Gå til innhold

Seifilet


Anbefalte innlegg

Gjest Deception
Skrevet

Jeg har en fersk, fin seifilet på ca 500 gram liggende i kjøleskapet, og den bør brukes i dag. Men jeg er helt tom for ideer, og har ikke lyst på normal stekt eller kokt fisk med saus, grønnsaker og enten poteter eller ris.

Så hva kan jeg gjøre med den i stedet, helst noe som ikke er altfor tidkrevende.

Gjest Bellatrix
Skrevet

Stekt sei med rømme er noe av det beste jeg vet, men om du ikke vil det så kan det serveres på mange måter. Lag en mexikans variant. Legg fisken i en ildfast form. Hell på en blanding av hakkde tomater, tomatpurém chili, hvitløk, løg og mais. Settes i ovnen på 200 grader og stekes mens potetene koker.

Skrevet (endret)

Denne har jeg lagt ut oppskrifter på en del ganger før - vi har den ofte til hverdagsmiddag og synes den er god. :)

Fiskegryte:

Surr hakket løk, paprika, stangselleri, timian og hvitløk i olivenolje. Tilsett herm. tomater (1 boks til 2 pers) og ca. 1 dl vann, salt, pepper og en liten knivsodd cayenne, og la koke 10 før du tilsetter squash i tynne skiver, 2 ss crème fraîche og fiskestykker som saltes og pepres. La koke/trekke 5-10 min til under lokk, snu fisken underveis. Jeg pleier å bruke fersk fiskefilet (som ofte er ferdig på 5-6 min). Godt med ris til, gjerne en blanding av brun basmati og villris. Fungerer også bra som suppe med brød til.

Ellers har jeg noen ganger laget Jamie Olivers curry med kokosmelk med fisk. pulverheksa la nylig ut oppskriften i en tråd her, tror jeg. En annen og enklere variant er å bruke rød currypaste og kokosmelk + litt lime (gjerne også soysasaus, fish sauce, litt sesamolje), og så trekke fisken i sausen, evt sammen med grønnsaker. Ris som tilbehør.

Jeg har også en variant der jeg baker fisken i folie i ovnen med masse sitronskiver, og har en blanding av kikerter og spinat som tilbehør (med rødløk, hvitløk, chili, middelhavsansjos og kraften fra fiskepakken). Fungerer imidlertid best med mildere hvit fisk som torsk eller hyse. Har ikke oppskriften for hånden der jeg er nå, men har lagt den ut her flere ganger.

Endret av piaf
Gjest Deception
Skrevet

Takk for forslagene :) Jeg tror jeg heller i retning av fiskegryten til piaf, siden jeg har en del grønnsaker som jeg hadde planer for, men som jeg ikke har brukt. :)

Skrevet

Jeg lager innimellom "juksebacalao" med seifilet. Dvs samme oppskrift og på samme måte, men den trenger kortere koketid enn med klippfisk. Husk også å tilsette salt, seifileten er jo ikke salta som klippfisken er.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...