Gjest Gjest Skrevet 24. september 2006 #1 Skrevet 24. september 2006 Tja, jeg vet ikke om overskriften ble særlig beskrivende. Saken er den at jeg baker ganske sjelden, men noen ganger kan jeg få lyst på kake (oftest en form for sjokoladekake). Som oftest har jeg ikke alle ingredienser som skal til, og det ender med at jeg ikke baker. Når jeg skal i butikken husker jeg gjerne ikke hva jeg mangler, også blir det ikke kake da heller... Det jeg lurer på er rett og slett; hva bør jeg "alltid" ha i skapet for å kunne smelle sammen en kake? Jeg har stort sett kakaopulver, sukker, vaniljesukker og bakepulver (og natron). Av og til egg og mel også. Hva mer? Smør? Melk?
Drua Skrevet 24. september 2006 #2 Skrevet 24. september 2006 Jeg er litt som deg, får plutselig lyst til å bake sjokoladekake. Problemet mitt er som regel at jeg ikke har kokesjokolade, så da har jeg funnet et noen gode oppskrifter som jeg bruker som ikke inneholder det, og som i tillegg har en ganske begrenset ingrediensliste: http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1mpay.php?id=103 http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1mpay.php?id=615 http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1mpay.php?id=519 Basics til alle disse tre kakene over blir som følger: Egg Mel Melk Smør Sukker Kakao Vaniljesukker Bakepulver Melis (til glasuren til Regiakaken + evt kakestrøssel) Lykke til
Gjest Gjest Skrevet 25. september 2006 #3 Skrevet 25. september 2006 Takk skal du ha! det var akkurat sånne oppskrifter jeg trengte:-)
Trillrund Skrevet 25. september 2006 #5 Skrevet 25. september 2006 Den aller enkleste formen for impulsbaking, er poser med alt du trenger. Bare tilsett vann og evt olje/margarin! Jeg har prøvd flere av disse posene, og muffins og sjokoladekake er bankers. Blåbærpaien var også knallgod, men veldig mektig. (resten gikk i fryser'n..)
Drua Skrevet 26. september 2006 #6 Skrevet 26. september 2006 Jo, det er sant at posekaker er veldig greit innimellom, men jeg synes det er litt stas å bake på ordentlig noen ganger også
Petroline Skrevet 27. september 2006 #7 Skrevet 27. september 2006 Her er ei genial (og god!) sjokoladekake. Du trenger ikke egg engang! Crazy-kake (ja, den har alltid hett det.. ) 4,5 dl hvetemel 3 dl sukker 2 ss kakao 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 1 ts vaniljesukker 1 dl nøytral olje 2 ss 5% eddik (eller 1 ss 7%) 3 dl kaldt vann Bland alt det tørre først, ha deretter i det våte. Stekes på 180 grader, midt i ovnen. Tror det er ca. 30-45 minutter.. Passer godt i en springform på 24-28 cm. Finn en glasur som passer ut fra det du har i skapet.... Denne er helt fantastisk og har reddet mang en søndag....
Gjest Gjest Skrevet 27. september 2006 #8 Skrevet 27. september 2006 Takk for nye tips:-) Posekaker er greit, det hender jeg kjøper det også, men sjelden jeg har det stående i skapet. Har litt lang vei til butikk, så da er det greit å kunne rote fram noe fra skapet om det står på... Siden tråden ble startet har jeg forøvrig laget kladdekake fra en av linkene til Drua - og den var kjempegod. Og i dag ble det enkel eplekake (med epler fra hagen) etter oppskrift fra en annen tråd her (Tanitas oppskrift). Også suksess! Kan vel kalle det trening.... I hvert fall ikke _bare_ matlyst...
Gjest Bertine Skrevet 2. oktober 2006 #9 Skrevet 2. oktober 2006 Eple pai/kake: 250g smør 90g melis 250g hvetemel Blandes godt sammen og trykkes ut i en pai form. Skjør ett til to epler i båter, og legg oppi. Hell tilslutt en boks med vaniljekrem over. Stekes på 220grader i 55 min. Verdens beste eplekake!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå