Pimbila Skrevet 24. oktober 2006 #1 Skrevet 24. oktober 2006 Jeg har en oppskrift til langpannesjokoladekake, men glasuren der er tynn. Nå skal jeg lage sjørøverskip-kake til sønnen min, men oppskriften på glasuren der synes jeg var for kvalmende. Har du en glasuroppskrift som er ganske tykk og ikke kjempekvalm?
Gjest gjesta Skrevet 24. oktober 2006 #2 Skrevet 24. oktober 2006 Jeg bruker denne : 250 g smør/margarin 1/2 dl kaffe 500 g melis 4 ts vaniljesukker 2 ss bakekakao Smelt smøret i en kjele på middels varme og tilsett kaffen. Bland inn det tørre, og rør det over varmen til blandigen er jevn. Må ikke koke. Dette er en ganske stor porsjon så du kan godt halvere den, eller fryse halvparten så har du til neste gang du har bakt. Syns igrunnen alle sjokoladeglasurer er kvalmende, men får skryt av denne.
onyx Skrevet 24. oktober 2006 #3 Skrevet 24. oktober 2006 Jeg synes at sjokoladeglasurer av ekte sjokolade er best. Melisglasurer er som regel ganske søtkvalme. Jeg bruker denne oppskriften, som gir en ganske liten porsjon glasur. For mer er det bare å doble opp. Jeg bruker vanlig mørk kokesjokolade (Freia dronning). 60 g. sjokolade 1 ss kaffe / rom 3 ss usaltet smør smelt sjokolade over vannbade. Ta av vannbadet og rør inn smøret mens sjokoladen avkjøler til den får smørkonsistens.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå