Gå til innhold

Hva spiser dere til middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

haluu..

Jeg synes jeg lager så dyre middager..og så lite variasjon idet også..

Hva pleier dere lage til middag?

Gjest indiangranny
Skrevet

Hei

I dag har vi laget Allo Matar det er en vegetar rett og ris.Vi hadde ikke lyst på kjøtt eller fisk så vi tok grønnsak rett i stedet. :D

Til kvelden lager vi en pizza hvis vi blir sultene.Du kan få oppskriften om du vil på Allo Matar tror jeg legger den inn på mat. :D

hilsen

Skrevet

For all del..pøs på med oppskrifter..

Jeg trenger mye lærdom .. :ler:

Skrevet

Pitabrød med mass godt inni. Følgene er: Kjøttdeig med masse chillikrydder, tondoorikrydder og hvitløk. Så mais, sopp, paprika, rosiner, løk, rødløk, tomat og salat. Så har vi rømme med hvitløk ved siden av. Nam, det er godt. :blunke:

Skrevet

Jeg synes også det er vanskelig å få variasjon i middagene. Det blir det samme hele tiden. Vi spiser mye pasta vi da, men alt mulig til. Skinke, sopp, løk, grønnsaker...osv.

Men i dag har vi hatt pølser i lompe.....ikke akkurat spennende, men det ble litt enkelt i dag. :wink:

Skrevet

Denne uka har vi hatt:

Mandag - svinekoteletter, poteter og surkål

Tirsdag - hjemmelaget pizza m/peperoni, kjøttdeig, løk, paprika og sopp

Onsdag - fiskegrateng(fra Rema :oops: ), poteter og gulrøtter

I dag skal jeg ut med noen venniner og spise... og i morra tror jeg vi lager en gryterett....(med karbonadedeig fra Sverige...)

Ellers blir det stadig kjøttkaker/karbonadekaker (kjøper når jeg er i Sverige og legger i fryser´n - sparer en del på det!!), fiskeboller m/hvit saus, stekte nakkekoteletter i brun saus (tar litt for lang tid når jeg er på jobb, men...godt er det...), gryteretter i ymse varianter (ja, vi bruker mye karbonadedeig... :oops: ), kylling i flere varianter: grillet m/ris og salat, kyllingfiléer m/pasta og en eller annen saus og salater i forskjellige varianter...ost/skinke eller kylling eller reker....

Tror det var en laang oppramsing av våre "vanlige" middager...

Skulle ønske jeg var flinkere med ting som går litt raskt, jeg... :-? og som kanskje var sundt samtidig!! (For kravstor??)

Skrevet

Vi er ikke veldig flinke men....

- her er noen av "mine" retter/ vanlige middager :

kjøttkaker, tacos, hj.laget pizza, kyllingfileter, kalkunfilet, kjøttboller, salat m/div. tilbehør, vårrull, toast, ostesmørbrød, ost-og skinkepai, ostepølser (kjøttpølser som jeg snitter og legger ost og løk i), lasagne, mousakka, pølse i brød/lompe, gryteretter, grøt (ikke veldig mye men det skjer), pannekaker, fiskeboller, laksefilet etc.... jøss så mye varianter jeg egentlig har... *ler*

Skrevet

Vi hadde også en tendens til å lage "dyre" middager hjemme hos oss, men nå har vi kjørt en billigere linje. Dette har vi hadd til middag denne uken:

Mandag: hjemmelagde hamburgere

Tirsdag: omelett

Onsdag: kyllingfilèt m/nudler og grønnsaker

Torsdag: (idag) blomkålsuppe med hjemmebakt brød til (bakt i dag..)

Fredag: (i morgen) spagetti

Det vi pleier å gjøre for å spare penger, er for det første å se hva vi har hjemme + at vi handler kun 2 ganger i uka. På mandag tar vi ukehandelen og på fredag har vi helgehandelen. Da er det lettere å styre unna å kjøpe så alt for mye. Hvis man er i butikken hver dag, kjøper man som regel ALT man har lyst på akkurat DA!!!

Dette har i hvertfall hjulpet oss.

Ellers pleier vi ofte å ha:

Wok

supper

fiskeboller

pannekaker

Div. fisk: sei, laks, ørret, rødspette + fiskegrateng og fiskekaker (slurp)

pasta

+ mye mer...

