Gå til innhold

Holdbarhet på vin


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lang er holdbarheten på vin egentlig? Har en flaske rødvin jeg åpnet for to dager siden, og den har stått med korken på i romtemperatur siden.

Kan lite om holdbarhet. Vi eier vakuumkork i husholdningen, men glemte det rett og slett denne gangen. Vil det være farlig å drikke rødvin som har stått i et par døgn?

Skål!

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Ingen fare. ;)

Men det er bedre å sette den i kjøleskapet.

Endret av Tyr
Skrevet

Godt å høre at det ikke blir noe annet enn tømmermenn i så fall. ;) Kjøleskap, ja. Men hvordan blir det da. Kan jeg kjøle rødvin i kjøleskap, og deretter sette den i romtemperatur samme dag? (Altså etter at den er åpnet, for deretter å drikke en dag senere f.eks.)

Skrevet

Jeg setter rødvinen bestandig i kjøleskapet. Mener mange

drikker for varm vin. ;)

Har du plass i kjøleskapet, setter du vinflaska der når du

kommer fra polet. Den trenger ikke stå så lenge fremme

før du drikker av den. Vinen blir varm av temperaturen

i rommet og av deg. (hendene dine)

Om det er noe vin igjenn så kork flaska og sett den i kjøleskapet.

Skrevet

Takk skal du ha, Tyr. Trenger du en kvinnelig tyrefekter kanskje? :sjarmor:

Skrevet

Fortell meg heller hva du har i glasset. ;)

*glad i vin*

Skrevet
Fortell meg heller hva du har i glasset. ;)

*glad i vin*

Her er det en Italiensk Lamberti Bardolini 2004, som jeg egentlig ikke syns er så god. Jeg ba om en vin som ikke var for tung, men fikk anbefalt en som var for sur for meg.

Kanskje du har noe å anbefale til neste gang? Og som ikke koster skjorta?

Skrevet

Vin og syre henger sammen, gjest. ;) Italienerene liker mat

og vin, sammen. Så neste gang passer du på at du har noe

mat sammen med vinen. Og det trenger ikke være noe avansert

kokekunst som skal til. En liten salat kan være nok. ;)

Men bare spør, neste gang. :)

Skrevet
Vin og syre henger sammen, gjest. ;) Italienerene liker mat

og vin, sammen. Så neste gang passer du på at du har noe

mat sammen med vinen. Og det trenger ikke være noe avansert

kokekunst som skal til. En liten salat kan være nok. ;)

Men bare spør, neste gang.  :)

Jeg presiserte at jeg ville ha en drikkevin, og land var ikke så nøye, så lenge den var god å drikke alene.

Hva sier du om det? En vin man kan drikke uten mat? Og uavhengig av land. Noen forslag?

*vin er godt* (Litt for godt kanskje... ;) )

Skrevet

Hva med australsk vin, prøv en Rosemount, shiraz. ;)

Den er ikke så dyr heller.

Skal se om jeg finner en link.

Gjest Fjellsippa
Skrevet

Som sagt her så holder vin seg et par dager etter at korken er åpnet. Det som kan skje er at oksygenen gjør at vinen blir til eddik, så hvis du merker forskjell fra da du åpnet flaska til du drakk andre gang, kan det være at syra har blitt kraftigere. Så det er lurt å bruke vakumpumpe hvis du skal oppbevare en åpnet vinflaske noen dager.

Skrevet
Jeg presiserte at jeg ville ha en drikkevin, og land var ikke så nøye, så lenge den var god å drikke alene.

Hva sier du om det? En vin man kan drikke uten mat? Og uavhengig av land. Noen forslag?

*vin er godt* (Litt for godt kanskje...  ;)  )

Har akkurat prøvd en som heter Western Cellars fra California, som må bestilles på polet. Den var veldig god synes jeg, spesiell smak, lett og lite garvesyre. Den kan du fint drikke uten mat (selv om jeg synes at de fleste viner er bedre til mat da).

Skrevet
Som sagt her så holder vin seg et par dager etter at korken er åpnet. Det som kan skje er at oksygenen gjør at vinen blir til eddik, så hvis du merker forskjell fra da du åpnet flaska til du drakk andre gang, kan det være at syra har blitt kraftigere. Så det er lurt å bruke vakumpumpe hvis du skal oppbevare en åpnet vinflaske noen dager.

Har brukt slik vakum pumpe, men for vin som står et par

dager i kjøleskapet, merker jeg ingen forskjell. Så da har

jeg kuttet ut den pumpa. ;)

Gjest Fjellsippa
Skrevet
Har brukt slik vakum pumpe, men for vin som står et par

dager i kjøleskapet, merker jeg ingen forskjell. Så da har

jeg kuttet ut den pumpa. ;)

Det kan gå bra å la være å bruke pumpa, men hvis vinen er "på kanten" til å bli for sur er det lurt å bruke pumpa. Ofte vet man jo heller ikke når man skal drikke den siste skvetten. Så jeg bruker pumpa bestandig. ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...