SuperNate Skrevet 25. oktober 2006 #1 Skrevet 25. oktober 2006 Noen som vet hvordan jeg får til seige kolakaker? Hvor lenge bør de stekes, mer/mindre sirup, heve/ikke heve. De blir bare sprø, men de er så mye bedre som seige..
Gjest Gjest Skrevet 25. oktober 2006 #2 Skrevet 25. oktober 2006 kortere steketid er tingen, da blir de seige. mmm! husker ikke hvor lang steketiden er, men la oss si den er 15 min. da steker du kanskje en 10-12 min?
Gjest Gjest Skrevet 25. oktober 2006 #3 Skrevet 25. oktober 2006 HVA er egentlig kolakaker, og går det an å få en oppskrift?
Gjest Gjest_SuperNate_* Skrevet 26. oktober 2006 #4 Skrevet 26. oktober 2006 Tusen takk! Oppskrifter på kolakaker er det bare å søke på i kvasir el. l, det er kjempegodt!
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2006 #5 Skrevet 27. oktober 2006 Kolakaker 200 g smør 200 g sukker 1 ss mørk sirup 1 ts. vaniljesukker 2 ts. natron 300 g hvetemel Rør smør og sukker hvitt, ha i sirup og sikt i det øvrige. Trill til 4 stenger og legg med god avstand på brettet. Skjær opp i biter mens de enda er varme. steketid: Ca. 20 min. ved 180 grader.
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2006 #6 Skrevet 27. oktober 2006 Det er vel mer riktig å kalle de karamellkaker. Oppskriften er svensk og som vi alle vet, betyr jo kola -karamell
Gjest Gjest Skrevet 29. oktober 2006 #7 Skrevet 29. oktober 2006 Minner om mormor dette. Typisk henne å dra frem en boks med dette til kaffen. Men hjemme hos meg kalte vi det Kolapinner. Litt annerledes oppskrift.. Kjempegodt!
monja Skrevet 29. oktober 2006 #8 Skrevet 29. oktober 2006 De er kjempegode. Jeg er og vant med kolapinner hjemme.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå