gard Skrevet 9. oktober 2006 #1 Skrevet 9. oktober 2006 Hei Jeg fant oppskriften under i oktober utgaven av Instyle bladet og vi laget denne retten igår. Retten ble veldig god og jeg elsker smaken av tomater og vin som er kokt sammen over lengre tid :-) Og lyllingen blir jo så mør når den får koke i 1 1/2 time Her er oppskrifen Chicken pieces, cut up,Sea Salt and freshly ground black pepper 8 bay leaves 2 sprigs fresh rosemary 3 cloves garlic, peeled (1 crushed, 2 sliced) 1/2 bottle Chianti flour for dusting Extra virgin olive oil 6 anchovy fillets Handful of green or black olives, pitted 2 14 - oz. cans of plum tomatoes (broken up with wooden spoon) 1. Season chicken pieces with salt & pepper and put them into a bowl. Add bay leaves, rosemary sprigs and crushed clove of garlic and cover wih Chianti. Leave to marinate for at least one hour, but preferably overnight in refrigerator. 2. Preheat oven to 350 degrees. 3. Drain chicken, reserving marinade in boul on the side. Dust the chicken pieces with flour. Heat pan, add splash of olive oil and fry chicken until lightly brown all over, set chicken aside. 4. Add sliced garlic fry until golden brown. 5. Add anchovies, olives, tomatoes to chicken along with reserved marinade. Bring to a boil, cover with lid and bake for 1 1/2 houors. 6. Skim off any oil collected on top of sauce, stir, season to taste.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå