Gå til innhold

Diabetiker i kaffebesøk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Svigerfar er diabetiker (type 2) og kommer i kaffebesøk på søndag. Jeg vil jo gjerne servere ham noe annet enn et stykke frukt, som er det han vanligvis spiser. Han er ikke særlig glad i kaker.

Noen forslag til hva jeg kan lage til ham? Noe litt lettvint kanskje?

Takker og bukker

:)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vafler uten sukker, og med Heistad syltetøy og rømme ved siden av. :sikle:

Heistad har forresten også div. ferdigdesserter uten sukker, som kan være verdt å teste ut.

Du finner også oppskrifter på kaffekos, som kringle, inne på www.diabetes.no -> Om diabetes -> Kosthold

Skrevet

Hva med å kutte ut kakene og servere mat til alle i stedet? Siden svigerfar ikke er glad i kaker mener jeg.

Gjest Bellatrix
Skrevet
Hva med å kutte ut kakene og servere mat til alle i stedet? Siden svigerfar ikke er glad i kaker mener jeg.

Høres flott ut. Etter at jeg fikk diabetes har jeg ikke hatt særlig lyst på kaker, men grove rundstykker med diverse pålegg er supert.

Skrevet

Det er liksom barnedåp og vi har allerede bestilt snitter og kake, men vafler høres jo fint ut. Hører med ham for sikkerthets skyld. Takk for tips!

Skrevet

Hva med å lage en enkel diakake i tillegg? Flere oppskrifter inne på www.diabetes.no Bl.a. på appelsinflette. Gjærbakst er jo ikke så søtt og ikke så veldig kakete (siden han ikke er noen kakemons)... Og alle har godt av å spise mindr sukker, så denne kan settes på bordet som alt annet.

Appelsinflette

30 stykker

2 dl lettmelk

revet skall og saft (ca. 1 dl) av 1 appelsin

75 g smeltet myk margarin

1 pakke tørrgjær

3 ss sukker

ca. 500 g (8 dl) hvetemel

I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter Varm melken til ca. 40°C (den føles varm mot huden). Tilsett appelsinskall og saft, samt smeltet margarin. Bland gjær og sukker i det meste av melet og elt det sammen med væsken. Elt inn mer mel til en smidig og glatt deig. Dekk den med plast og la den heve i ca. 45 minutter, til dobbelt størrelse. Elt deigen lett om og del den i tre jevnstore emner. Trill emnene til ca. 35 cm lange pølser som flettes sammen. Form fletten til en krans på stekebrettet. Etterhev appelsinfletten under plast i ca. 20 minutter. Stek den midt i ovnen til den er gyllen.

Skrevet

Frukt og grønnsaker går jo. Liker han nøtter, tørket frukt eller den slags snacks? Vi får i hvert fall ikke høyt blodsukker av nøtter.

Går du for varm mat eller grovbrød med forskjellig ferskt og godt pålegg blir han nok glad for det og :)

Gjest Kråkebolle
Skrevet

Vær litt obs på frisk frukt. Det er mye mer sukker i frukt enn folk tror.

Skrevet
Vær litt obs på frisk frukt. Det er mye mer sukker i frukt enn folk tror.

:Nikke:

Særlig bananer. Men det finnes viktig næring i frukt da. Derfor er det bedre med frukt enn kaker og brus :)

Gjest Kråkebolle
Skrevet
:Nikke:

Særlig bananer. Men det finnes viktig næring i frukt da. Derfor er det bedre med frukt enn kaker og brus :)

Det er helt sant.

Det er uansett litt fortvilende å oppleve kokker og servitører som "nekter" en diabetiker å spise karamellpudding uten saus, men forer vedkommende med en stor tallerken frukt. -Og mye mer sukker.

Skrevet

Type 2-diabetikeren i vår familie er happy med påsmurte rundstykker. Bruker han insulin kan han vel spise litt kake og regulere med insulin...eller? Finnes det foresten ikke dia-iskaker?

Gjest Bellatrix
Skrevet
Vær litt obs på frisk frukt. Det er mye mer sukker i frukt enn folk tror.

Frukt er sunt, også for diabetikere. Det handler om mengder og om hva slags frukt. Diabetikere skal ikke spise store porsjoner med frukt og helst prøve å unngå de tropiske + hermetisk frukt, men frukt i seg selv er ikke farlig med hensyn til blodsukkeret. http://www.diabetesinfo.no/view.asp?id=70&...=nocache#chosen

Gjest Kråkebolle
Skrevet

Det har du rett i Bella. Takk for utfyllende info.

Gjest Kråkebolle
Skrevet

Men det beste er vel å spørre den enkelte diabetiker?

Noen har blodsukkernivåer som en jojo, andre regulerer blodsukkeret lett og er stabile. Dermed varierer det ofte mye fra person til person hva h*n kan spise.

Gjest Bellatrix
Skrevet
Det har du rett i Bella. Takk for utfyllende info.

Bare hyggelig. I forhold til desserter så er det bær og frukt som er det beste, men alt med måte.

Gjest Bellatrix
Skrevet
Men det beste er vel å spørre den enkelte diabetiker?

Noen har blodsukkernivåer som en jojo, andre regulerer blodsukkeret lett og er stabile. Dermed varierer det ofte mye fra person til person hva h*n kan spise.

Ja, og det er jo også forskjellig hvordan diabetesen reguleres. Noen bruker bare kosthold, noen tar tabletter andre trenger insulin.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...