Chelsea Skrevet 12. oktober 2006 #1 Skrevet 12. oktober 2006 Kjøpte kamchatkakrabbe på Smart Club i dag. Den var rosa og så dermed kokt ut men glemte helt å spørre der om den var det. Noen som har vært borti slik krabbe? Skal bruke den til forrett i morgen fredag...
Gjest Hedda Gabler Skrevet 12. oktober 2006 #2 Skrevet 12. oktober 2006 Har bare spist en, og det var jo godt... Har du prøvd å søke etter oppskrifter?
Chelsea Skrevet 12. oktober 2006 Forfatter #3 Skrevet 12. oktober 2006 Jeg har tilbehøret klart men problemet er at jeg ikke vet om den i rosa tilstand er kokt eller rå...
Gjest Hedda Gabler Skrevet 12. oktober 2006 #4 Skrevet 12. oktober 2006 Jeg tipper kokt, men lover ingenting.
Gjest Tyr Skrevet 12. oktober 2006 #5 Skrevet 12. oktober 2006 (endret) Jeg tror jeg hadde laget en salat Chelsea, og strødd biter av krabbekjøttet over. *og ja den er kokt* Endret 12. oktober 2006 av Tyr
Chelsea Skrevet 12. oktober 2006 Forfatter #6 Skrevet 12. oktober 2006 Har aldri laget det før, føler meg rimelig dum nå...
Gjest Tyr Skrevet 12. oktober 2006 #7 Skrevet 12. oktober 2006 Har aldri laget det før, føler meg rimelig dum nå... ← Hva har du ikke laget før ?
Chelsea Skrevet 12. oktober 2006 Forfatter #8 Skrevet 12. oktober 2006 Jeg har aldri servert kamchatkakrabbe, bare spist det på restaurant. Derfor vet jeg ikke om den jeg har kjøpt er rå eller kokt. Er det sånn som reker er de jo grå som rå og rosa som kokt og disse krabbeklørne jeg har kjøpt er rosa...
pulverheksa Skrevet 13. oktober 2006 #10 Skrevet 13. oktober 2006 (endret) Er kjøttet hvitt eller litt gjennomskinnelig? Hvitt kokt, gjennomskinnelig rått. Klørne er litt rødlilla før de blir kokt, så ikke så lett å se på utsiden om de er rå eller kokte. Mest sannsynlig er den kokt, har ikke sett frossen rå kongekrabbe i vanlige butikker. Lykke til, det er en fantastisk råvare En rå kongekrabbe Endret 13. oktober 2006 av pulverheksa
Chelsea Skrevet 13. oktober 2006 Forfatter #11 Skrevet 13. oktober 2006 Er kjøttet hvitt eller litt gjennomskinnelig? Hvitt kokt, gjennomskinnelig rått. Det er hvitt så den er nok kokt, ja. Takk for all hjelp.
Gjest Gjest Skrevet 13. oktober 2006 #12 Skrevet 13. oktober 2006 Stort sett alt av skalldyr må kokes kort tid etter at det hentes opp fra sjøen for at det skal holde seg og for at det skal være sikkert å spise. Frosne skalldyr er kokt på fangstfartøyet eller på fiskemottaket før det fryses ned. Skalldyr som selges som ferskvare MÅ være levende. Du kan risikere matforgiftning dersom du koker og spiser døde skalldyr. Når det gjelder Russerkrabben/Chamchatkakrabben/Kongekrabben, så spises kun bena, og disse er altså kokt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå