Gjest Gjest Skrevet 19. oktober 2006 #1 Skrevet 19. oktober 2006 Svigerfar er diabetiker (type 2) og kommer i kaffebesøk på søndag. Jeg vil jo gjerne servere ham noe annet enn et stykke frukt, som er det han vanligvis spiser. Han er ikke særlig glad i kaker. Noen forslag til hva jeg kan lage til ham? Noe litt lettvint kanskje? Takker og bukker
Gjest niomi Skrevet 19. oktober 2006 #2 Skrevet 19. oktober 2006 Vafler uten sukker, og med Heistad syltetøy og rømme ved siden av. Heistad har forresten også div. ferdigdesserter uten sukker, som kan være verdt å teste ut. Du finner også oppskrifter på kaffekos, som kringle, inne på www.diabetes.no -> Om diabetes -> Kosthold
Chelsea Skrevet 19. oktober 2006 #3 Skrevet 19. oktober 2006 Hva med å kutte ut kakene og servere mat til alle i stedet? Siden svigerfar ikke er glad i kaker mener jeg.
Gjest Bellatrix Skrevet 19. oktober 2006 #4 Skrevet 19. oktober 2006 Hva med å kutte ut kakene og servere mat til alle i stedet? Siden svigerfar ikke er glad i kaker mener jeg. ← Høres flott ut. Etter at jeg fikk diabetes har jeg ikke hatt særlig lyst på kaker, men grove rundstykker med diverse pålegg er supert.
Gjest Gjest Skrevet 19. oktober 2006 #5 Skrevet 19. oktober 2006 Det er liksom barnedåp og vi har allerede bestilt snitter og kake, men vafler høres jo fint ut. Hører med ham for sikkerthets skyld. Takk for tips!
Gjest niomi Skrevet 20. oktober 2006 #6 Skrevet 20. oktober 2006 Hva med å lage en enkel diakake i tillegg? Flere oppskrifter inne på www.diabetes.no Bl.a. på appelsinflette. Gjærbakst er jo ikke så søtt og ikke så veldig kakete (siden han ikke er noen kakemons)... Og alle har godt av å spise mindr sukker, så denne kan settes på bordet som alt annet. Appelsinflette 30 stykker 2 dl lettmelk revet skall og saft (ca. 1 dl) av 1 appelsin 75 g smeltet myk margarin 1 pakke tørrgjær 3 ss sukker ca. 500 g (8 dl) hvetemel I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter Varm melken til ca. 40°C (den føles varm mot huden). Tilsett appelsinskall og saft, samt smeltet margarin. Bland gjær og sukker i det meste av melet og elt det sammen med væsken. Elt inn mer mel til en smidig og glatt deig. Dekk den med plast og la den heve i ca. 45 minutter, til dobbelt størrelse. Elt deigen lett om og del den i tre jevnstore emner. Trill emnene til ca. 35 cm lange pølser som flettes sammen. Form fletten til en krans på stekebrettet. Etterhev appelsinfletten under plast i ca. 20 minutter. Stek den midt i ovnen til den er gyllen.
Lipstick Skrevet 21. oktober 2006 #7 Skrevet 21. oktober 2006 Frukt og grønnsaker går jo. Liker han nøtter, tørket frukt eller den slags snacks? Vi får i hvert fall ikke høyt blodsukker av nøtter. Går du for varm mat eller grovbrød med forskjellig ferskt og godt pålegg blir han nok glad for det og
Gjest Kråkebolle Skrevet 21. oktober 2006 #8 Skrevet 21. oktober 2006 Vær litt obs på frisk frukt. Det er mye mer sukker i frukt enn folk tror.
Lipstick Skrevet 21. oktober 2006 #9 Skrevet 21. oktober 2006 Vær litt obs på frisk frukt. Det er mye mer sukker i frukt enn folk tror. ← Særlig bananer. Men det finnes viktig næring i frukt da. Derfor er det bedre med frukt enn kaker og brus
Gjest Kråkebolle Skrevet 21. oktober 2006 #10 Skrevet 21. oktober 2006 Næringstabellen finner dere her: http://www.mat.no/matfakta_neringstabell_info.aspx
Gjest Kråkebolle Skrevet 21. oktober 2006 #11 Skrevet 21. oktober 2006 Særlig bananer. Men det finnes viktig næring i frukt da. Derfor er det bedre med frukt enn kaker og brus ← Det er helt sant. Det er uansett litt fortvilende å oppleve kokker og servitører som "nekter" en diabetiker å spise karamellpudding uten saus, men forer vedkommende med en stor tallerken frukt. -Og mye mer sukker.
FrøkenHobart Skrevet 21. oktober 2006 #12 Skrevet 21. oktober 2006 Type 2-diabetikeren i vår familie er happy med påsmurte rundstykker. Bruker han insulin kan han vel spise litt kake og regulere med insulin...eller? Finnes det foresten ikke dia-iskaker?
Gjest Bellatrix Skrevet 21. oktober 2006 #13 Skrevet 21. oktober 2006 Vær litt obs på frisk frukt. Det er mye mer sukker i frukt enn folk tror. ← Frukt er sunt, også for diabetikere. Det handler om mengder og om hva slags frukt. Diabetikere skal ikke spise store porsjoner med frukt og helst prøve å unngå de tropiske + hermetisk frukt, men frukt i seg selv er ikke farlig med hensyn til blodsukkeret. http://www.diabetesinfo.no/view.asp?id=70&...=nocache#chosen
Gjest Kråkebolle Skrevet 21. oktober 2006 #14 Skrevet 21. oktober 2006 Det har du rett i Bella. Takk for utfyllende info.
Gjest Kråkebolle Skrevet 21. oktober 2006 #15 Skrevet 21. oktober 2006 Men det beste er vel å spørre den enkelte diabetiker? Noen har blodsukkernivåer som en jojo, andre regulerer blodsukkeret lett og er stabile. Dermed varierer det ofte mye fra person til person hva h*n kan spise.
Gjest Bellatrix Skrevet 21. oktober 2006 #16 Skrevet 21. oktober 2006 Det har du rett i Bella. Takk for utfyllende info. ← Bare hyggelig. I forhold til desserter så er det bær og frukt som er det beste, men alt med måte.
Gjest Bellatrix Skrevet 21. oktober 2006 #17 Skrevet 21. oktober 2006 Men det beste er vel å spørre den enkelte diabetiker? Noen har blodsukkernivåer som en jojo, andre regulerer blodsukkeret lett og er stabile. Dermed varierer det ofte mye fra person til person hva h*n kan spise. ← Ja, og det er jo også forskjellig hvordan diabetesen reguleres. Noen bruker bare kosthold, noen tar tabletter andre trenger insulin.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå