Lassie Skrevet 23. september 2006 #1 Del Skrevet 23. september 2006 Jeg skal lage hjemmelagd pizza i kveld. Jeg har flere pizzabunn-oppskrifter, men jeg skal ha en bunn som dekker hele langpanna og som likevel ikke er sånn tynn. Helst vil jeg kunne lage en liten kant opp på sidene også. Men alle oppskrifter jeg har blir ikke store nok deiger, så enten får jeg ikke dekket hele langpannen, eller så blir bunnen veldig tynn. Har prøvd å doble noen av oppskriftene også, men da blir det plutselig for mye deig igjen. Er det noen som har en oppskrift som garantert dekker hele langpanne og som blir tykkere bunn? Og ett spørsmål til; - hvor lenge steker dere pizzaen for å få den skikkelig stekt inni når det er tykk bunn? Synes vi må putte den inn igjen hver gang fordi bunnen ikke er gjennomstekt... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/226225-pizzabunn/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 23. september 2006 #2 Del Skrevet 23. september 2006 (endret) Lag dobbel deig og legg noen halvstekte småbunner i fryseren. Når det gjelder å få gjennomstekt bunnen, så kan det være greit å halvsteke den før du tar på fyllet. Endret 23. september 2006 av Lea Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/226225-pizzabunn/#findComment-3758214 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Majka Skrevet 23. september 2006 #3 Del Skrevet 23. september 2006 Hva med å lage en dobbel oppskrift, og evt bruke det som blir for mye til en ekstra bunn? Ferdigstekte bunner er fine å fryse, og pizzaen blir ekstra raskt ferdig neste gang. For å regulere tykkheten på bunnen pleier jeg å tilsette mer/mindre gjær. For italiensk bunn bruker jeg nesten ingenting, mens for amerikansk bruker jeg opptil en pakke. Ellers synes jeg ofte steketiden avhenger av mengden fyll på (og steketemp selvsagt). For å sikre at bunnen blir gjennomstekt, går det an å steke den alene i ovnen først før en har på fyllet. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/226225-pizzabunn/#findComment-3758220 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lassie Skrevet 23. september 2006 Forfatter #4 Del Skrevet 23. september 2006 Hvorfor i heiteste huleste har ikke jeg tenkt på å lage dobbel oppskrift uten å bruke hele deigen?!?! Ille.. Takk for at dere opplyste meg, Lea og Majka! :-D Hvordan halvsteker jeg bunnen da? Mener, hvordan vet jeg at den er halvstekt? På 225 grader? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/226225-pizzabunn/#findComment-3758240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mowgli Skrevet 23. september 2006 #5 Del Skrevet 23. september 2006 Her er min oppskrift: • 3 dl lunkent vann • 5 ss olivenolje • ½ pakke gjær • 1 ts salt • 8 dl hvetemel Løs gjæren opp i lunkent vann, tilsett olivenolje og salt. Ha i hvetemelet, litt om gangen. Deigen skal være ganske løs i konsistensen. Rør med en tresleiv til deigen fester seg rundt skaftet. Skrap deigen av med en kniv opp i bollen og dryss mel på. La deigen heve i 20 minutter under plast på et lunt sted. Hvelv deigen ut på melstrødd bakebord, kna eventuelt inn mel slik at den blir smidig og god å kjevle. Du kan også blande deigen sammen i en kjøkkenmaskin. Trykk deigen ut med fingrene eller kjevle den tynt. Legg den på bakepapir på stekeplate, enten i et stort stykke eller i små porsjonsstykker. Deigen skal ikke være mer enn 2-3 mm tykk. Så er pizzabunnen klar til at fyll kan legges på. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/226225-pizzabunn/#findComment-3758773 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 23. september 2006 #6 Del Skrevet 23. september 2006 Her har du min oppskrift som går til langpanna. 9 dl hvetemel 50 g gjær. Jeg bruker tørrgjær 1 ts salt 3 ss olje 3 dl lunkent vann Bland det tørre. Ha i det våte. Elt i sammen. Heves. Smør en langpanne med olje. Trykk ut deigen i langpanna. Stekes 10-15 min ved 250 grader. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/226225-pizzabunn/#findComment-3760046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå