Gå til innhold

Tips til jentekveld


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha et par venniner på besøk fredag og har lyst til å servere et eller annet. Klarer ikke helt å bestemme meg om jeg skal server middag, snacks eller kake...

Noen tips? Skal helst være relativt raskt å lage da jeg ikke har så mye tid etter jobb. Kassa er litt skrapa om dagen, så helst ikke noe som krever de store innkjøpene. (Har en del av de standard ingrediensene hjemme i skapet da...)

Dessuten skulle det helst ikke være altfor standard...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva med tapas? Da kan du gjøre istand en del retter i boller og fat kvelden i forveien, og så er det bare å dekke på og varme opp det som trengs før jentene kommer :)

Skrevet

Kyllingfile i biter kryddret med fajitaskrydder eller bare pepper, chilli, hvitløk og/eller urter. Div salattilbehør og pitabrød.

Et par gode dressinger.

Skrevet

Hva med:

Små butterdeigspakker med fyll, f.eks.:

- poteter, gulrøtter og erter i små terninger som stekes/kokes og krydrres

- kylling og løk

- kjøttdeig, tomatsaus og ost

eller dessertvarianten:

- stek ferdig butterdeig og fyll med vaniljekrem og varme bær når det har kjølt

seg ned.

Couscoussalat,

gjerne med kylling/svin/skinke, og dressing med sitron, mynte og olje.

Kyllinggryte med bønner

brun kylling, for eksempel kyllinglår, i en gryte med litt hvitløk, løk og sopp. Sleng i poteter i terninger, røde bønner og tomater på boks. Kok til mørt og krydre, Serveres med hvitløksbrød.

Bruschetta, gjerne med litt ekstra godt på, for eks ost og spekeskinke

Skrevet

Takk for tips :)

Mye fristende, men tapas blir ikke det mye forskjellige ingredienser og litt dyrt...?

Er litt lite penger før lønning...

Skrevet

Tapas kan være så mangt og ta kort eller lang tid og koste lite eller mye, men her er iallefall noen av mine favoritter:

Kjøttboller:

1 kg kjøttdeig

1 kg medisterfarse

1 loff, uten skorpe

2 egg

Bladpersille

2 chilipepper

2 hvitløksbåter

Salt og pepper

Kjøres sammen i kjøkkenmaskin hvis du har, hvis ikke skal alt hakkes og blandes sammen. Lag små boller og stek dem i stekepanne til de får gyllen skorpe. Etterstek dem i langpanne i stekeovn på 225°C i en halv time.

Jeg må alltid ha i mer chili og hvitløk enn oppskriften tilsier samt litt malt kayennepepper, men stek en prøvebolle først så ser du om du trenger mer krydder.

Dette blir ei langpanne full av boller så oppskriften kan jo absolutt enten halveres eller dobles alt etter som.

Serveres med tzatziki dip (pose + lettrømme/kesam) eller barbecuesaus eller tomatsaus eller hva du måtte ønske.

Reker m/chili & hvitløk:

Rensede reker (tinede (ikke boks)) blandes med hakket hvitløk og chili, olivenolje, salt og pepper. Blandingsforhold har jeg ikke, må prøve seg fram på hva man liker. Har servert dette som både tapas og forrett på salat, da med lettrømme blandet med sweet chilisaus som dressing

Scampi:

Frosne scampi uten skall marineres i min. 1 time i litt olje, soyasaus, hvitløk og kajennepulver. Stekes raskt evt. grilles.

Tres på spyd før stekning evt. serveres med tannpirkere.

Gode å dyppe i sweet chilisaus evt. sweet chilisaus blandet med lettrømme.

Her kan man også bruke kamskjell selvsagt.

Røkelaksruller:

Lettrømme eller snøfrisk eller philadelphia (avhengig av hva man liker) smøres på lefse. Røkelaks legges på sammen med dill og pepperdryss. Rull sammen og skjær i passe biter.

Har vært i selskap hvor jeg også har fått en variant med spekeskinke inne i lefsa, da uten dillen... Godt det også.

Tortillachips m/fyll:

Helst de runde da man fyller en og en og de er det mest plass på.

Her kan man bare bruke ost f.eks. cheddar og med en jalapenos (syltet) på toppen eller f.eks. kjøttdeig, mais, ost osv. Inn i ovnen til gratinering rett før servering. Serveres med rømme, guacamole, salsa.

Quesedillas:

To tortillalefser legges oppå hverandre med følgende fyll inni:

Cheddarost

Purreringer skårer tynt

Chili i små biter

Varmes på begge sider i stekepanne til osten er smeltet (obs, ikke for høy varme, da de kan bli rett brent).

Serveres med rømme, guacamole, salsa.

Kyllingbiter:

Kylling skjæres i biter og marineres i min favorittmarinade (den samme som til scampien). Marineres i hvert fall i 1 time, gjerne over natten. Stekes.

Serveres med sweet chili saus eller barbecue saus.

Tomat/mozarella:

Cherrytomater deles i to, en bit mozarella evt. feta i mellom de to delene sammen med et blad basilikum. Evt. drisles med olje & balsamico. Festes med tannpirker.

Kjeks m/dip:

Små Ritzkjeks med en eller annen dip. F.eks. en kremost blandet med lettrømme/kesam eller en ferdig dip til potetgull. Litt mer mat i dette enn bare potetgull til dippen. Grønnsaker er jo også supergodt til dippen.

Andre enkle munnfuller på tannpirkere:

Melon m/spekeskinke

Ostebit m/drue

Ostebit m/morrpølse

Forskjellige biter frukt

Skrevet

Har forresten en oppskrift på god suppe/gryte også hvis det ble litt for mye med alle tapasene mine! :)

Krepsehalegryte

---------------------

4 pers

Olivenolje

1 2/2 ts karripulver

1 ts chilipulver

1/2 ts cayennepulver

4 fedd hvitløk

surres i gryta

2-3 dl vann

Kraft fra 1 boks krepsehaler

helles opp i gryta. Jevn med maizena. Kok opp.

2 bokser matfløte

has i sammen med følgende:

1 rød paprika hakket

1 grønn paprika hakket

4 tomater hakket

1 stor purre hakket

1/2 hode issalat hakket

Smakes til med salt, pepper og litt sukker

Jeg har også pleid å måtte ha i mer karri, chili og cayennepulver siden jeg liker det litt sterkere.

Nå skal ikke gryta koke, bare stå og trekke.

Til slutt has krepsehalene i. Jeg har pleid å bruke 2-3 bokser

Men har tenkt mange ganger at gryta også kan bli like god med forskjellig fisk eller andre typer grønnsaker, så det er bare å ta det man liker egentlig.

Serveres med god brød!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...