Gjest Zalomine
Skrevet

Ja, det var dette med å variere middager... er ikke så veldig flink til det. Går mye i pølser (kokt eller stekt, servert med ris eller pasta), og karbonader/hamburgere (og vi er ikke så flinke at iv alger disse selv dessverre). Fiskepinner spiser vi, ellers ikke noe som har med fisk å gjøre, vi er ikke flink sånn. Lager alltid hjemmelaga pizza på lørdag. Lager av og til taco og lasagne også, slike ting er godt, men blir ikke så ofte laga (jeg føler merkelig nok at det er "lørdagskveldsmat", men da har vi jo alltid pizza, for det er ambo vandt med, og slik har vi lagt os til vanen, så jeg må bare begynne å lage det andre dager). Pannekaker er også grei hverdagsmiddag. Gryteretter er en fin ting, kjøttsaus og pasta smaker alltid godt. Kylling er en fin ting, særlig kyllingfileter. En fulltreffer, det er å lage potetball (raspeball/kumle, kall det hva du vil) da blir sambo kjempeglad. Å lage kjøttkaker er også vellykket (ikke så ofte vi har middag med kokte poteter...) Stekte poteter er vi glade i, det smaker godt til det meste av stekt kjøtt (noe vi nesten bare spiser på søndager, vi lever på smalt budsjett for tida)

Nå klarer jeg ikke komme på stort mer. Fantasien lenge leve. (slipp minkjære til på kjøkkenet, så blir kjedelig mat mer spennende... Be ham steke pølser og koke ris... jada, greit det sier han,og tilsetter hermetiske tomater og karri og diverse annet krydder (mistener store mengder pepper eller noe slikt), og koker dobbelt opp med ris, for det trenger vi nok til den sterke maten....

Mat er godt, i alle fall. Fantasien må vi bruke, så det blir mye spennende mat, nå som det er så kaldt og mørkt og trist ute... :)

Skrevet

Mandagsmat:

Ferdigkjøpt fiskegrateng med brokkoli-salat.

Salaten lager jeg av brokkoliknopper, appelsin i småbiter (+litt av saften), sitronsaft, hvitløk og litt olje.

Høres litt sært ut, men er faktisk veldig sundt og godt. Det frisker fiskegratengen opp til å nå nye høyder.

Hvis man er veldig sulten, er det bare å koke litt ekstra makaroni.

(Vet fiskegrateng er litt Narvestad, men på denne måten blir det mer representativt... :ler: )

Skrevet

Hm, kan ikke riktig komme opp med en ukemeny men hva med :

¤ Hyrdepai eller kjøttdeig m/potetmos :

Steke kjøttdeig og lage en brun saus (hyrdepai) eller med spaghettisaus / kjøttsaus kombinert med Heinz ketchup. Kjøttdeigen legges ned i en form etter å ha putret litt med de flytende ingrediensene og potetmos legges oppå. Has i ovnen ved 200-225 grader (for å få gratinert toppen) 20-30 minutter. Eller til den blir gylden på toppen. Det er det viktigste,- selve innholdet er jo egentlig ferdig.

Dette er NAM!

¤ Quiche Lorraine / ost og skinkepai -> finnes i de fleste oppskriftbøker og er enkelt og greit å lage. Og smaker nyyydelig! Gjerne med et salatblad eller to og friskt vann eller Farris til drikke.

¤ Salat i mange varianter, hvis man vil ha en lett og frisk middag.

- Med ost og skinke

- Med reker / scampi

- Med pasta

- Med pølser

- Med poteter

- Med egg

Andre ingredisenser :

- Mais

- Ananas

- Løk

- Paprika

- Bønner

- Selleri

- Brokkoli

osv...... og selvfølgelig masse issalat, rucculasalat, eller liknende OG agurk! Blir nesten sulten selv....

Mange varianter å velge imellom. Vi pleier å ha enten ferskt brød eller nystekte baguetter eller rundtsykker inntil dette. Og en liten rømmedressing eller liknende.

¤ Ostesmørbrød

¤ Pasta i flere varianter

¤ Wok med kyllingfilet

¤ Pannekaker ,- gjerne med "middagsvarianten" med kjøtt og grønnsaker og søte til dessert

¤ Fiskegrateng

¤ Eggerøre og skinke med nystekte rundstykker med sorte frø fra Hatting :)

¤ Piroger med diverse fyll

¤ Tomatsuppe med makaroni

¤ Nudler med pocherte egg og litt krydder med godt brød inntil er digg :)

Ja, det var det jeg kom på nå.....

Skal snart ut og spise pølser med brød :-)

Håper du finner noe som passer :)

Klem, Diva

Skrevet

Her i huset har vi spart inn de dyre middagene ved å spise brødskiver eller rundstykker med pålegg innimellom.

Suppe er også billig og godt.

Makaroni med skinke eller kjøttpølser (og ketchup)

Sånne poser med pasta og ostesaus med litt skinke på.

Omelett.

Havregrøt (kombineres med sambo som spiser Grandiosa)

Risgrøt.

Lapskaus.

En ferdiggrillet kylling med ris og/eller brød.

Gjest ¤_Fairytale_¤
Skrevet

Jeg spiser couscous i ferdigpakning. Billig, enkelt og kjempegodt!

Har hatt fått helt hekta på couscous. Hvis jeg lager middag, går det bare i couscous. Sjelden jeg spiser noe annet. Jeg vet det ikke er bra, men det er jo sååå godt!

Skrevet

Denne uken:

Mandag: Fiskepinner m/ poteter, gulrøtter

Tirsdag: Fiskegrateng m/poteter, gulrøtter

Onsdag: Dolly Dimple's pizza :oops:

Torsdag: Hjemmelaget lapskaus m/flatbrød

Fredag (i dag): Resten av lapskausen

Lørdag: Hjemmelaget pizza eller kyllingfilet

Søndag: Rester av koldtbord hos svigermor (som skal ha gjester lørd.)

Ellers varierer det fra det enkleste til mer innviklede hjemmelagede middager.

Når mannen er ute i nordsjøen prøver jeg å ha en del fiskemiddager...siden min mann ikke spiser fisk.... :-?

:roll:

Skrevet

Denne uken hadde vi dette til middag (vegetar og fiskeretter):

Mandag: vegetabilsk bolognese

Tirsdag: bønnegryte (ikke så vellykket, ikke å anbefale...)

Onsdag: Fiskepudding med poteter og gulrøtter

Torsdag: Grøt

I dag skal vi lage hjemmelagd pizza med grønnsaker etter fantasien, lørdag blir det taco og lengre vet jeg ikke.

Gjest pulverheksa
Skrevet

Denne uken har vi spist sånn passe billig.

Mandag: Lazagne rester fra søndag+ salat

Tirsdag: Rabiate nudler(Nudler med kruttsterk tomatsaus)

Onsdag: hjemmelaget fiskegrateng

Torsdag: blomkålsuppe

Fredag:(i dag) pizza

Lørdag: ovnsbakt laks med agurksalat og poteter

Søndag: nakkekotteletter med salat og ris.

Ellers går det i pasta i forskjellige varianter, wok, risott, pannekaker, Pleier av og til å se i kokebøker da noterer jeg ting jeg har lyst til å prøve. Så vi har spist mye rart, ikke alt har vært like vellykket :oops:

Vi pleier å gjøre et forsøk på å planlegge middager for tre til fire dager fremover, sånn at vi handler maks to ganger i uken. HANDLELISTE er viktig, da ungår man mye "tullehandling".

Det er også lurt å bygge opp et lite lager av basisvarer, pasta, ris, bokse tomater, krydder ol.

G..bedre så skinnhellig jeg høres ut :oops: , Slutter nå før jeg tar helt av.

Skrevet

Veldig lurt å planlegge middager en uke i forveien ja!

Kontoen er snart tom om dagene og nå planlegges det spareprosjekt for fullt til neste uke. Litt kjipt, men sånn er det avogtil.

Denne uka har vært sånn:

Mandag: Grilla kyllinglår, ris, maiskolber

Tirsdag: Hjemmelagede karbonader, potetmos

Onsdag: Fiskekaker i brun saus, makaroni, raspa gulrot

Torsdag: Hjemmelaga brennsnut, flatbrød

Fredag (idag): Brennsnut-rester

Lørdag: Potetball!!

Søndag: Litt usikkert...

Neste uke tror jeg blir slik:

Mandag: Stekt potetball fra lørdag. Nammis!

Tirsdag: Hj.laga karbis med ris og salat

Onsdag: Hj.laga lapskaus fra frys

Torsdag: Tandoorikylling (Toropakke)

Fredag: Pølser og pommes frites

Skrevet

oi oi oi vi har slike kjedelige middager i hverdagene.... kun i helgene kjøper jeg litt ekstra god mat bare for å få iallefall litt luksusfølelse...

denne uken spiste vi følgende:

søndag: ertesuppe

mandag: rosenkål, poteter, stekte pølser

tirsdag: blomkål, poteter, kokt pølse

onsdag: rosenkål, poteter, stekte pølser

torsdag: blomkål, poteter, stekte pølser

fredag (endelig helg!!!!): biff, ris, béarnaise-saus ELLER grisefilet, ris, chilisaus, frityrstekte potetskiver, atjar tjampoe

nådda, vi har vanligvis mer variasjon i hverdagsmiddagene da. denne uka var kanskje litt ekstrem :kul: men typen min insisterer alltid på slik kjedelig potetmiddag i hverdagene. selv ville jeg heller spist ris oftere. mye bedre... skulle også gjerne laget taco, pizza, lasagne. slik vanlig norsk husholdskost vet dere :hoho: men fyren min liker nemlig ikke slikt! kan du tro det! :evil:

  • 20 år senere...
AnonymBruker
Skrevet

Liker å spise mye biff 

Anonymkode: 0cee7...f52

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Liker å spise mye biff 

Anonymkode: 0cee7...f52

I stedet for å svare i de nye trådene søket du opp en 20 år gammel tråd for å svare….

Anonymkode: 8ab76...929

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...