Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Jeg fant oppskriften under i oktober utgaven av Instyle bladet og vi laget denne retten igår. Retten ble veldig god og jeg elsker smaken av tomater og vin som er kokt sammen over lengre tid :-) Og lyllingen blir jo så mør når den får koke i 1 1/2 time :ler:

Her er oppskrifen

Chicken pieces, cut up,Sea Salt and freshly ground black pepper

8 bay leaves

2 sprigs fresh rosemary

3 cloves garlic, peeled (1 crushed, 2 sliced)

1/2 bottle Chianti

flour for dusting

Extra virgin olive oil

6 anchovy fillets

Handful of green or black olives, pitted

2 14 - oz. cans of plum tomatoes (broken up with wooden spoon)

1. Season chicken pieces with salt & pepper and put them into a bowl. Add bay leaves, rosemary sprigs and crushed clove of garlic and cover wih Chianti. Leave to marinate for at least one hour, but preferably overnight in refrigerator.

2. Preheat oven to 350 degrees.

3. Drain chicken, reserving marinade in boul on the side. Dust the chicken pieces with flour. Heat pan, add splash of olive oil and fry chicken until lightly brown all over, set chicken aside.

4. Add sliced garlic fry until golden brown.

5. Add anchovies, olives, tomatoes to chicken along with reserved marinade. Bring to a boil, cover with lid and bake for 1 1/2 houors.

6. Skim off any oil collected on top of sauce, stir, season to taste.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...