Gjest Gjest Skrevet 7. oktober 2006 #1 Skrevet 7. oktober 2006 noen som har en god oppskrift på italiensk pizzabunn?med italiensk pizzamel istedet for vanlig mel
Gjest -eline- Skrevet 7. oktober 2006 #2 Skrevet 7. oktober 2006 Bruker Viestads oppskrift: 4 desiliter hvetemel 1,5 desiliter lunkent vann 15 gram fersk gjær, eller 1/3 pose tørrgjær 2 ts salt I tillegg bruker jeg 4 ss olivenolje, slik han gjorde før, men det er visst ikke "autentisk. Du kan sikkert bytte ut vanlig hvetemel med noe annet (durum?). Ha nesten alt melet i en bolle (resten trenger du til kjevlingen). Bland gjæren med det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, ha gjæren rett oppi melet.) Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er seig, men ikke klissete. Er den klissete, strø over litt mer mel. Kna i et kvarters tid. (Det er tida fra du begynner å kna til du slutter som teller, så du kan godt ta deg en fem minutters pause underveis.) La deigen stå og heve seg i 1 time på et lunt sted, før du kjevler den ut. (Bruker du kortere tid på knaing og heving, kan du risikere at deigen blir lite elastisk og vanskelig å kjevle ut.) Stek pizzaen på den høyeste temperaturen du får i ovnen - minimum 300 grader. Hvis du har pizzastein (du får det i kjøkkenbutikker) eller en annen stein i ovnen, får du den perfekte, buklete bunnen.
Gjest niomi Skrevet 7. oktober 2006 #3 Skrevet 7. oktober 2006 Bunnen blir sprøere og lettere å kjevle ut dersom du kutter ut oljen.
Jerle Skrevet 7. oktober 2006 #4 Skrevet 7. oktober 2006 Jeg bruker Barmens oppskrift: (4 porsjonspizzaer) Ingredienser grunndeig 3 dl lunkent vann 1 dl olivenolje 1/3 pk gjær 1 ts salt 450 g hvetemel Fremgangsmåte Løs gjæren i lunkent vann, tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen godt sammen. La den hvile i 1 time. Bak ut 4 bunner på ca. 2 mm. tykkelse, prikk dem med en gaffel og stek dem i ovn på 250 grader i 3 minutter.
Gjest Fjellsippa Skrevet 7. oktober 2006 #5 Skrevet 7. oktober 2006 noen som har en god oppskrift på italiensk pizzabunn?med italiensk pizzamel istedet for vanlig mel ← Hva er italiensk pizzamel? Er det et nytt produkt som er kommet i butikkene? Har ikke sett det.
Gjest Lea Skrevet 7. oktober 2006 #6 Skrevet 7. oktober 2006 Bunnen blir ekstra tynn og sprø om du bruker minimalt med gjær og lar den stå over natta (evt. flere timer).
Gjest Gjest Skrevet 8. oktober 2006 #7 Skrevet 8. oktober 2006 ja det er et eget mel italienerne bruker i deigen istedet for vanlig mel.selges bare i noen butikker som har godt utvalg,f.eks på meny og de store ICA butikkene...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå