Gjest tomat på kjøkkenet Skrevet 18. oktober 2006 #1 Skrevet 18. oktober 2006 Noen som har enkle matoppskrifter med vanlige ingredienser å dele med andre?
Gjest Gjest Skrevet 19. oktober 2006 #2 Skrevet 19. oktober 2006 Tenker du på retter man kan lage av sånt man har liggende?
Gjest tomat på kjøkkenet Skrevet 19. oktober 2006 #3 Skrevet 19. oktober 2006 Tenker du på retter man kan lage av sånt man har liggende? ← Ja, eller av sånt som er enkelt å skaffe For min del strander gjerne interessen for oppskrifter på at jeg ikke har kokosmelk, kikerter, fersk koriander osv. Jeg betviler ikke at de oppskriftene er veldig gode, men det er ikke alle av oss som bor nær innvandrerbutikker eller store matbutikker. Men siden ingen har skrevet oppskrift her, så har det kanskje ikke interesse. ..--..--..--.. Her er en jeg fant på bogskinkeboksen: Skinkepasta 4 pers 2 ss smør 1 finhakket løk 200 g bogskinke (hermetisk) i strimler 3 dl fløte 200 g dypfryste grønne erter salt og sort pepper 4 porsjoner pasta -- Fres løken blank i smøret. Tilsett fløte og la det koke noen minutter. Bland i bogstrimlene og ertene og la det koke 2-3 min. Smak til med salt og pepper. Kok pasta, bland med skinkesausen og server rykende varm.
Frk. Stella Skrevet 19. oktober 2006 #4 Skrevet 19. oktober 2006 Jeg har funnet mange fine oppskrifter på www.tine.no - mye godt uten de mest spesielle matvarene der.
Chelsea Skrevet 19. oktober 2006 #5 Skrevet 19. oktober 2006 Jeg synes denne er god! Og den kan helt sikkert varieres med hva man har for hånden og i nærbutikken. Krepsehalegryte --------------------- 4 pers Olivenolje 1 2/2 ts karripulver 1 ts chilipulver 1/2 ts cayennepulver 4 fedd hvitløk surres i gryta 2-3 dl vann Kraft fra 1 boks krepsehaler helles opp i gryta. Jevn med maizena. Kok opp. 2 bokser matfløte has i sammen med følgende: 1 rød paprika hakket 1 grønn paprika hakket 4 tomater hakket 1 stor purre hakket 1/2 hode issalat hakket Smakes til med salt, pepper og litt sukker Jeg har også pleid å måtte ha i mer karri, chili og cayennepulver siden jeg liker det litt sterkere. Nå skal ikke gryta koke, bare stå og trekke. Til slutt has krepsehalene i. Jeg har pleid å bruke 2-3 bokser Men har tenkt mange ganger at gryta også kan bli like god med forskjellig fisk eller andre typer grønnsaker, så det er bare å ta det man liker egentlig. Serveres med god brød! ←
lagacy Skrevet 19. oktober 2006 #6 Skrevet 19. oktober 2006 Kjapt, billig og godt. Kjøp strimlet svinekjøtt, lapskausblanding, grønnsaksbuljong. Kok opp buljong, putt kjøtt nedi, la det koke i 10 min. Ha i lapskausblanding, kok i 4 min til. Server med hvitløksbaguetter. Tar 15 min. Nam, nam!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå