Gjest Gjest Skrevet 6. oktober 2006 #1 Skrevet 6. oktober 2006 Kjøpt en pose frossen scampi. Hvordan tiner jeg dem? Tenkte å ha dem til middag på søndag. Kan jeg lage marinade i kveld eller i morgen og la dem ligge i den til da? Hååååper noen har tips!!
pulverheksa Skrevet 6. oktober 2006 #2 Skrevet 6. oktober 2006 (endret) Tin dem helt i kjøleskapet. Du kan godt lage marinade i dag eller i morgen og la dem ligge i marinaden i kjøleskap til du skal bruke dem. Endret 6. oktober 2006 av pulverheksa
Gjest Gjest Skrevet 6. oktober 2006 #3 Skrevet 6. oktober 2006 Jeg pleier ikke å tine dem før jeg steker dem.
Gjest Gjest_pulverheksa_* Skrevet 6. oktober 2006 #4 Skrevet 6. oktober 2006 Jeg pleier ikke å tine dem før jeg steker dem. ← Det bør du gjøre, frossne varer på panna gjør at temperaturen synker og de blir mer kokt enn stekt. Scampi trenger maks tre minutter på varm panne. Pulverheksa ii
gard Skrevet 7. oktober 2006 #5 Skrevet 7. oktober 2006 Hei Det spørs hvor lang tid jeg har. Det beste er nok å tine dem i kjøleskap. Men hvis du har dårlig tid kan du også tine dem i iskaldt vann. Husk å fjerne tarmkanalen på scampien dersom dette ikke er gjort allerede og ikke stek/kok dem for lenge for da blir de seige.
mika^ Skrevet 15. oktober 2006 #6 Skrevet 15. oktober 2006 å tine de i lunket vann er nok bedre vil jeg tro... du kan la scampiene ligge i marinade i kjøleskap, men ikke i vann over natten...da blir de seige..
Brunhilde Skrevet 15. oktober 2006 #7 Skrevet 15. oktober 2006 å tine de i lunket vann er nok bedre vil jeg tro... ← Man skal adri tine i noe annet enn kaldt vann. Det har jeg lært av en kokkevenn, derfor tror jeg det stemmer.
gard Skrevet 15. oktober 2006 #8 Skrevet 15. oktober 2006 Hei Ja, ting skal alltif tines i kaldt vann.
Gjest gjesta Skrevet 15. oktober 2006 #9 Skrevet 15. oktober 2006 Hei Ja, ting skal alltif tines i kaldt vann. ← Det lærte jeg da jeg var nyinnflyttet på hybel og bare hadde frossen ørret Å butte den i en pose i lunket vann var en svært dårlig idé, det ble bare smørje av det, rett og slett, så det anbefales ikke.. Bruk kaldt vann!
Pasha Skrevet 15. oktober 2006 #10 Skrevet 15. oktober 2006 og med kaldt vann tiner maten innenifra. mens med lunket tiner den utenifra
mika^ Skrevet 15. oktober 2006 #11 Skrevet 15. oktober 2006 ok, beklager! (kan vel trøste meg med at det er derfor samboeren min lager mat)
Gjest Gjest Skrevet 16. oktober 2006 #12 Skrevet 16. oktober 2006 Nå har du jo riktignok allerede laget maten, men jeg pleier å ta risten over oppvaskkummen og fylle den med VARMT vann, så det damper. På risten legger jeg kjøkkenpapir, og så legger jeg scampi'en strødd utover. På den måten er scampien klar når jeg er ferdig med å kutte grønnsakene og kan hive alt sammen i wok'en. Enkelt og greit!
Gjest meg Skrevet 24. oktober 2006 #13 Skrevet 24. oktober 2006 Kjøtt og andre matvarer tiner litt fortere i varmt vann enn i kaldt. Likevel er det en dårlig idé å tine opp mat i varmt vann, for de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30 ºC. Dette gjelder både vanlige forråtnelsesbakterier, som alltid er til stede, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer. Bakteriene kan nemlig formere seg både på overflaten av kjøttet og i vannet som ligger i emballasjen. Det er med andre ord dårlig hygiene å tine opp frossen mat i varmt vann. Hvis man endelig vil tine opp frossen mat i vann, kan vi anbefale å bruke rennende kaldt vann. Men dette er selvfølgelig en dårlig løsning miljømessig sett. Det beste er å la kjøttet tine i kjøleskapet eller i en mikrobølgeovn. I mikrobølgeovnen tar opptiningen bare noen ganske få minutter, fordi hele matvaren tiner på én gang og ikke gradvis fra overflaten og innover mot midten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå