Aquila Skrevet 26. oktober 2006 #1 Skrevet 26. oktober 2006 Hvor lang tid estimerer dere på en steik (villrein) som bare veier 0,5kg? Skal lage den i steikovnen og servere den ca kl 21.00 idag. Trenger kanskje ikke mer en max et par timer...??? Hilsen ei som prøver å være ei god husmor
onyx Skrevet 26. oktober 2006 #2 Skrevet 26. oktober 2006 Tja, gir du en så liten steik 2 timer i ovnen er du vel nesten garantert den tørreste steika du kan få? Rein er magert kjøtt og bør IKKE overstekes. Jeg foretrekker å grytesteke reinsdyrsteik (og annen mager stek), da blir den som regel saftigere. Bruner steika på høy varme i en jerngryte, legger i litt løk og rotgrønnsaker og urter i bunnen og heller på litt vann/kraft/vin. Legger steika oppå, legger lokk på gryta og steker ferdig i ovnen eller på plata. Bruk steketermometer.
pulverheksa Skrevet 26. oktober 2006 #3 Skrevet 26. oktober 2006 Har ikke lagd reinsdyrsteik, men lagde en lammestek på 500 g for et par uker siden. Brunet den på panna, og stekte den ferdig i ovnen på 200 grader i 20 minutter, og lot den hvile like lenge. Brukte steketermometer. Da ver den helt perfekt stekt, rosa men ikke rå.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå