyrsteik (og annen mager stek), da blir den som regel saftigere. Bruner steika på høy varme i en jerngryte, legger i litt løk og rotgrønnsaker og urter i bunnen og heller på litt vann/kraft/vin. Legger steika oppå, legger lokk på gryta og steker ferdig i ovnen eller på plata. Bruk steketermometer.

Skrevet

Har ikke lagd reinsdyrsteik, men lagde en lammestek på 500 g for et par uker siden.

Brunet den på panna, og stekte den ferdig i ovnen på 200 grader i 20 minutter, og lot den hvile like lenge.

Brukte steketermometer. Da ver den helt perfekt stekt, rosa men ikke rå.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...