Gå til innhold

Fryse epler


Anbefalte innlegg

Skrevet

Går det an å dypfryse gode epler nå, for så å ta dem opp til jul og steke dem halve sammen med juleribba? Jeg spør fordi det ikke alltid er gode epler å få tak i til jul, og nå har jeg tilgang på Aroma.

Jeg innbiller meg at det går, fordi eplene likevel mister sin "sprø" konsistens når de blir stekt?

Skrevet

Jeg vet ikke om det går, men det funker jo med bær og sånt. Om man oppbevarer epler i kjeller holder de forøvrig nesten hele vinteren, men det er jo ikke alle som har kjeller, da...

Du kan jo prøve å fryse noen, ta dem opp og steke dem etter noen dager/en uke.

Skrevet
Går det an å dypfryse gode epler nå, for så å ta dem opp til jul og steke dem halve sammen med juleribba? Jeg spør fordi det ikke alltid er gode epler å få tak i til jul, og nå har jeg tilgang på Aroma.

Jeg innbiller meg at det går, fordi eplene likevel mister sin "sprø" konsistens når de blir stekt?

Har aldri prøvet, men du kan jo dypfryse ett eple idag og steke på søndag og se hvordan det går?

Skrevet

Will do. Kommer tilbake med svaret på hvordan det gikk.

Gjest glamourgirl
Skrevet (endret)

Må du ikke preparere epler og annen frukt før du fryser den? Hvis ikke råtner den? Hvor er mammas Husmorskolebok når jeg trenger den?

Endret av glamourgirl
Gjest glamourgirl
Skrevet

Jeg tenker og tenker på dette :ler: Og tenker på epler som detter av trærne eller blir "tatt av frosten" de råtner og blir brune.

Jeg er ganske sikker på at du må forvelle eplene før du fryser dem. Som du må med grønnsaker....

Får ringe moren :)

Skrevet

Jeg tror du tar feil Glamourgirl. Råtne gjør eplene først når det blir mildvær (eller; de råtner på bakken før frosten kommer.)

Gjest glamourgirl
Skrevet

Meget mulig! Kjenner jeg er litt spent på resultatet her... Kanskje jeg må ringe mor :ler:

Skrevet

Eplet ligger i dypfryseren. Blir stekt eple på meg i morgen :ler:

Gjest Gjest_trådstarter_*
Skrevet

Da har jeg prøvd! Stekte det frosne eplet sammen med et friskt eple (delte begge i to). Det frosne eplet væsket masse i ovnen, og fruktkjøttet ble alt for "mykt", i tillegg ble det faktisk litt brunt også.

Konklusjon; Stekte epler i ovnen må være ferskvare ved tillaging. Frosne går til nød, men var ikke fristende.

Skrevet (endret)

Tror neppe det blir noen suksess å fryse epler, for så å tine dem.

Jeg ville kjøpt eplene når jeg skal bruke dem, jeg da.

Men om du absolutt vil bruke de eplene du har tilgang til nå ville jeg tilberdt dem først og SÅ frøset dem. Det vil gi et vesentlig bedre resultat enn motsatt.

Endret av Lula

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...