Gjest Gjest Skrevet 23. oktober 2006 #1 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg bare river av skallet, men nå har jeg fått høre at man bør både fjerne tarmkanalen og skylle de før de spises. Hva da med reker og øl i fjæra?
Gjest Brunhilde unplugged Skrevet 23. oktober 2006 #2 Skrevet 23. oktober 2006 Fortsett som du har gjort, det er den eneste måten å spise reker på!
brumma* Skrevet 23. oktober 2006 #3 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg bare river av skallet, men nå har jeg fått høre at man bør både fjerne tarmkanalen og skylle de før de spises. Hva da med reker og øl i fjæra? ← Hvorfor skal man det? Jeg bare fjerner skallet og spiser- i massevis. Hvitvin, reker og en god aïoli...
Gjest Gjest_Englepus_* Skrevet 23. oktober 2006 #4 Skrevet 23. oktober 2006 Skreller og spiser. Og jeg er frisk som en fisk.
Gjest Fruktfat Skrevet 23. oktober 2006 #5 Skrevet 23. oktober 2006 jeg fjerner strengen og tørker bort rogna jeg, da...
Amanlis Skrevet 23. oktober 2006 #6 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg tar bort skallet, men ikke noe annet.
Gjest Gjest Skrevet 23. oktober 2006 #7 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg tar også bare vekk skallet. Jeg spiser også både hodet og rogna.
Pasha Skrevet 23. oktober 2006 #8 Skrevet 23. oktober 2006 fjerner hodet og drar av skallet og halen... fjerner evt rester etter rogn og "bein".. men jeg skylder dem ikke.. spsier de sammen med reker, majones, sitron og løk
Gjest Gjest Skrevet 23. oktober 2006 #9 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg fjerner først hode, så midtskallet og til slutt haleskallet. Før skylte jeg rekene etter at de var skrelt for å få vekk rogna, men nå har jeg blitt voksen og har lært at jeg ikke dør selv om jeg spiser litt rogn
Gjest Gjest Skrevet 23. oktober 2006 #10 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg bruker å spise rogna! Er godt det.
Merethe_81 Skrevet 23. oktober 2006 #11 Skrevet 23. oktober 2006 Hode, hale, kropp lærte venninna mi meg før jeg skulle på blind date og ikke hadde spist en eneste reke før i hele mitt liv...
Nilma Skrevet 23. oktober 2006 #12 Skrevet 23. oktober 2006 Jeg bare river av skallet, men nå har jeg fått høre at man bør både fjerne tarmkanalen og skylle de før de spises.←Det tror jeg først og fremst gjelder store reker, som scampi; de har jo langt mer/tydeligere tarmer enn vanlige reker, så der anbefales det ofte å fjerne tarmene.
Gjest Kaya83 Skrevet 23. oktober 2006 #13 Skrevet 23. oktober 2006 Men vær så snill jenter og gutter, skal dere absolutt spise rogna, så vær så snill og ikke slurp den i dere.. Ellers får ikke stakkars lille meg i meg noe mat...
Gjest gjesta Skrevet 23. oktober 2006 #14 Skrevet 23. oktober 2006 Det tror jeg først og fremst gjelder store reker, som scampi; de har jo langt mer/tydeligere tarmer enn vanlige reker, så der anbefales det ofte å fjerne tarmene. ←
Gjest Fjellsippa Skrevet 23. oktober 2006 #15 Skrevet 23. oktober 2006 (endret) Jeg bare fjerner skallet og spiser- i massevis. Hvitvin, reker og en god aïoli... ← Dette er en av mine livretter. God hjemmelaget aioli må det være. Og så iskald hvitvin, fersk loff og reker. På vanlige reker fjerner jeg bare skallet. Scampi skyller jeg, og fjerner tarmen. Hvis dere ser oppå hodet på reka ser dere en oransje klump. Det er rogna før den går ned i buken. Smak på den. Helt nydelig. Så nå samler jeg sammen alle hodene, og plukker ut rogna. Endret 23. oktober 2006 av Fjellsippa
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå