Gjest Gjest_helle_* Skrevet 2. oktober 2006 #1 Skrevet 2. oktober 2006 jeg har en kg. kjøtt deig å tenkte å lage kjøttkaker . skal lage det av skratsj. hva trenger du oppi for å lage kakene. å så var det sausen. jeg synes kjøttkake sausen er sterk..jeg husker at jeg ikke likte den som barn. er det noen gode tips? brukte en venning å kjøpe kjøttkakesaus på butikken, den synes jeg er mye bedre en hjemmelaget . er den noen som har ei god oppskrift? ikke så mye dill og dall... har en fyr som er SÆR når det gjelst mat tusen takk
Gjest Gjest_Lion Queen_* Skrevet 2. oktober 2006 #2 Skrevet 2. oktober 2006 Dette er min oppskrift: 500 g kjøttdeig 3 ts potetmel Litt vann eller melk (prøv deg frem,den skal ikke være "løs") 1/2 liten løk,finhakket Salt,hvit pepper,litt ingefær og muskat (smak og behag..) Stekes slik at de blir brune på middels varme. Jeg bruker å etterkoke de i skysaus som jeg blander med utkok av pannen. God appetitt!
Gjest Gjest Skrevet 2. oktober 2006 #3 Skrevet 2. oktober 2006 MEN HAR HØRT AT DET SKAL VÆRE ET EGGEPLOMME OPPI, NOEN SOM BRUKER DETTE?
Gjest Gjest Skrevet 2. oktober 2006 #4 Skrevet 2. oktober 2006 HOLDER PÅ Å LAGE NO. MEN DE BLIR SÅ LAUS!!!!HJELP
Gjest Madam Felle Skrevet 2. oktober 2006 #5 Skrevet 2. oktober 2006 Ta litt mer potetmel i, men ikke for mye. Egget er med på å binde de sammen, og er bedre enn for mye potetmel. Det gjør ikke noe om de blir litt løse, for det er bedre enn for kompakte.
Elle_liten Skrevet 2. oktober 2006 #6 Skrevet 2. oktober 2006 Slik lager jeg mine:(pleier å ta det litt på øyemål, men skal prøve å skrive det ned...) 500 gr. karbonadedeig (mindre fette enn kjøttdeig...smak og behag....) ca. 1,5 dl. melk 2 ss potetmel 1 egg 1 båt hvitløk (finhakket) salt og pepper pleier noen ganger å ha i litt grillkrydder (liker ikke muskat) Så var det sausen: Hm...hvor mye margerin bruker jeg da..... ca. 50-75 gr. margarin (smeltes i en gryte-høy varme) ha i mel til det blir "grøtete" rør rundt til det blir brunt/lettere svidd (det oser endel....sett på kjøkkenvifta) Dra kjelen av plata og hell på ca. en 1/2 liter vann og RØR RUNDT!! Slå ned varmen og la sausen koke. (det tar lenger tid enn en posesaus!!) Ha i buljong (mørk). Smak til med salt og pepper Dette er gode gammeldagse kjøttkaker i saus (en liten vri med hvitløk) inspirert av min bestemor. Tar lengre tid, men MYE bedre enn kjøpevarianten. Synes jeg. Litt vanskelig med en nøyaktig oppskrift siden jeg tar det meste "på slump". Men håper det var forståelig.....
Elle_liten Skrevet 2. oktober 2006 #7 Skrevet 2. oktober 2006 Ser at jeg er litt seint ute med svar. Håper du fikk det til!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå